DÜNYA - 08 Şubat 2024 Perşembe 07:41 | Son Güncelleme : 08 Şubat 2024 Perşembe 07:44

Bağdat’taki dron saldırısında Hizbullah Tugayları’nın 2 üyesi öldü

A
A
A

 Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen dron saldırısında Irak İslami Direnişi çatısı altındaki Hizbullah Tugayları Lojistik Sorumlusu Ebu Bakır el-Saidi ve Hizbullah Tugayları Bilgi Sorumlusu Erkan el-İlyavi’nin de aralarında bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Güvenlik kaynakları, Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen dron saldırısında 3 kişinin öldüğünü, 1 kişinin de yaralandığını belirtti. Hayatını kaybedenler arasında Irak İslami Direnişi çatısı altındaki Hizbullah Tugayları Lojistik Sorumlusu Ebu Bakır el-Saidi ile Hizbullah Tugayları Bilgi Sorumlusu Erkan el-İlyavi’nin bulunduğu açıklandı.

Saldırının düzenlendiği bölgede toplanan çok sayıda Hizbullah Tugayları destekçisi ABD aleyhine sloganları attı.

Saldırının kimin tarafından düzenlendiği henüz bilinmezken, ABD, geçtiğimiz günlerde Ürdün’de 3 ABD askerin ölümünün ardından Suriye ve Irak’ta İran yanlısı grupları hedef almış ve 85’ten fazla noktayı vurmuştu.

Abdulkadir Hacıoğlu

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Çaldığı motosikletle kaçan şüpheli kovalamacayla yakalandı Aksaray’da çaldığı motosikletle giderken "dur" ihtarına uymayan şüpheli ile polisin kovalamacası kameralara yansıdı. Kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli gözaltına alınırken motosikletin çalıntı olduğu belirlendi. Olay gece yarısı Hassas Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, mahallede devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekibi şüpheli olarak gördüğü bir motosiklet sürücüsüne ‘dur’ ihtarında bulundu. Motosiklet sürücüsü polisin ihtarına uymayarak kaçmaya başlarken polis ile motosiklet sürücüsü arasında kovalamaca başladı. Ekiplerin şahsın kaçtığını telsizden anons etmesi üzerine şüphelinin kaçtığı bölge abluka altına alındı. Kameralara da yansıyan kovalamacada şüpheli kaçtığı motosikletle birlikte Nakkaş Mahallesi 2817 Sokak’ta kıskıvrak yakalandı. Yakalanan motosiklet sürücüsü Y.E.G. (18) gözaltına alınarak polis aracına bindirilirken yapılan sorgulamasında daha önceden de 2 ayrı hırsızlık kaydı bulunduğu belirlendi. Motosiklet üzerinde inceleme yapan polis ekipleri şasenin kazınmış olduğunu tespit ederken motosikletin tescilinin bulunmadığı ve çalıntı olduğu ortaya çıktı. Motosiklet incelemelerin ardından çekici marifeti ile otoparka çektirilirken gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere Polis Merkezine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.