GÜNDEM - 03 Şubat 2019 Pazar 14:11

Barış Manço mezarı başında anıldı !

A
A
A
Barış Manço mezarı başında anıldı !

Türkiye’de Anadolu rock kültürünün kurucularından olan Barış Manço, sevenleri tarafından mezarı başında anıldı. Anma töreninde Barış Manço’nun ailesi de yer aldı.

Türkiye’de Anadolu rock müzik kültürünün kurucularından olan şarkıcı, besteci, söz yazarı, TV programı yapımcısı ve sunucusu, köşe yazarı, devlet sanatçısı ve kültür elçisi olan unutulmaz sanatçı Barış Manço, vefatının 20’nci yılında mezarı başında anıldı. Kadıköy-Beşiktaş ve Beşiktaş iskelelerine gelen Barış Manço hayranları buradan vapurlara binerek Kanlıca’ya hareket etti. Manço’nun Kanlıca Mezarlığı’nda bulunan kabrine gelen yüzlerce seveni, 1999’da hayatını kaybeden usta sanatçıyı kabrine çiçek bırakarak andı. Manço için mezarı başında Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Barış Manço’nun eşi Lale Manço ile çocukları Doğukan Manço ve Batıkan Manço da vefatının 20’nci yılında Barış Manço’yu yalnız bırakmadı. Duanın ardından kalabalık grup vapurlara geri dönmek üzere Kanlıca’dan ayrıldı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Türkiye, 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacak Antalya’da düzenlenecek 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası’nda, Türkiye’nin yanı sıra Fransa, İngiltere, Almanya, Polonya, Belçika, Yunanistan, İskoçya, Galler, Ukrayna, İtalya, Sırbistan ve Danimarka mücadele edecek. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası, Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenecek. Şampiyonada Türkiye´nin yanı sıra Fransa, İngiltere, Almanya, Polonya, Belçika, Yunanistan, İskoçya, Galler, Ukrayna, İtalya, Sırbistan ve Danimarka mücadele edecek. 13 ülkenin erkek milli takımlarının katılacağı şampiyona 20 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek. Turnuva öncesi tarihi Aspendos Tiyatrosu’nda basın toplantısı düzenlendi. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, Milli Takım Teknik Direktörü Ramazan Karacif ve takım kaptanı Ersin Mert yapılacak olan organizasyon hakkında ve maçlarla ilgili bilgiler verdi. Türkiye İşitme Engelliler Milli Takımı, turnuvanın açılış maçında 21 Mayıs’ta Serik İsmail Ogan Stadyumu’nda Fransa İşitme Engelliler Milli Takımı ile karşılaşacak. Türkiye’nin grubunda Fransa, Polonya ve Belçika yer alıyor. Şampiyonanın grup aşaması maçları 20-26 Mayıs tarihlerinde, çeyrek finaller 28 Mayıs, yarı finaller 30 Mayıs, final ve üçüncülük maçları ise 1 Haziran’da oynanacak.
Zonguldak Öğrenciler sosyal sorumluluk projeleriyle tam not aldı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) İdari İktisadi Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri, Kozlu Namık Kemal İlkokulu’nda ‘Nitelikli Eğitim’ sloganıyla hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle minik öğrencilerle buluştu. ZBEÜ İdari İktisadi Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri Ilhama Dadashova, Eda Kılıç, Yağmur Neriman Kethüdaoğlu, Elif Ertuğrul, Ömer Topal, Meliha Merve Özet ve Murat Köksal Şagban hayırsever idareciler ve vatandaşların kendilerine sağladığı imkanlarla ilk olarak; Orman Haftası dolayısıyla çevreyi ve doğayı korumak adına; Kozlu Namık Kemal İlkokulu öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla ‘Çevre ve Doğayı Koruma’ konulu tiyatro oyununu sahnelediler. Üniversiteli öğrenciler daha sonra; 6-10 yaş grubu çocuklara okuma bilincini aşılayabilmek amacıyla Kozlu Namık Kemal İlkokulu’nun kütüphanesini yapılandırdılar. Öğenciler sosyal sorumluluk projeleri kapsamında aynı zamanda 6-10 yaş grubu çocuklara beden eğitimi ve spor bilincini kazandırmak için teşvik edici spor aletleri hediye ettiler. ZBEÜ’lü üniversiteliler son olarak; Kozlu Namık Kemal İlkokulu Kütüphanesi’ne kitap rafı ve kitap bağışlayarak, kapılara ve duvarlara farkındalık oluşturmak amacıyla etiket yapıştırdı. ZBEÜ İdari İktisadi Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri Ilhama Dadashova, Eda Kılıç, Yağmur Neriman Kethüdaoğlu, Elif Ertuğrul, Ömer Topal, Meliha Merve Özet ve Murat Köksal Şagban sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek adına kendilerine destek olanlara teşekkür ettiler.
