EKONOMİ - 04 Şubat 2020 Salı 16:46

ARD Bilişim'in halka arzına 17 katı rekor talep

A
A
A
ARD Bilişim'in halka arzına 17 katı rekor talep

Yerli bilişim firması ARD Bilişim'in 29-30 Ocak tarihlerinde gerçekleşen halka arzına yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Beklentinin üzerinde 17 kat üzerinde gelen arzda 128 milyon lot talep geldi.

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli bilişim firmalarından ARD Bilişim, metro yatırım aracılığı ile gerçekleştirilen halka arzına yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Halka arzın 17 katı olan, 128 milyon lot üzerinde talep geldi.

ARDYZ.E koduyla işlem görecek

Yapılan bilgilendirmede; ARD Bilişim’in Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa' da halka arzı 29-30 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşti. Halka arz işleminde toplam 7 milyon 500 bin TL nominal değerli payların tamamının satışı 5,30 TL satış fiyatından gerçekleşti. Halka arzda, 1 adet yabancı tüzel kişi yatırımcı, 36 adet yabancı gerçek kişi yatırımcı, 17 bin 962 adet yerli gerçek kişi yatırımcı, 56 adet yerli tüzel kişi yatırımcı olmak üzere toplam 18 bin 55 adet yatırımcı alım yaptı.1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında satmama taahhüdü veren şirketin hisseleri BIST Ana Pazarda ARDYZ.E koduyla işlem görmeye başlayacak.

"Bilişim sektöründe küresel bir marka olma yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz"

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Arda Ödemiş, gelen talepten büyük mutluluk duyduğunu ve şirket olarak sorumluluklarının artık çok daha fazla olduğunu belirtirken, "Kurulduğumuz günden bu yana ekip olarak hiç kaybetmediğimiz heyecanımızla, AR-GE yatırımlarımızı hızlandırıp, bilişim sektöründe küresel bir marka olma yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.