DÜNYADAN FUTBOL - 23 Mayıs 2023 Salı 16:36

Arsenal, Bukayo Saka’nın sözleşmesini 2027’ye kadar uzattı

A
A
A
Arsenal, Bukayo Saka’nın sözleşmesini 2027’ye kadar uzattı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal, 21 yaşındaki yıldız futbolcusu Bukayo Saka’nın sözleşmesini 2027 yılına kadar uzattığını açıkladı.

Premier Lig’de son haftalarda şampiyonluğu Manchester City’e kaptıran Arsenal, 21 yaşındaki futbolcusu Bukayo Saka’nın sözleşmesini 2027 yılına kadar uzattı. İngiliz futbolcu, alt yapısında yetiştiği Londra ekibiyle bu sezon çıktığı 37 Premier Lig, 8 Avrupa Ligi, 2 de FA Cup müsabakası olmak üzere toplam 47 maçta 14 gol, 11 asistle takımına katkı sağladı.

Sportif Direktör Edu, 21 yaşındaki futbolcunun sözleşmesini uzattıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, “Bukayo ile çalışmak ve onun akademimizden ilk takımımıza kadar olan harika yolculuğunu deneyimlemek, kulüpte hepimiz için çok gurur verici bir an. Bukayo artık en iyi genç oyunculardan biri haline geldi ve kariyerinin bu sonraki aşamasında bizimle birlikte oynamaya devam etmesini dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Teknik Direktör Mikel Arteta ise Bukayo Saka'nın sözleşmesini uzatmasının kulüp için harika bir şey olduğunu belirtti. Arteta, "En iyi genç yeteneklerimizi elde tutmak, sürekli ilerlememizin anahtarıdır ve Bukayo, şimdi ve gelecekte kadromuzun çok önemli bir parçası. Harika bir yetenek olmasının yanı sıra Bukayo özel bir insan, hepimiz tarafından seviliyor ve bugün bu seviyeye gelmek için gösterdiği sıkı çalışma çok önemli. Taraftarlar, Bukayo'nun önümüzdeki yıllarda bizimle birlikte devam edecek gelişiminin tadını çıkarmayı dört gözle bekliyor” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Zeyyat Kafkas: "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarının yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey olmadığını belirterek, "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" dedi. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor’un sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Kulüp Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kafkas, yaptığı açıklamada, Öztürk’ün ifadelerinin gerçekleri çarpıttığını belirterek, "Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiğimiz maçtan sonra Metin Öztürk’ün hadsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları, yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir" dedi. Trabzon’da misafirperverliğin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Kafkas, "Her şeyden önce bilinmelidir ki; Trabzon’a gelen herkese bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün vakarına yakışır şekilde misafirperverlik gösterilir. Bu bizim kültürümüzdür" ifadelerini kullandı. Açıklamasında Galatasaray cephesini etik dışı davranmakla suçlayan Kafkas, şu ifadelere yer verdi: "Ancak hiç kimse, kendi kirli hesaplarının doğurduğu sonuçları Trabzonspor’a ‘çirkinlik’ yaftası yapıştırarak gizleyemez. Metin Öztürk’ün ‘çirkinlik’ diye tarif etmeye çalıştığı tablo, bizzat temsil ettiği anlayışın ürünüdür. Çünkü asıl çirkinlik; sözleşmesi devam eden oyuncularla kulübünü devre dışı bırakarak gizli görüşmeler yapmaktır. Asıl çirkinlik; milli takım kampında, gözlerden uzak temaslarla futbolcumuzun aklını çelmeye kalkmaktır. Asıl çirkinlik; yöneticilerin ofislerinde oyuncu çağırıp gizli planlarla iş bitirmeye çalışmaktır. Asıl çirkinlik; etik değerleri ayaklar altına alıp sonra dönüp ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır." Bir oyuncu transferi üzerinden de eleştirilerini sürdüren Kafkas, "Asıl çirkinlik, bizim anlaşma sağladığımız 18 yaşındaki bir oyuncuya sonradan daha yüksek para teklif edip transferi o şekilde bozmaktır. Asıl çirkinlik, bununla da yetinmeyip bu akşam çıkıp utanmadan, sıkılmadan, pişkin pişkin ‘parasını verip aldık’ diyebilecek kadar aciz bir duruma düşmektir" dedi. Trabzonspor’un hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini belirten Kafkas, "Fakat Trabzonspor’un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa, orada tavrımız da duruşumuz da nettir. İhaneti ‘transfer politikası’, kurnazlığı ‘yöneticilik’, organize temasları da ‘doğal süreç’ gibi göstermeye çalışanlara karşı susacak, el uzatacak, yan yana gelecek değiliz" ifadelerini kullandı. Kafkas, açıklamasının sonunda, "Metin Öztürk, kamuoyu önünde hamasi cümleler kurmadan önce, bu noktaya nasıl gelindiğinin muhasebesini önce kendi vicdanında yapmalıdır. Bugün konuşulan mesele, kimsenin kimseyi nasıl karşıladığı değil; kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir" diyerek sözlerini tamamladı.