İstanbul Ali Kuşçu Gökbilim Atölyesi’ne başvurular devam ediyor 2023-2024 Kültür-Sanat Sezonunu Türk astronom, dil bilimci ve matematikçi Ali Kuşçu’ya ithaf eden Esenler Belediyesi, Gökbilim Atölyesi’ne ev sahipliği yapacak. Atölyeye başvurular, 25 Mayıs’a kadar devam edecek. Esenler Belediyesi, milli uzay hamlelerinin artarak devam ettiği bugünlerde Gökbilim Atölyesi ile geleceğin gök bilimcilerini yetiştirecek. Ali Kuşçu Kültür Sanat Sezonu’na özel olarak hazırlanan Ali Kuşçu Gök Bilim Atölyesi’nde bir ay sürecek eğitimlerde çocukların uzay bilimleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmaları için teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. “Astronomiye Giriş ve Uzayın Doğası”, “Uzaya İlk Yolculuk ve Alper Gezeravcı” ile “Ay Yapımı” gibi derslerin yanı sıra atölyede deney ve gözlemler de yapılacak. 7-10 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenecek atölyeye başvurular, www.esev.org adresi üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için 444 00 73 numaralı telefon aranabilecek. Genç beyinler uzayda gibi hissedecek Ali Kuşçu Gökbilim Atölyesi koordinatörü Mürvet Özgün,“Gençlerimizin artık bu alana daha meraklı olmaya başladığını görüyoruz. Biz de Esenler Belediyesi olarak böyle bir atölye düzenledik. Atölyemizde teorik eğitimler olacağı gibi ay ve asteroit yapımı, şekillendirmeler ve deneyler yapılacak. Gençlerimiz kendilerini atölyede herhangi bir derste gibi değil de uzayda gibi hissetsinler istiyoruz. Ülkemizin gelişmesinde, bilimde ve fende ilerlemesine yönelik genç beyinleri her daim destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
İstanbul Çekmeköy Belediyesi ’Engelsiz Sevgi Festivali’ ile toplumsal dayanışmayı güçlendirdi Çekmeköy Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası çerçevesinde “Engelsiz Sevgi Festivali” düzenledi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde özel gereksinimli bireyler ve aileleri gönüllerince eğlendi. Başkan Çerkez de festivalde aileleri yalnız bırakmadı. 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası çerçevesinde Çekmeköy Belediyesi, ilçede engelsiz yaşam hizmeti alan bireyler ve ailelerinin katılımıyla “Engelsiz Sevgi Festivali” düzenledi. Reşadiye Mesire Alanı’nda Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in ev sahipliğinde düzenlenen festivalde özel bireyler ve aileleri gönüllerince eğlendi. Festivalde sahne alan pop sanatçısı Ferat Şimşek, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ile alanda bulunan vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Ayrıca festivalde türkücü Yağız Kaya’da konuk sanatçı olarak sahne aldı. Renkli anlara sahne olan programda vatandaşlara; patlamış mısır, pamuk şeker, Osmanlı macunu ve köfte ekmek ikram edildi. Çocuklar, yüz boyama ve sosis balon yapım atölyeleri ile keyifli anlar yaşadı. Başkan Çerkez, festivalde ailelerin masalarını tek tek ziyaret ederek sohbet etti. “5 yıllık hizmet süremizde engelli kardeşlerimizle el ele birlikte çalışacağız“ Çekmeköy’de düzenlenen Engelsiz Sevgi Festivali’nde konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Mühim olan engelsiz bir yaşamı sürdürebilmek. Özel kardeşlerimizi, ağabeylerimizi, yurttaşlarımızı, hayattan koparmadan onları değerli bir birey haline getirmek. Üretimde, sosyal hayatta onlara birer şans vermek, fırsat eşitliği vermek. Kamuoyu düzenini sağlamak için; toplu taşıma araçları olsun, kültür merkezlerimiz olsun, iş hayatı olsun mühim olan engelli kardeşlerimize her yerde eşit imkan sağlamamız. Özel kardeşlerimizin başaracağı birçok şey var. Sanatta, edebiyatta, müzikte çeşitli alanlarda başarıya ulaşmış vatandaşlarımız var. Çekmeköy’de de önceliğimiz, engellilerimizin huzurlu ve rahat bir şekilde yaşamalarını sağlamak. Ekonomik, sosyal, kültürel yönden iş bulmaları yönünden bu imkanları sunmamız gerekiyor. İlçemizde 5 yıl boyunca hizmetimizde öncelikli konularımızdan biri de bu olacak. Engelli vatandaşlarımız ile el ele birlikte daha güzel yarınlar için çalışacağız.” diye konuştu.
