SPOR - 23 Mart 2024 Cumartesi 11:45 | Son Güncelleme : 23 Mart 2024 Cumartesi 11:49

Attila Szalai’nin, Süper Lig’deki şampiyonluk favorisi Fenerbahçe

A
A
A

Macaristan A Milli Futbol Takımı’nın stoperi Attila Szalai, Süper Lig’de şampiyonluk favorisi olarak eski takımı Fenerbahçe’yi gördüğünü söyledi.

Macaristan, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) hazırlıkları kapsamında Puskas Arena’da karşılaştığı Türkiye’yi 1-0 mağlup etti. Maçın ardından Macarların 26 yaşındaki savunmacısı Attila Szalai, basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Szalai, röportajını Türkçe verdi.

“Bence iyi bir maç oynadık”

Müsabakayı değerlendirerek sözlerine başlayan Attila Szalai, “Bence iyi bir maç oynadık, güçlü bir takıma karşı. Savunmada ve hücumda iyi çalıştık ve kazandık. Şimdi çok mutluyuz. Biraz yorgunuz. Oyunumuzda son 10 dakikada biraz problem de var. Her şey iyi ve güzel gidiyor. Çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Fenerbahçe’nin her maçını izliyorum”

Szalai, Fenerbahçe'nin maçlarını takip ettiğini de aktararak, “Türkiye’de çok iyi oyuncular, çok iyi bir takım var. Hakan Çalhanoğlu, Yunus Akgün var. Arda Güler ve İrfan Can Kahveci de var, benim arkadaşlarım. Eski dostlarımla bugün konuştum, mutluyum. Fenerbahçe’nin her maçını izliyorum. Şampiyonluk bekliyorum. Başarılar bekliyorum inşallah. Güzel günler bekliyorum” cümlelerine yer verdi. Başarılı futbolcu, Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylardan dolayı ise çok mutsuz olduğunu sözlerine ekledi.

“Özledim Ozan’ı, kardeşim iyi oynadı"

Bonservisi Hoffenheim’de bulunan ancak Freiburg’a kiralanan 26 yaşındaki futbolcu, “Almanya’da mutluyum. Çok maç oynamadım ama sıkı çalışıyorum. Daha güzel günler gelecek. Takım arkadaşım Ozan Kabak ile konuştum biraz. Özledim Ozan’ı, kardeşim iyi oynadı” dedi.
Szalai, Süper Lig’deki şampiyonluk favorisinin ise Fenerbahçe olduğunu söyledi.

“Türkiye’nin çok iyi oyuncuları var”

Türk Milli Takımı'yla ilgili görüşlerini de bildiren Attila Szalai, “Türkiye’nin çok iyi oyuncuları var. Yeni bir teknik ekip var. İyi çalışıyorlar. İyi bir atmosfer de var. Her şey olabilir” şeklinde konuştu.

