SPOR - 15 Mayıs 2024 Çarşamba 13:54 | Son Güncelleme : 15 Mayıs 2024 Çarşamba 16:22

Aziz Yıldırım: “Çocukların aşkı için şampiyon olmamız lazım”

A
A
A

Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, göreve 3 sene için talip olduğunu söyledi. Yıldırım, “Parlak günlere dönüş için son duraktayız. Çocukların aşkı için şampiyon olmamız lazım. 3 seneden fazla da yapamam, ben kendimi iyi tanıyorum. 6 senelik dinlenme bunları iyice gösterdi. Yanlışlıklardan ders almalıyız” dedi.

Fenerbahçe'de eski başkan Aziz Yıldırım, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenecek olağan seçimli genel kurul toplantısı öncesi başkanlığa adaylığını açıkladı. Kadıköy’de bir otelde yapılan lansmanda çok sayıda Fenerbahçe taraftarı, Yıldırım’ı yoğun sevgi gösterileriyle karşıladı.

"Bizim derdimiz Fenerbahçe’nin şampiyon olması"

Fenerbahçe’nin 10 yıldır Süper Lig şampiyonu olamamasıyla ilgili düşüncelerini aktararak sözlerine başlayan Aziz Yıldırım, “6 sene önce ‘Aziz Yıldırım gitti, Türk futbolu kurtuldu’ dediler. Bugün de ‘Aziz Yıldırım gelsin, Türk futbolunu kurtarsın’ diyorlar. Bizim derdimiz Fenerbahçe’nin şampiyon olması. Şampiyonluk o camiayı büyütüyor, taraftar ve güç olarak büyütüyor. Sizin başka türlü bakmanıza yöneltiyor. Bizim 4 senemizde şampiyon olamadık. Şampiyon olamamamızın birçok sebebi var. 4 sene mahkemelerle uğraştık, bu durum Fenerbahçe’ye zarar verdi. Tribünlere gitmeyin, kombine almayın dediler. Bugün onları yaşatmadık, hep uzak durduk. 'Fenerbahçe’nin sükunete ihtiyacı var' dedik.

Fenerbahçe’nin hiçbir zaman para sorunu olmaz. Kulübü halka arza açtım, '1 milyon üye olsun' dedim hapisteyken. 'Anadolu’nun her yerinde binalar yapalım' dedim. Fenerbahçeliler bir araya gelsin, büyüsün, birbirine sarılsınlar. Biz bunun için Edirne’de, Antalya’da, Kayseri’de binalar yapmaya başladık ama kapattılar. Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Fenerbahçe’nin istemediği bir şey Türkiye’de olmaz. Birlik, beraberliği sağlayamazsak hiçbir şey olmaz. Fenerbahçe 3 Temmuz davası ile başlayan, bizden önce Balyoz, Ergenekon ile başlayan o süreçte Türkiye’nin Kuva-yi Milliye'si Fenerbahçe Spor Kulübü’dür. Bu hareketi FETÖ hareketine karşı Fenerbahçe Spor Kulübü başlatmıştır ve bunda da başarılı olmuştur. 15 Temmuz’a giderken FETÖ yara almıştır, demişlerdir denizi geçtik derede boğulduk” ifadelerini kullandı.

“Kimse aday olmayınca mecbur olduk”

Başkan Adayı Yıldırım, aday olma sürecini ve kararını ise şu sözlerle katılımcılarla paylaştı:

“Hiç niyetim yoktu, keyfim yerinde, para da kazanıyorum. Baktık ki Fenerbahçe’de bazı sıkıntılar var. Dava arkadaşlarım, bir şey yapmamız lazım dediler. 'Biriniz aday olsun, o şekilde yürüyelim' dedim. Kimse aday olmayınca mecbur olduk. 20 sene başkanlık yaptım, 6 sezon lig şampiyonu olduk. Zor günlerdi. Hiçbir gün para yok diye konuşmadık. 20 sene idare ettik.”

“2018 şampiyonluğumuz seçim sürecine kurban edilmiştir”

Futbol A takımının şampiyonluğunun başkanlık seçimlerinden daha önemli olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “3 Haziran 2018 gününden bu yana Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sade bir üyesi ve bir taraftarı olarak, geçmişte çok büyük emek sarf ettiğimiz kulübümüzün faaliyet alanındaki performansını, ana odak olarak futbol takımımızı üzülerek takip ettik. Bu süreçte uzaktan bakmanın avantajını elde ettim. Herhangi bir kasıt taşımadan, yaptığımız hataları da gözlemleme ve analiz etme şansı elde ettim. Düşünce yapımızı değiştirmek, değişimimizin anahtarıdır. Bu süre zarfında mevcut kulüp başkanı ve yönetiminin çalışmalarına engel teşkil etmemek, camiamızın motivasyonunu saha dışına çıkarmamak adına muhalefet yapmadım, konuşmadım. Konuştuğum zamanlarda da birlik ve beraberliğine dikkat çektim. Özellikle bu sezon seçim sürecinin takımlarımızın saha içi motivasyonunu bozacak, saha dışı olayları olumsuz etkilemek adına ocak 2024’ten bu yana sükunet çağrısı yaptım. Camiamızı futbol takımımızın arkasında olmaya, inanmaya davet ettim” dedi.

