EĞİTİM - 29 Ocak 2009 Perşembe 13:35

Atatürk Üniversitesi'nde Alman akademik ortaklığı

A
A
A
Atatürk Üniversitesi'nde Alman akademik ortaklığı

Alman Akademik Mübadele servisi Türkiye Masası Şefi Beate Schindler Kovats, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı ziyaret etti. Beate Schindler Kovats, Alman Üniversiteleriyle Atatürk Üniversitesi arasında ikili ilişkiler kurmak ve geliştirmek istediklerini söyledi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Beate Schindler Kovats, bugün Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret etti. Kovats, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Türk Hükümeti’yle Alman Hükümeti arasında bir anlaşma bulunduğunu belirterek, bu proje kapsamında Türkiye’de görevlendirilecek iki bilim adamından birini Atatürk Üniversitesi için düşündüklerini ifade etti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atatürk Üniversiteli bilim adamlarının Almanya’yı çok iyi tanıdıklarını, bu ülkede yüksek lisans ve doktora yapmış çok sayıda öğretim elemanı bulunduğunu belirterek, “Böyle bir görevlendirmeden memnuluk duyarız. Atatürk Üniversitesi olarak, Almanya’da, Üniversitemizin bir şubesini de açmak istiyoruz” dedi. 

Beate Schindler Kovats’ın ziyaretinde Alman Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgut Göğebakan, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uğurnalcıoğlu ile Almanya Erzurum Fahri Konsolosu Yılmaz Kuşkay da bulundu.

AYŞE YILDIZ-ERZURUM

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şehitkamil’de hayat aksamadı Gaziantep’i etkisi altına alan yoğun kar yağışına karşı Şehitkamil Belediyesi, güçlü ekipman altyapısı ve özverili personeliyle kapsamlı bir karla mücadele çalışması yürüttü. Geceden itibaren sahaya inen ekiplerin titiz çalışmaları sayesinde ilçe genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı, günlük yaşam kesintiye uğramadı. Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının başladığı ilk andan itibaren adeta mahallelere konuşlandı. Ana arterler, cadde ve sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları aralıksız sürdürülürken; hastane, kamu kurumları, okul ve yoğun kullanılan alanlarda öncelikli müdahaleler gerçekleştirildi. Ekipler, olası buzlanma ve ulaşım aksaklıklarına karşı sürekli teyakkuz halinde görev yaptı. Kar sosyal hayata engel olmadı Yoğun ve planlı çalışmalar sayesinde kar yağışı, ilçe genelinde sosyal hayatı olumsuz etkilemedi. Ulaşım güvenli bir şekilde sağlanırken, cadde ve sokaklar açık tutuldu. Vatandaşlar günlük işlerini sorunsuz şekilde sürdürürken, belediye ekipleri sahadaki çalışmalarını gece gündüz demeden devam ettirdi. Kurumlar arası koordinasyon sağlandı Şehitkamil Belediyesi, karla mücadele sürecinde ilgili tüm kurumlarla koordineli bir çalışma yürüttü. Ekipler, gelen ihbar ve taleplere hızlı bir şekilde müdahale ederek vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçti. Özellikle riskli bölgelerde önleyici tedbirler artırıldı. Vatandaşlar kar yağışı başlamadan çalışmalarına başlayan Başkan Umut Yılmaz ve ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. "Sahadayız, sahada olmaya devam edeceğiz" Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, karla mücadele çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Gaziantep’i etkisi altına alan kar yağışına karşı tüm ekiplerimizle sahadayız. Hemşehrilerimizin güvenliği ve günlük yaşamın aksamaması için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalıştı. Çok şükür ilçe genelinde olumsuz bir durum yaşanmadı. Çalışmalarımız durmadan devam edecek" dedi.