ASAYİŞ - 14 Şubat 2020 Cuma 14:54

Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü

A
A
A
Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü

Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü. Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır, "Planlı bir şekilde yıkılacak olan binanın kolonlarındaki demirler kesilerek alındığı için yıkıldı." dedi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Edinilen bilgilere göre olay Siyavuşpaşa Mahallesi Narlı Sokak'ta bulunan 7 katlı bina büyük bir gürültü ile çöktü. Çöken binanın 1 ay önce hasar nedeniyle boşaltıldığı öğrenildi. 

Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve itfaiye sevk edildi. Ekipler, enkaz altında kalan olup olmadığını araştırıyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuyla ilgili soruşturma başlattı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN ÇÖKEN BİNAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Bahçelievler'de çöken 7 katlı binaya ilişkin açıklamaya yaptı. Açıklamada, "Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır" denildi.

Bahçelievler'de 7 katlı bina büyük bir gürültüyle çöktü. İstanbul Valiliği konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, "Bahçelievler ilçemiz Siyavuşpaşa Mahallesi'nde; alınan ilk bilgilere göre bugün saat 14.44’de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür. Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır. Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır. Gelişmelerden bilgi verilecektir" denildi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır: “Can kaybımız ya da yaralımız yok”

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Bahçelievler’de çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada, “Binayı daha önce boşalttık. Yarın da yıkılması planlanıyordu. Bugün bir şekilde yan yattı. Diğer binaya da hasar vermiş. Bir can kaybımız ya da yaralımız yok. Bu bina için arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyorlar” dedi.
Edinilen bilgilere göre, Siyavuşpaşa Mahallesi Narlı Sokak'ta bulunan 7 katlı bina büyük bir gürültü ile çöktü. Çöken binanın 5 ay önce hasar nedeniyle boşaltıldığı öğrenildi. Olay yerinde çok sayıda sağlık ekibi ve itfaiye sevk edildi. Ekipler, enkaz altında kalan olup olmadığını araştırıyor. Çöken bina havadan görüntülendi. Öte yandan binanın çökmeden önceki durumu ortaya çıktı.

“Binayı daha önce boşalttık"
Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır ise olay yerinde yaptığı açıklamada, “Binayı daha önce boşalttık. Yarın da yıkılması planlanıyordu. Bugün bir şekilde yan yattı. Diğer binaya da hasar vermiş. Yan duvarları çökmüş. Bir can kaybımız ya da yaralımız yok. Bu bina için arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyorlar. Kalan kimse olmadığı için bir sorun gözükmüyor. Ama altına boş olduğu için kağıt toplayıcısının girdiği söyleniyor. Bazı kişiler ise çıktığını belirtti. AFAD ve belediye ekiplerimiz burada. Köpekler dinledi. Şu an için altına kimse olmadığını biliyoruz. Molozları kaldıracağız. Diğer binayı da boşalttık. Hasar gören bina 1 yıllık binadır. Etrafında bulunan binaları boşalttık. Neden yıkıldığı belli değil” ifadelerini kullandı.

AFAD hassas cihazlarla ses dinleme çalışması yaptı

Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü. Bir süre önce hasarlı olduğu için boşaltıldığı öğrenilen binanın enkazında herhangi birisinin kalmış olma ihtimaline karşı AFAD ekipleri hassas cihazlarla ses dinledi. Ekipler dinleme yaptığı sırada vatandaşlar da ses çıkarmamak için yere çöktü. Hassas burunlu köpekler enkazda arama yaptı. Vatandaşların büyük panik yaşadığı çökme nedeniyle çevredeki binalar tedbir amaçlı boşaltıldı.

Edinilen bilgilere göre, Siyavuşpaşa Mahallesi Narlı Sokak'ta bulunan 7 katlı bina büyük bir gürültü ile çöktü. Çöken binanın bir süre önce hasarlı olduğu için boşaltıldığı öğrenildi. Binanın çöktüğünü gören vatandaşlar panik yaşadı. Sokağa dökülen vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

AFAD hassas cihazlarla ses dinlemesi yaptı, vatandaşlar yere çöktü
Boş olduğu öğrenilen binanın altında caddede yürüyen herhangi birisinin kalmış olma ihtimaline karşı çalışma başlatıldı. AFAD ekipleri enkazda hassas cihazlarla ses dinleme çalışması yaptı. Çalışma sırada ekipler enkazın çevresinde toplanan vatandaşlardan da sessiz olmalarını istedi. Bunun üzerine vatandaşlar ses çıkartmamak için yere çöktü.

