EKONOMİ - 13 Aralık 2021 Pazartesi 10:17

Asgari ücret 4.toplantı ne zaman ve saat kaçta? 2022 Asgari ücret kaç TL oldu?

A
A
A
Asgari ücret 4.toplantı ne zaman ve saat kaçta? 2022 Asgari ücret kaç TL oldu?

Asgari ücret 4.toplantı ne zaman ve saat kaçta? 2022 Asgari ücret kaç TL oldu? Herkes asgari ücretin 4.toplantısından gelecek haberleri bekliyor. Peki Asgari ücretin 4.toplantısı ne zaman yapılacak? Tüm vatandaşların gözü Asgari ücrete çevrildi. Milyonlarca kişi asgari ücretin ne kadar olacağını ve asgari ücretin 4.toplantısının ne zaman olacağını merak ediyor. Peki Asgari ücretin son toplantısı ne zaman olacak? 2022 Asgari ücret kaç olacak? İşte tüm detaylar...

Asgari ücret 4.toplantı NE ZAMAN ve saat kaçta? 2022 Asgari ücret kaç TL oldu? Asgari ücrette ikinci toplantı 7 Aralık Salı günü saat 14.00'te TÜRK-İŞ'te gerçekleşti. Asgari ücret 3.toplantısı ise 9 Aralık Perşembe günü saat 10.00'da TİSK'te yapıldı

Asgari ücret 4.toplantı ne zaman ve saat kaçta? 2022 Asgari ücret kaç TL oldu?

4. TOPLANTI NE ZAMAN?

2022 yılında uygulanacak olan yeni asgari ücretin yani 4. toplantının 13-17 Aralık haftasında gerçekleşmesi ve duyurulması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor. Bakanlıktaki ilk toplantının ardından Komisyon, işçi, işveren ev sahipliğindeki toplantıların ardından son toplantısını tekrar bakanlıkta yapıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Tarlada 39, markette 199 lira Türkiye’de geçtiğimiz günlerde ilk olarak İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde başlayan kiraz hasadı, ikinci olarak Bilecik’te yapıldı. Bu yıl ilk hasat toptan 35-45 liradan İstanbul hallerine giderken bir zincir markette 199 liradan satıldığı görüldü. Bilecik’in kirazı ile meşhur Küre Köyü’nden ’erkenci’ diye adlandırılan kirazın ilk hasadı yapılıyor. Köylüler yerinde 35-45 lira arasında olan kirazın fiyatının Söğüt ve Bilecik pazarında 70 liraya, İstanbul’da ise 120 liraya kadar çıktığını söyledi. Bir zincir markette ise kirazın 199 liradan satıldığı görüldü. "Bu sene fiyatlar ucuz, kilosu kiraza göre değişiyor" Kiraz üreticisi Nurcan Aşık, yaklaşık 1 hafta önce ufak ufak hasada başladıklarını anlatarak, "Biz buna ’Kara bodur’ cinsi deriz. Bundan sonra Napolyon kiraz olur bu bölgede. Bu sene fiyatlar ucuz, kilosu kiraza göre 30 ile 45 lira arasında değişiyor. Biz halde toptana veriyoruz. İstanbul, Ankara gibi illere gidiyor" dedi. "Bu kiraz burada 45 liradan alıyorlar, İstanbul’da bu kiraz 200 TL" Başka bir kiraz üreticisi Fatih Turan ise topladığı kirazı Küre Hali’nde 45 liradan alıcı bulduğunu söyleyerek, "Bu kiraz burada 45 liradan alıyorlar, İstanbul’da bu kiraz 200 TL. Bizim bundan şikâyetimiz var. Niye aracılar bizden daha fazla kazanıyor. Biz 1 sene boyunca buna emek veriyoruz, en iyisini yetiştiriyoruz. Bu haksızlık bunun önüne geçmemiz lazım" dedi. "Burada parayı pazarcı kazanıyor" Küre Köyü Hali’nde kiraz alıcısı Ramazan Palacıoğlu da, alıcı il satıcı arasındaki fiyat farkına değinerek, "Bunun fiyatı 35 lira. Yumuşaklığına göre, sertliğine göre ona göre değerlendiriyoruz. Kadıköy, İstanbul, Bayrampaşa oralara gidiyor. Bunu pazarcı kazanıyor. Buradan biz komisyon gönderiyoruz mesela bunu 35’e sattık oradaki 50 liraya satar pazarcı da artık üzerine ne varsa. Pazarcılar kazanıyor" dedi. "Türkiye’de en erken çıkan ikinci kiraz" Köy Muhtarı Eyüp Seylan, "Türkiye’de kiraz ilk önce İzmir Kemalpaşa’da çıkar. Yaklaşık 1 hafta sonra köyümüzde kiraz çıkar. Türkiye’de en erken çıkan 2’inci kirazdır. Bölge mikro klima iklime sahip. Bölgemizde yaklaşık 3 bin dekarlık alanda kiraz üretimi yapılmaktadır. Ortalama 500-600 ton gibi rekolte beklentimiz var. Bu sene verim biraz düşük. Rekolte düşük olduğundan ihracat yapamıyoruz. Kirazlarımız iç piyasaya gidiyor. Ağırlıklı olarak İstanbul, Bayrampaşa ve Kadıköy hallerinde olmakla beraber yerel pazarcılarda pazarlarında çıkartıyorlar. Kilosu 35-50 lira arasında değişiyor. Cinsine, kalitesine göre fiyatlandırma burada yapıyoruz. Piyasa serbest" dedi. Bu arada, Bilecik’teki bir zincir markette kirazın 199 lira olması dikkati çekti.