DÜNYA - 09 Ocak 2022 Pazar 17:33

Bangladeş’te Arakanlı Müslümanların yaşadığı kampta yangın

A
A
A
Bangladeş’te Arakanlı Müslümanların yaşadığı kampta yangın

Bangladeş'in Cox's Bazar şehrinde Arakanlı Müslümanların yaşadığı kampta çıkan yangında 250'ye yakın ev kül oldu.

Cox's Bazar şehrinde Arakanlı Müslümanların kaldığı Shafiullah Kata bölgesindeki 16 numaralı kampta yangın çıktı. Yangın söndürme çalışmaları kapsamında bölgeye 8 itfaiye aracı sevk edildi. Yaklaşık 250 evin hasar gördüğü yangında yaralılar da bulunduğu belirtildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Bangladeş Ek Mülteci Yardım ve Geri Dönüş Komiseri Samchu-Douja Nayan, “Yangının nedeni henüz belirlenemedi.

Yaklaşık 3 saat sonra yangın kontrol altına aldı. Ancak henüz tam olarak söndürülemedi. Şimdiye kadar yaklaşık 250 kamp evinin yandığını tahmin ediyoruz. Henüz can kaybı haberi almadık ancak yaralılar var" dedi.

Moshıur Rahman
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Tatvan esnafı dolandırıcılık konusunda bilgilendirildi BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde polis ekipleri, esnafı tek tek gezerek dolandırıcılık hakkında bilgilendirmede bulundu. Bitlis Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan esnafı tek tek ziyaret ederek dolandırıcılık hakkında bilgilendirmede bulundu. Mobil bankacılık üzerinden yapılan işlemlerdeki dolandırıcılık faaliyetleri ve telefona gelen linklere basılmaması hakkında bilgilendirmelerde bulunan polis ekipleri, esnafa dolandırıcılığın türleri ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler vererek broşürler dağıttı. Verilen broşürleri dükkânın camına asacaklarını söyleyen işletme sahibi Mesut Sönmez, “Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğünden polis arkadaşlar dolandırıcılıkla ilgili broşürler getirdiler. Malum piyasada bayağı dolandırıcılık ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda sağolsunlar polis arkadaşlar bizleri de bilgilendirdiler. Bize verilen bu broşürleri dükkânımıza asıp vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz” dedi. Dolandırıcılık hakkında dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgilendirmelerde bulunduklarını söyleyen Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Müge Bostan, “Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak halkımızı dolandırıcılık ile ilgili bilgilendirip gerekli çalışmaları yaptık. Bu konuda esnafı bilinçlendirip broşür dağıtımını sağladık. Mobil bankacılık kullanırken uyulması gereken kuralları hatırlatıp, gelen her onay koduna itibar etmemeleri konusunda uyardık” dedi.