Hassas burunlu köpekler enkazda arama yaptı
Çökmenin hemen ardından olay yerine hassas burunlu köpekler getirildi. AFAD ekiplerinin ses dinleme çalışmalarının ardından hassas burunlu köpekler enkazda arama yaptı.

2 araba binanın altında kaldı, çevre binalar tedbir amaçlı boşaltıldı
Kaldırımda park halinde bulunan 2 araba çöken binanın altında kaldı. Çöken binanın karşısındaki binada da hasar oluştu.

Çevredeki binalar tedbir amacıyla boşaltıldı. Ekiplerin enkazdaki çalışmaları devam ediyor. Enkazın altında kalan olup olmadığını araştırıyor.

BAHÇELİEVLER'DE ÇÖKEN 7 KATLI BİNA İLE İLGİLİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hacı Mehmet Güner, Bahçelievler’de çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada, “Deprem sonrası tespitlerimizde ağır hasarlı olarak boşalttığımız binalardan birisi” dedi.

Bahçelievler Siyavuşpaşa Narlı Sokak’ta bulunan 7 katlı bir bina çöktü. Çökme sonucu herhangi bir yaralı ya da can kaybının yaşanıp yaşanmadığı belirsizliğini korurken, İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hacı Mehmet Güner açıklama yaptı. Çöken binanın deprem sonrası ağır hasarlı olarak boşaltılan binalardan birisi olduğunu belirten Hacı Mehmet Güner, “Çok hızlı intikal edeceğiz. Bize de şu anda bilgiler geldi. Deprem sonrası tespitlerimizde ağır hasarlı olarak boşalttığımız binalardan biri olduğu kayıtlarımızda görünüyor. İnşallah enkaz altında kalan olmadığı temennisiyle can kaybının yaşanmaması dileklerimizi buradan belirtiyoruz” diye konuştu.