“Galatasaray maçında takımımızın galip geleceğine inanıyorum”

Süper Lig'in 37. haftasında sarı-lacivertlilerin deplasmanda oynayacağı Galatasaray karşılaşmasına da değinen Aziz Yıldırım, “Bu hafta sonu oynanacak Galatasaray maçında takımımızın galip geleceğine inanıyorum ve galip geleceğiz. Yeni süreç başlayacak. Çünkü 2018 seçim sürecinden 1 yıl önce başlayan seçim çalışmalarının şampiyonluğa mal olduğunu bizzat yaşayarak gördüm. Futbol takımımızın şampiyonluğu, başkanlık seçimlerinden daha önemlidir. Çünkü tarih, başkanlık seçimlerini değil elde edilen şampiyonlukları yazar. 2018 şampiyonluğumuz seçim sürecine kurban edilmiştir. Aynı şeye sebebiyet vermemek için adaylığımın konuşulmamasını ısrarla haykırdım, bunun mücadelesini verdim. Kupalarımızı, madalyalarımızı kaybetmeye, seçim uğruna taraftarlarımızın kaybedilenlerin arkasında üzülmesine sebebiyet vermez, en azından kaybedilmesine sebep olmayacağım. Olanlara da sonuna kadar mücadele edeceğim” diye konuştu.

“Çocukların aşkı için şampiyon olmamız lazım”

‘Kimsenin değil, Fenerbahçe’nin adamıyım’ diyen 72 yaşındaki Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bugün karşınızda şampiyonluk ihtimalimizin, rakibimizin maçlarına bağlı olmasının burukluğu ile bulunuyoruz. 2018’de başkanlıktan ayrıldığımızda kendi ailemize, işimize, gücümüze vakit ayırmaya başladık. Gelinen noktada mevcut başkan, ‘Ben Fenerbahçe’nin başında olduğum sürece Fenerbahçe’yi şampiyon yapmazlar’ dedi. Biz bu konuyu iyice düşündük, bizi kim şampiyon yapmak istemiyor? Devlet mi, hakemler mi, federasyon başkanı mı? Biz devlet ile kavga edemeyiz, hükümet ile haklı olduğumuz her konuda mücadele yaptık. Benim trollerim de yok. Ben kimsenin adamı değil, Fenerbahçe’nin adamıyım. İktidar duruyor, federasyon başkanı duruyor, hakemler aynı duruyor. Biz nasıl şampiyon olacağız? Çocuklar ağlıyor. Ben Atatürkçüyüm. Ben laik ve cumhuriyetçiyim. Fenerbahçe Spor Kulübü 3 kimliktir. Bu kimlik altında dini olarak çeşitli insanlar vardır ama hiçbir zaman ayrımcılık olmaz. Biz aşağıya çomak sokamayız. Herkese saygı duymamız lazım. Fenerbahçe’nin en son kaybedeceği şey, kazanma umudu olmasıdır. Bu umut kaybedildiğinde geri dönüş olmamasıdır. Geriye, parlak günlere dönüş için son duraktayız. Özellikle gençlerin ve çocuklar için geleceğe dönük acil çözüm bulmalıyız. Çocukların aşkı için şampiyon olmamız lazım. Ben seçilirim veya seçilmem, 72 yaşındayım. 3 sene için geleceğim, 3 seneden fazla yapamam. Ben kendimi iyi tanıyorum. 6 senelik dinlenme bunları iyice gösterdi. Yanlışlıklardan ders almalıyız.”

Euroleague’de Final Four’a yükselen Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı ile ilgili Yıldırım, “Final Four’da mücadele edecek basket takımımıza başarılar diliyorum. Medyada Obradovic’i yazıyorlar. Obradovic ile 5 aydır konuşmuyorum. Takımın başında başarılı hoca var. İyi olan şey bozulmaz. Şu anda her şey iyi. Kötü olursa bakarız. İnşallah şampiyon oluruz” dedi.

