GÜNDEM - 13 Aralık 2017 Çarşamba 02:57

Avrupa’nın en büyüğü, Türkiye’de tek

A
A
A
Avrupa’nın en büyüğü, Türkiye’de tek

Konya’daki Tropikal Kelebek Bahçesi, Avrupa’nın en büyüğü, Türkiye’de tek olma özelliği taşıyor. Mekan, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Kelebek figüründeki yapı içinde 26 dereci ile 28 derece arasında sıcaklık ve yüzde 70 ila 80 derece arasında nemli ortamda larvadan çıkarak kanat çırpan kelebekleri gözlemleyen ziyaretçiler stresten uzaklaşıyor. 98 türe ait 20 bin tropikal bitkiye ve 15 türde yaklaşık 6 bin kelebeğe doğal yaşam alanı sunan bahçeyi ziyaret edenler omuzlarına konan kelebeklerle fotoğraf çektiriyor.

Bu yıl Aralık ayı itibariyle 283 bin kişinin ziyaret ettiği Tropikal Kelebek Bahçesine ilk kez gelenler tropikal bir ortamda hazırlanan bahçede binlerce bitki ve kelebeğin doğal yaşamlarına şahit oluyor.

Çağrı Cihan Yıldız

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Yaralı halde bulunan yaban keçisi tedavi altına alındı Hakkari’de duyarlı vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan dağ keçisi Van’da tedavi altına alındı. Hakkari merkeze Kent merkezine 30 kilometre mesafede bulunan Kırıkdağ Gümüşlü köyü sakinleri ceviz ağaçlarını sulamak için gittikleri ormanlık alanda arka sol ayağı kırık olan dağ keçisini fark ettiler. Nesli tükenmekte olduğu için koruma altında bulunan dağ keçisini yakalayan köy gençleri bir iple keçiyi bağlayıp yetkililere haber verdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hakkari İl Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan aldıkları keçiye yapılan ilk müdahalenin ardından Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne gönderildi. Merkezlerinde yılın her ayında farklı türlerde yaban hayvanlarını misafir ettiklerini ifade eden Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “Son olarak DKMP Hakkari İl Şube Müdürlüğü’ne vatandaşlar tarafından yaralı bir dağ keçisinin olduğu ihbarı verildi. Ekipler, ihbar üzerine bölgeye giderek hayvanı alarak ilk müdahalelerini orada yapıp merkezimize gönderdiler. Burada yaptığımız muayenede ayağında kırık oluşmuş. Yalnız kırığın çok eskiden oluştuğu, yaralı olmasında dolayı beslenememeye bağlı olarak bitap düştüğünden dolayı hayvan zayıflamış. Biz gerekli tedavisini bakımını yaptık. DKMP Hakkari İl Şube Müdürlüğü’ndeki veteriner arkadaşlarımız bölgede ilk müdahalesini yapmıştı. Bizde burada gerekli tedavilerini yapıyoruz. Kırık iyileşinceye kadar burada misafir edeceğiz. Kırık iyileşmesi uzun süren bir tedavi şeklidir. İlk müdahaleden sonra söyleyeceğimiz şey hayata tutunacak. Bizde hastamızın refahı için ne gerekiyorsa yapacağız. Daha önce de merkezimizde yavru dağ keçilerini büyütüp doğaya saldık. Bunu için yerimiz, tecrübemiz ve hastanemiz buna müsait” dedi.