Volkan Kayalar - Selim Bayraktar- Hasibe Karadağ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy’de İSKİ çalışması yarım kaldı: Mahalleli çileden çıktı İstanbul’un Arnavutköy ilçesi Adnan Menderes Mahallesi’nde iddiaya göre, İSKİ tarafından yaklaşık iki ay önce başlatılan altyapı çalışması yarım kaldı. Yahya Kemal Caddesi, Doruk Sokak ve Ceren Sokak üzerinde yürütülen çalışmanın, müteahhit firmanın iflas etmesiyle durduğu öne sürüldü. Çalışma yarım kalırken kazılan yolların, derin çukurların ve yol kenarlarına bırakılan boruların hem sürücüler hem de yayalar için tehlike oluşturduğu ifade edildi. Arnavutköy Adnan Menderes Mahallesi’nde iddiaya göre iki ay önce başlayan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) çalışması, mahalle sakinleri için çileye dönüştü. Bir süre çalışan İSKİ çalışanlarının bir daha mahalleye uğramadığı öne sürüldü. Mahalle sakinleri iki aydır devam eden mağduriyet nedeniyle yetkililerden çözüm beklediklerini söylerken, İSKİ’ye ait boruların ve ekipmanların da yol kenarlarında bırakıldığı görüldü. "Normal, tertemiz bir sokaktı, şimdi geçilmiyor" Mahalle sakini Ramazan Miraç Kılıç, "Buraları mahvettiler, üç dört metre derinlikte kazdılar. Yağmur yağdığında çamur içinde kalıyoruz. Çocuklar okula gidip gelirken zorlanıyor. Normal, tertemiz bir sokaktı, şimdi geçilmiyor. İki aydır ne gelen var ne giden. Yarım yamalak bıraktılar, gittiler" dedi. "İSKİ yapmazsa Arnavutköy Belediyesi yapacak" Mahalle Muhtarı Ercan İka ise, konuyla ilgili defalarca başvuru yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirterek şöyle konuştu: "İSKİ Kanalizasyon Daire Başkanlığı tarafından iki ay önce kazı yapıldı. Borular değiştirildi ama yol bu şekilde bırakıldı. Defalarca şikayet ettik, kimse ilgilenmiyor. Vatandaş mağdur. Arabalar geçemiyor, çocuklar okula gidemiyor. Müteahhitin iflas ettiğini öğrendik. Arnavutköy Belediyesi ile de görüştük, eğer İSKİ onarımı yapmazsa belediyenin üstleneceği söylendi." Mahalledeki yolların bozuk hali ve bırakılan borular dron kamerasıyla da görüntülendi.
Erzurum Erzurum’da gençlerden yeni spor denemesi: "KarKano" Erzurum’un Uzundere ilçesinde yaşayan gençler, kış şartlarını eğlenceye dönüştürerek "KarKano" adını verdikleri yeni bir sportif etkinliğe imza attı. Tortum Uzundere Yerel Eylem Grubu (TUYEG) ekipmanlarıyla gerçekleştirilen etkinlik, cadde ve sokaklarda renkli görüntülere sahne oldu. Akşam saatlerinde kar yağışının yoğunlaşmasıyla birlikte ilçe merkezi beyaza bürünürken, geç saatlerde cadde ve sokaklarda araç lastikleriyle kayan gençleri gören TUYEG Dernek Müdürü Musa Han ile İHA Muhabiri Taner Sarı harekete geçti. Saat 24.00 sıralarında derneğe ait kano ve güvenlik ekipmanları temin edilerek, kanolar bir aracın arkasına bağlandı. İlçe gençleri, öğretmenler ve memurlardan oluşan grup, göl ve nehirlerde kullanılan kanolara binerek trafiğe kapalı cadde ve sokaklarda kar üzerinde kaydı. Etkinlik boyunca katılımcılar hem eğlendi hem de unutulmaz anlar yaşadı. "Gençlerimize motivasyon sağlamak istedik" Etkinlikle ilgili açıklama yapan TUYEG Dernek Müdürü Musa Han, şunları söyledi: "Normalde göl ve nehirlerde kullandığımız kanoları alternatif sportif faaliyetlerde değerlendirmeye çalışıyoruz. Gençleri karla kaplı ve trafiğe kapalı saatlerde lastiklerle kayarken görünce bu fikir aklımıza geldi. Mevcut kano ve güvenlik ekipmanlarımızı kullanarak gençler için motivasyon sağlayacak bir ortam oluşturduk. Ortaya çok güzel görüntüler çıktı. Gençlerin mutlu olması bizi de fazlasıyla mutlu etti. Bu tür yeni sportif faaliyetlerle ilçemizi canlandırmayı hedefliyoruz." "Adrenalin dolu bir deneyim yaşadık" Uzundere’de görev yapan Sınıf Öğretmeni Muhammet Sefa Kezer ise etkinliği şu sözlerle değerlendirdi: "Yaşamak tam olarak böyle bir şey. Ekip harikaydı. Çok eğlenceli, adrenalin dolu bir deneyim yaşadık. Uzundere’nin cadde ve sokaklarında gerçekten yaşadığımızı hissettik." İlçe esnafı ve gençlerden Ünal Ün de ilk başta böyle bir etkinlik beklemediklerini belirterek, "Araç lastikleriyle kayıyorduk. Sonra böyle bir proje fikri ortaya çıktı ve hemen hayata geçti. Çok eğlendik, biraz üşüdük ama değdi. Kısa bir aradan sonra tekrar yapmayı düşünüyoruz." dedi. Etkinliğe katılan diğer gençler de üşümelerine rağmen çok keyif aldıklarını, bu tür sportif faaliyetlerin devam etmesini istediklerini ifade ederek İHA Muhabiri Taner Sarı’ya ve TUYEG Dernek Müdürü Musa Han’a teşekkür etti. Gençler, "KarKano" gibi yenilikçi ve eğlenceli etkinliklerin ilçede düzenli hale getirilmesinin sosyal hayatı canlandıracağını dile getirdi.