GÜNDEM - 18 Eylül 2021 Cumartesi 12:31

Balık tezgahlarında hamsi günü

A
A
A
Balık tezgahlarında hamsi günü

Samsun'da günler öncesinde yaşanan palamut bolluğunun ardından şimdi de hamsi bolluğu yaşanıyor. Balıkçı esnafı havaların soğumasıyla palamudun az çıktığını, hamsinin ise patlama yaptığını söyledi.

1 Eylül'de denizlerde balıkçıların av yasağının sona ermesiyle başlayan avcılık faaliyetleri devam ediyor. Samsun'da balık tezgahlarında ise bugün hamsi bolluğu yaşanıyor. Fiyatı 15-20 TL arasında olan hamsinin havaların soğumasıyla daha da ucuzlaması bekleniyor. Balık satıcıları en çok hamsi, mezgit, barbun sattıklarını ifade ettiler.

Balık tezgahlarında hamsi günü

Bugün hamsi patlama yaptı

Hamsi bolluğu yaşandığını belirten balık satıcısı Onurcan Köse, "Hava şartlarından dolayı palamut biraz az çıktı. Bugün hamsi patlama yaptı. Hamsi hem irileşti hem de 20 TL'den satılıyor. Fiyatı şu an gayet iyi. Mezgit balığımız 15, istavrit 8 il 10 TL, çinakop 30 TL, barbunya 25 TL, uskumru 25 TL, kefal 20 TL'den satılıyor. Normalde hamsinin çıkma ayı 11. aydır. Hamsi daha da yağlanacak, daha da büyüyecek, daha da ucuz olacak. Vatandaş bu sene hamsiye doyacak, bol bol hamsi yiyecek" dedi.

Balık tezgahlarında hamsi günü

Balık fiyatları hakkında bilgi veren balık satıcısı Kurtça Aydın ise, "Şu anda istavrit 10 TL, mezgit 10 TL şeklinde gidiyor. Havaların soğuduğu zaman 15, 20 TL de olabilir. Barbun 20-25 TL, palamut ise 20-25 TL arasında satılıyor. İnşallah bu sene hamsi bol olur. Hamsi bol olursa vatandaşın da yüzü güler, bizim de yüzümüz güler. Biraz havalar soğusun, hamsi biraz daha ucuzlasın. Havalar soğuduğun da hamsi hem yağlanır hem daha tatlı olur. Vatandaş dolabına koysun. Hamsi her zaman çıkmaz" diye konuştu.

Balık bolluğundan memnun olan vatandaşlar ise fiyatların normal düzeyde olduğunu söyledi.

Furkan Abrek Ünal

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Yamaç paraşütçülerini indirdikten sonra freni boşalan safari aracı boş eve daldı Antalya’nın Alanya ilçesinde yamaç paraşütçülerini araçtan indirdikten hemen sonra freni boşalan bir safari aracı yaklaşık 100 metrelik rampadan geriye doğru hızla inerek, çevredeki bir evin duvarına çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle evin duvarında ve çatısında maddi hasar oluştu. Kaza, dün sabah saatlerinde Yamaç Paraşütü Dünya Hedef Şampiyonası 1. Etabının düzenlendiği Hıdrellez mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sporcuları ve ekipmanlarını taşıyan 07 AHJ 876 plakalı safari aracı rampa yukarı çıkarken sporcuları indirdikten sonra bir anda freni boşaldı. Yaklaşık 100 metrelik mesafeden hızla rampa aşağı geri giden araç çevredeki tek katlı bir evin duvarına çarparak durabildi. Evin duvarında ve araçta maddi hasar meydana geldi. Sporcuların paraşüt malzemeleri ise daha sonra aracın üzerinden indirildi. Kaza anında araçta sporcuların bulunmaması muhtemel bir yaralanmanın önüne geçti. Kazanın ardından evin duvarının bir bölümünün yıkıldığı ve çatısında hasar oluştuğu görüldü. Kaza anı ise bir sporcunun cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde safari aracının freninin boşaldığı ve geri giderek evin duvarına çarptığı anlar yer aldı. Görevlilerin paraşüt malzemelerini aracın üzerinden boşaltma görüntüleri de cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.