Szalai, EURO 2024’te Almanya, İsviçre ve İskoçya ile yer aldıkları grup hakkında, “Zor bir grubumuz var. İnşallah gruptan çıkarız, zor bir grubumuz var. İyi bir ekibimiz var. Genç bir takımımız var. Her geçen gün çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Uygar Aydın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Anneler Günü’ne özel kurulan pazarda hem satış yaptılar hem eğlendiler Samsun’un Atakum ilçesinde ’Anneler Günü’ne özel kurulan pazarda kadınlar hem el emeği göz nuru ürünlerini satışa çıkardı hem de eğlendi. Atakum Belediyesi, CHP Atakum Kadın Kolları ve Atakum Kent Konseyi Kadın Kolları iş birliği ile Down Kafe’de Anneler Günü etkinliği düzenlendi. El emeği takıların, kıyafetlerin, yeme-içme ürünlerinin, ahşap ürünlerin görücüye çıktığı pazarın açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Atakum Belediye Başkan Vekili Halil Taşkın, "Emek karşılığını aldıkça, yaptıkça güzelleşiyor. Sizler hepinizi birer mücevhersiniz. Üretken olmak, üreten kadınların yanında olmak en büyük amacımızdır. Başkanımızın en büyük amaçlarından bir tanesi Üreten Kadın Projesi’ni faaliyete geçirmektir. Sizlere bu konuda en büyük desteklerini yapacağını biliyoruz. Hepinizi Anneler Günü kutlu olsun” dedi. CHP Atakum İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kandemir, "Burası Anneler Günü’ne özel yapılan bir etkinliktir. Annelerimizin evlerinde yaptığı el işlerini, becerilerini burada sergileyip hem kazanç sağlamak hem de birada olmak adına yapılan bir etkinliktir" diye konuştu. Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Sevtap Gökduman, "Atakum’a Kadın Eli ile Bahar Geldi’ sloganıyla yola çıktık. Daha önce bizim Kadın El Emeği Platformumuz vardı. 160 kadının oluşturduğu bir platformumuz var. Uzun zamandır etkinlik talep ediyorlardı. Anneler Günü’nü de vesile olarak böyle bir etkinlik düzenledik. Burada ürünlerin tamamı kadınları kendi el emekleridir. Gözlemeden taş boyamaya kadar birçok ürün var" şeklinde konuştu. Etkinliğin yapılmasında katkısı olan Fatma Dönmez, "Bu etkinliği amacı Anneler Günü’nü kutlamak, kadınları bir araya getirmek ve el emeği yapan kadınlarımıza satış imkanı sunmaktır. Bunu ilerde daha kalıcı hale getirmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Kadınlar etkinlikte horon oynayarak eğlendi. Pazar, 4 gün boyunca açık kalacak.
Eskişehir CHP Genel Başkanı Özel: “Barışçıl yürüyüş, protesto ve toplantı hakkımızı kullanalım" Eskişehir’de konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, vatandaşları yürüyüşlere ve protesto gösterilerine davet ederek, "Anayasal hakkımız olan barışçıl yürüyüş, protesto ve toplantı hakkımızı kullanalım” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir takım ziyaretler için Eskişehir’e geldi. İlk durağı olan CHP Eskişehir İl Başkanlığı’nda toplanan vatandaşlara ve partililere konuşma yapan Özel, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Vatandaşları, haklarını aramak üzere yürüyüşlere ve protestolara davet eden Özel, “Kim hak arıyorsa yanında olalım. Emekliyse emekli, astsubaysa veya emekli astsubaysa astsubay, emekçiyse emekçi, çıraklık mağduru veya staj mağduruysa onun, kademe bekleyenlerse onun, kim olursa onların arkasında olalım. Meydanları dolduralım. Anayasal hakkımız olan barışçıl yürüyüş, protesto ve toplantı hakkımızı kullanalım. Bu hakkı geri alanlarla mücadele ederek anayasamıza sahip çıkalım. Adım adım kazanalım. Adım adım yürüyelim. Bu yürüyüşümüze ayaklar katıldıkça, omuz verildikçe, kulaklar dediklerimizi işittikçe emin olun işçiler kazanacak. Emin olun çiftçiler kazanacak. Emin olun esnaf kazanacak. Emin olun emekliler kazanacak” diye konuştu. "Örtülü bir IMF programı uygulanmaktadır" Enflasyon ve TÜİK verileri hakkında konuşan Özgür Özel, "Emekli maaşı içinde, asgari ücret içinde enflasyon TÜİK tarafından hesaplanıyor. Zaten bu TÜİK, yaptığı hesaplamayla TÜİK, -Tayyip Erdoğan’ı üzmeyen istatistik kurumu- demek. Zaten rakamlar baştan yanlış" dedi. Enflasyon tahminlerine de değinen Özel, "Bakın orta vadeli programda enflasyon tahmini yüzde 33’ken, 3 ay önce yüzde 36’ya, şimdi yıl sonu için yüzde 39’a revize ettiler. Her geçen gün beklentilerini yükseltiyorlar. Onlar 33 demişken aslında 60’larda olacağı belliydi. Şimdi onlar da umutlarını kaybetmeye başladılar. Buradan hepinize sesleniyorum. Hayat pahalılığıyla mücadele emeklinin, emekçinin, yoksulun sırtından yapılamaz. Bugün Türkiye’de bir IMF programı uygulanmaktadır. Örtülü bir IMF programı uygulanmaktadır. IMF hayalet gibi üzerimizde dolaşmaktadır. IMF ile anlaşsa ’memura zam yapma diyecek’, yapmıyor. ’Emekliye zam yapma’ diyecek, yapmıyor. Ve IMF’yle anlaşsan ’istihdam yapma, işe alma’ diyecek. Almıyor ama adına bir tek IMF demiyor. Bu hayalet, bu gulyabani hep emeklinin penceresinde. Hep emekçinin penceresinde. Hep yoksulların kapısına dayanıyor. Mehmet Şimşek’e sesleniyorum. Gulyabani’ni al. Biraz da zenginlerin kapısına git. Biraz da zenginlerle uğraş. Yoksulun peşini bırak.”