“Kaybedersek Mourinho’nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ediyorum”

Aziz Yıldırım, yıldız futbolcular ve başarılı teknik antrenörlerle çalışmanın takımı yukarıya taşıyacağını ifade ederek, “Roberto Carlos geldiğinde Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon oluruz dedi. O motivasyonu tüm oyunculara aktardı. Kupalar kazanmış birinin gelmesi sizi yukarı çeker. Bu yönetime teklifim, eğer onlar da Mourinho ile çalışmayı düşünüyorlarsa, Divan Başkanı Şekip Mosturoğlu’na rica edeceğim, Mourinho’nun menajeri ile yürütülecek olan anlaşmalarda onlar da kimi seçecekse beraberce gitsinler, Mourinho ile imzayı atsınlar. Biz kaybedersek Mourinho’nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ediyorum. 1998’de geldiğimde hiçbir personeli çıkarmadım. Şu andaki mevcut olan personel liyakatli insanlarsa herkes işine devam edecek. Zaten Fenerbahçe’nin adamı değillerse kendileri ayrılır. Herkes çalışsın Fenerbahçe’ye faydalı olsun” değerlendirmesini yaptı.

Sarı-lacivertlilerin öncelikle banka borcunu kapatması gerektiğinin altını çizen Aziz Yıldırım, “Fenerbahçe’nin üzerinde 10 yıldır ölü toprağı var. Hep beraber çalışarak, birlikte para vererek sahip çıkacağız. Banka borcunu muhakkak kapatacağız. Hep birlikte bunu düzeltelim” açıklamasında bulundu.

"Mourinho ile bir şey konuşmadık"

FETÖ ile mücadelesinin birçok şeyi etkilediğini vurgulayan 72 yaşındaki Yıldırım, "Galatasaray ile değil, biz FETÖ ile mücadele ettik. Onlarla mücadele etmekten başka bir şeyle mücadele edemedik" ifadelerini kullandı. Başkanlığa seçildiği takdirde futbol A takımı için teknik direktör adayı olan Jose Mourinho ile görüşmesine de açıklık getiren sarı-lacivertlilerin başkan adayı, "Sadece sohbet ettik, geçmiş maçlarla ilgili konuştuk. Başka bir şey konuşmadık. İlerlemek için menajer vasıtasıyla konuşmak lazım" cümlelerine yer verdi.

"Kalamış’ta güneşin doğmadığını, battığını söyleyeceğim"

Türk futbolu ve sarı-lacivertli kulübün içindeki tartışmalara dair sorulan bir soruya Aziz Yıldırım, Ali Koç'un sözünü hatırlatarak şöyle cevap verdi:

"Benim zamanımda konuşamıyorlardı. Ben hep doğruları söylüyordum. Hiçbir zaman kavga boyutlarına giden olmadı. Fenerbahçe için de çok önemli bir sürprizim var, Kalamış’ta güneşin doğmadığını, battığını söyleyeceğim. Kenan Evren Lisesi ile ilgili, bir proje hazırlamışlar, belediyeye vermişler. Altında otopark olan bir çalışma yapmışlar. Benim zamanımda rahmetli Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı ile bir çalışma yapmıştık. Stadın boyunu geçmeyecek şekilde." Yıldırım, özeleştiri yapıp yapmadığıyla alakalı ise, "Fenerbahçe’yi şampiyon yapmaya geliyorum" dedi.

"Kongrelere gelseydim yarıda kalırdı"

Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı Aziz Yıldırım, kongre ve divan toplantılarına neden katılmadığına da açıklık getirdi. Yıldırım, "Kongrelere gelseydim hiçbiri sonuna kadar bitmezdi, hepsi yarıda kalırdı. Yanlış olanları söyleyecektim. Oyuncu transferinde Ramos’u alın dedim. Fenerbahçe’ye bunlar yakışır. Gelseydim kongrelere bunları söylerdim. Önce Türkiye’de şampiyon olacağım. Ondan sonra Avrupa’ya bakarız" diye konuştu.

"Sporda FETÖ operasyonu yapılmadı"

'FETÖ’nün Türk futbolundan temizlendiğine inanıyor musunuz?' sorusunun ardından Aziz Yıldırım, şunları dile getirdi:

"Türkiye’de FETÖ yok olmadı. Her gün televizyonda, gazetede atılanları görüyor, okuyoruz. Türkiye’de sporda FETÖ operasyonu yapılmadı. Hakemlerde, yönetim kurullarında yapmadılar. Hiçbir kurulda yapmadılar, bunlar belli. Basında da yapılmalı, göreve geldiğimde hepsini afişe edeceğim. Her yere sızmışlar, hatta daha güçlüler."

"Benim zengin adama ihtiyacım yok"

Yönetim kurulu listesini belirlemediğinin de altını çizen spor adamı, "Benim arkadaşlarım da dahil olmak üzere, hiç kimse ile konuşmadım. Cumartesi günü bir düğün var. Oraya gideceğim, pazar günü İstanbul’a geleceğim. Ondan sonra arkadaşlarımla toplantı yapacağım. Daha sonra Divan Kurulu’na sunacağım. Benim zengin adama ihtiyacım yok" değerlendirmesinde bulundu.

