ASAYİŞ - 29 Aralık 2022 Perşembe 06:59

Balık yemi fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

A
A
A
Balık yemi fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

Muğla’nın Milas ilçesinde balık yemi üreten Gümüşdoğa Balık Yemi Fabrikası'nda çıkan yangın, yaklaşık 2.5 saat süren çalışmalar sonucu kontrol altına alındı. Yangında 1 kişi dumandan zehirlenirken, fabrikada hasarın büyük olduğu öğrenildi.

Milas’ta bulunan Gümüşdoğa Balık Yemi Fabrikası'nda saat 21.00 sıralarında büyük bir patlama sonucunda yangın çıktı. 4-24 vardiyasında çalışan 80 kişi anında tahliye edildi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Alevler çevredeki mahallelerden görünürken yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra çevrede bulunan beton mikserleri de su taşıdı.

Gönüllü yardım kuruluşları ve AFAD da bölgeye gelerek yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, fabrikanın bir kısmı kullanılamaz hale geldi. Yangında dumandan zehirlenen bir kişi de ambulansla kaldırılarak tedavi altında alındı.
Öte yandan Koru Mahallesi’nde bulunan fabrika yangını mahalle sakinlerini de korkuttu. Fabrikada çalışan işçiler ise yangını korku dolu gözlerle izledi.

Olay yerine gelen İl Tarım ve Orman Müdür Barış Saylak yangının kontrol altına alındığını ifade ederek, “Saat 21.22 sıralarında 112 Acil Servise gelen ihbarla Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye grup amirliği ekipleri, Milas, Yatağan, Bodrum ve Menteşe ve AFAD Müdürlüğümüz anında müdahale etti. Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazözlerimiz de yangın çıktığında buradaydı.

Teknik ekip inceleme yapacaktır ama işletme sahipleri tarafından söylenen elektrik kontağından çıktığı. Netleşmiş bir durum yok, yangın kontrol altına alındı. Burası kültür balıkçılığı yetiştiriciliğinin yem ihtiyacını karşılayan tesislerden birisiydi. Yangın nedeniyle yem tedariki konusunda bir süre aksama olacak. Dayanışmayla hep birlikte bununda üstesinden geliriz. En büyük şansımız bir can kaybının olmaması. Üretim bandında ve ham madde de sıkıntı mevcut” dedi

Eren Ayhan - Hamdi Yörür - Oktay Çayırlı
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.