BASKETBOL - 28 Kasım 2015 Cumartesi 21:43

Aslan'dan Konya'ya farklı tarife

A
A
A
Aslan'dan Konya'ya farklı tarife

Spor Toto Basketbol Ligi’nin 8. haftasında Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçi Arena’da Torku Konyaspor’u ağırladı. Mücadeleden sarı-kırmızılılar, 78-65 skorla galip ayrıldı.

Karşılaşamaya hücumda dış şutlarda etkili başlayan sarı-kırmızılılar, periyodun bitimine 2 dakika 54 saniye kala farkı açtı ve skoru 20-9’a getirdi. Savunmada da rakibine sert savunma yapan ev sahibi ekip, hızlı hücumlarla farkı daha da açtı ve periyodu 27-11 önde tamamladı. İkinci periyoda hücumda daha iyi başlayan Torku Konyaspor, periyodun bitimine 5 dakika 50 saniye kala farkı 2 sayıya indirdi ve skoru 29-27’e getirdi. Oyunu dengeleyen yeşil-beyazlılar, devreye 44-43 skorla geride girdi.

Üçüncü periyoda hücumda hızlı başlayan Galatasaray, farkı 7 sayıya çıkararak skoru 52-45’e getirdi. Savunmada rakibini durdurup, hücumda etkili olan sarı-kırmızılılar, periyodu 62-53 önde tamamladı. Son periyoda yeşil-beyazlılar, üst üste denediği dış şutlarda etkisiz kalarak başladı. Hücumda daha etkili olan sarı-kırmızılılar, pota altından bulduğu sayılarla farkı 10 sayıya çıkararak skoru 69-59’a getirdi. Torku Konyaspor, farkı azaltmaya çalışsa da periyodun son bölümlerinde rakibine göre daha düzenli oynayan Galatasaray, sahadan 78-65 skorla galip ayrıldı.

SALON: Abdi İpekçi Arena

HAKEMLER: Emin Moğolkoç xx, Halil Baldemir xx, Mehmet Şahin xx

GALATASARAY: Schilb x 11, Mc Collum xx 11, Micov xxx 25, Joey Dorsey x 6, Şafak Edge x, Ege Arar x, İzzet x 1, Lasme xx 22, Doğukan Şanlı x, Green x 2, Göksenin x

BAŞANTRENÖR: Ergin Ataman

TORKU KONYASPOR: Brazelton xx 5, Bremer xx 4, Doğukan Sönemez x, Jefferson x, Merthan Mutlu x, Burak Selen x, Vanja Plisnic xx 11, Valantin Pastal x, Tucker xxxx 35, Sean Williams xx 10

BAŞANTRENÖR: Aziz Bekir

1. PERİYOT: 27-11 (Galatasaray Odeabank lehine)

DEVRE: 44-43 (Galatasaray Odeabank lehine)

3. PERİYOT: 62-53 (Galatasaray Odebank lehine)

5 FAUL ALAN: Tucker (Torku Konyaspor)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’daki rüşvet davasında Belediye Meclis Üyesi Niyazi Atare ve İbrahim Çırakoğlu’na 5’er yıl hapis cezası Muğla’nın Bodrum ilçesinde haklarında yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Belediye Meclis Üyesi Niyazi Atare ile İbrahim Çırakoğlu, 5’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin de devamına karar verdi. Geçen sene 30 Ekim’de Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, ilçe merkezinde motosikletiyle seyreden Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Niyazi Atare’yi durdurdu. İddiaya göre Atare’nin motosikletinin altında seri numaraları daha önceden tespit edilen rüşvet paraları ele geçirildi. Atare, polis tarafından gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında suça iştirak ettiği gerekçesiyle o dönem CHP İl Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olan emlakçı İbrahim Çırakoğlu da gözaltına alındı. 2 zanlı, 31 Ekim 2025’te çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Niyazi Atare ve İbrahim Çırakoğlu hakkında rüşvet almak, T.Ç. hakkında ise rüşvet vermek suçundan 12 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı. İddianamede müteahhit T.Ç.’nin bir inşaat projesi için gerekli olan yol izni konusunda yaşadığı sorunu çözmek amacıyla o dönem Belediye Başkan Vekilliği yapan Niyazi Atare ile irtibata geçtiği, Atare’nin bu iş için 1 milyon 200 bin TL istediği fakat T.Ç.’nin Atare ile 1 milyon lira karşılığında anlaştığı belirtildi. İddianamede ayrıca T.Ç.’nin 600 bin lirayı önceden elden ödediği, kalan 400 bin liranın teslimatı için Niyazi Atare ile 30 Ekim 2025 tarihinde görüşme yaptıkları ve şüpheli Niyazi’nin kalan 400 bin TL’yi T.Ç.’den istediğine yer verildi. T.Ç.’nin akşam saat 17.00-18.00 sıralarında buluşacaklarını ve parayı elden teslim edeceğini ihbar etmesi üzerine polis ekiplerince harekete geçildiği, T.Ç. ve Atare’nin para alışverişi sonrası motosikletiyle yakalandığı ifade edildi. Sanıklar, bugün 2. Ağır Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, Niyazi Atare ve İbrahim Çırakoğlu’na rüşvet almak suçundan 5’er yıl hapis cezası vererek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Rüşvet vermek suçundan hakkında kamu davası açılan müşteki-sanık T.Ç. hakkında ise mahkeme ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.