"Benim hiçbir taraftarla sorunum yok"

Yıldırım, sarı-lacivertli taraftar gruplarıyla bir problemi olmadığını söyledi. Aziz Yıldırım, "GFB’yi ben kurdum. O zaman gençler geldiler. Dernek kurarak onları bir dernek çatısı altında topladık. Bunlar daha sonra sıkıldılar, kapattılar derneği, başka bir noktaya gittiler. Tribünlerde son 10 senede benimle ilgili tezahürat yoktu. Ben kaldırmıştım. Benim hiçbir taraftarla sorunum yok. Taraftarın da benimle ilgili yok. Kimseye bilet vermeyeceğim. Fenerbahçe’de değişim olacak. Seviyorsak fedakarlık yapacağım" ifadelerini kullandı.

"Ali Koç ile küs değilim"

Eski federasyon başkanı Nihat Özdemir ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la ilgili de konuşan Aziz Yıldırım, "Ben Ali Koç ile küs değilim. Divan’a geldiğimde gelip elimi sıktığında tepki mi verecektim? Fikir ayrılıklarımız var, küs değilim. Nihat Özdemir 12 sene benim yanımda benim yanımda ikinci başkanlık yaptı, hizmet etti. Aralarındaki husumet bugünün husumeti değil, 2011’in. Fenerbahçe’nin değeriydi. Ondan sonra federasyon başkanı oldu, saldırdılar" diyerek sözlerini noktalandırdı.

İsmail Yasin Akçın - Enes Gümüş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt ili Pervari kırsalında gerçekleştirilen “Gürz-2” operasyonunda 2’si turuncu 2’si gri kategoride olan 4 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt ili Pervari kırsalında gerçekleştirilen “Gürz-2” operasyonu ile turuncu kategoride olan Benda Amed kod adlı Semra Ayverdi ve Baran Hemlin kod adlı Seyithan Sencer ile gri kategoride olan Sarı İbrahim kod adlı Yakup Nişo ve Destina Botan kod adlı Bişenk Durmuş adlı 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde; Siirt, Şırnak ve Van İl Jandarma Komutanlıklarınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu Pervari kırsalında “Gürz-2” operasyonu gerçekleştirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ile J-SİHA desteğinde Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Jandarma Komando timleri ve Güvenlik Korucuları ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristler çatışmada silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin; 6 güvenlik görevlisi ile 5 sivil vatandaşın şehit edildiği, 6 güvenlik görevlisi ve 11 sivil vatandaşın yaralandığı toplam 9 eyleme katılan turuncu kategorideki Benda Amed kod adlı Semra Ayverdi ve Baran Hemlin kod adlı Seyithan Sencer ile gri kategorideki Sarı İbrahim kod adlı Yakup Nişo ve Destina Botan kod adlı Bişenk Durmuş adlı teröristler olduğu tespit edildi. Teröristlerin katıldığı eylemler ise şu şekilde: “31 Temmuz 2015 tarihinde Tunceli- Erzincan kara yolunda araç yakılması ve yol kesilmesi eylemi, 21 Ağustos 2015 tarihinde Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi kırsalında üs bölgesine yapılan saldırıda 1 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 2 güvenlik görevlisinin yaralanması eylemi, 12 Ağustos 2016 tarihinde Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi kırsalında yol kesme eyleminde 2 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 1 güvenlik görevlisinin yaralanması eylemi, 1 Eylül 2016 tarihinde Siirt ili Pervari ilçesi kırsalında meydana gelen çatışmada 1 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 1 güvenlik görevlisinin yaralanması eylemi, 24 Mayıs 2017 tarihinde Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi kırsalında meydana gelen çatışmada 1 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 2 güvenlik görevlisinin yaralanması eylemi, 17 Eylül 2018 tarihinde Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi kırsalında aracın yakılması ve 2 sivil vatandaşın şehit edilmesi eylemi, 15 Temmuz 2019 tarihinde Şırnak-Beytüşşebap karayolu yapımında çalışan işçileri taşıyan minibüsün EYP’ye basması sonucu 1 sivil vatandaşın şehit edilmesi, 2 sivil vatandaşın yaralanması eylemi, 8 Haziran 2020 tarihinde Van ili Çatak ilçesi kırsalında yol iyileştirme çalışması esnasında EYP’nin patlaması sonucu 2 sivil vatandaşın şehit edilmesi, 9 sivil vatandaşın yaralanması eylemi, 13 Ekim 2022 tarihinde Van ili Çatak ilçesi kırsalında 1 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi eylemi."