Bursa Marmara’daki belediyeler afetten sonraki yaşamı Nilüfer’de ele aldı Marmara Belediyeler Birliği önderliğinde düzenlenen ‘Afetten Sonra Hayat Öğrenme Programı’na katılan Başkan Şadi Özdemir, Bursa’nın deprem gerçeğini unutmadıklarını ifade ederek çeşitli projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Marmara Belediyeler Birliği tarafından Urban. koop ve Yuva Project iş birliğiyle, Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen üç günlük ‘Afetten Sonra Hayat Öğrenme Programı’ Nilüfer Belediyesi Pancar Deposu’nda başladı. Marmara Belediyeler Birliği’ne üye belediyelerin, muhtemel Marmara depremi ve afet sonrası kendi yol haritalarını hazırlamalarına katkıda bulunmanın hedeflendiği etkinlik, açılış konuşmalarıyla start aldı. Programın, ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Türkiye’nin son yıllarda büyük afetler ve yıkımlar yaşadığını hatırlatarak, yaşanan acılardan herkesin büyük dersler çıkartması gerektiğinin altını çizdi. Muhtemel bir afete her an hazırlıklı olunmasının önemine değinen Özdemir, “Yaşanan afetler sonrası çok büyük bedeller ödedik ülke olarak. Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği ’Afetten Sonra Hayat Öğrenme Programı’nın’ bu anlamda bize yeni bakış açıları kazandıracağına eminim. Nilüfer’de, önceki yönetimlerin bu yönde değerli çalışmaları oldu. Özellikle muhtemel bir deprem öncesi ve sonrasına yönelik yapılan çalışmalara bu dönemde yenilerini ekleyeceğiz. Bursa’nın deprem gerçeğini asla göz ardı etmiyoruz. Nilüfer, muhtemel bir depremden olumsuz şekilde etkilenecek. Söylemde kalmayarak, depreme yönelik gereken her türlü önlemi almak için projelerimizi hızla hayata geçireceğiz” dedi. Muhtemel bir deprem sonrasında hızlı müdahaleyi sağlamak ve kargaşayı önlemek adına projeler geliştirdiklerini kaydeden Başkan Şadi Özdemir, “Afet sonrası için deprem parkları oluşturacağız. Bu parklar muhtemel bir depremde güvenli bir toplanma alanı, dayanışma merkezi olacak ve enerjisi, yenilenebilir enerji ile sağlanacak. Depreme dayanıklı malzemelerin depolanacağı bir lojistik merkezi kuracağız. Muhtemel bir afet sonrası Nilüfer’e desteğe ve dayanışmaya gelenlere hızlıca bilgi aktaracak ve onları, ihtiyaç duydukları yardım ekipmanlarına yönlendirecek bir Nilüfer Kılavuzu da hızlıca oluşturup, yayınlayacağız. Mahalle düzeyinde toplanma alanları, afet konteynerleri gibi afet hazırlıklarını iyi bilen ve sürekli geliştirilmesi için güncel tutan aktif yurttaşlardan, mahalle afet dayanışma gönüllüleri oluşturacağız. 2017 yılında faaliyete geçirilen Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimizi de daha etkin kullanacağız. Nüfusu yoğun olan 28 mahallemizde Mahalle Afet İstasyonumuz var. Bu istasyonlarda, yardım gelene kadar bölgedeki halkın ilk yardımda kullanacağı ilk yardım çantası, sedye, jeneratör gibi 26 kalem malzeme yer alıyor. Bursa’nın bir deprem kenti olduğunu bilincindeyiz. Bu nedenle de deprem her zaman gündemimizde. Biz bu konuda bir çok kente de örnek olacak çalışmaları hayata geçirmekte kararlıyız” diye konuştu. Etkinlikte Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de söz aldı. Etkinliğin önemine dikkat çeken Mustafa Bozbey, deprem gerçeğini ve 6 Şubat’ta yaşanan felaket sonrasını hatırlattı. Deprem öncesi kadar sonrasında yapılması gerekenlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Bozbey, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketleri birçok tecrübe yaşamamıza yol açtı. Belediyelerimizin bu süreçleri çok iyi planlamalı. Felaketi yaşayanların taleplerini iyi analiz etmeli ve ona göre yarına güçlü çıkmak zorundayız. Marmara’da olacak bir depremin, bölgenin tamamını etkileyeceğini unutmamak gerekir” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından ilk gün oturumları ‘Tanı, anla, üret’ temasıyla başladı. Program çerçevesinde konuşmacı olarak yer alan Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan da Pancar Deposu’nun dönüşüm hikayesini anlattı. Çeşitli atölye ile oturumların gerçekleşeceği “Afetten Sonra Hayat Öğrenme Programı” yol haritaları ve yeniden rota oluşturulması temalarıyla 17 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek.