KENT HABERLERİ - 27 Mart 2014 Perşembe 13:11

Başkan Öztürk Kadıköy’e ‘Gezi’de sonbahar’ heykeliyle veda edecek

A
A
A
Başkan Öztürk Kadıköy’e ‘Gezi’de sonbahar’ heykeliyle veda edecek

Kadıköy’e “Gezi'de Sonbahar” heykeli ile veda etmeye hazırlanan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, heykelin gezi olaylarında hayatını kaybedenleri ve ‘kırmızı kadın’ olarak gündeme gelen kişiyi simgelediğini söyledi.

Kadıköy Belediye Başkanlığına veda etmeye hazırlanan Selami Öztürk, gezi olaylarını simgeleyen 3 metrelik “Gezi'de Sonbahar” heykeli yaptırdı. Kadıköy Tarihi Çarşı girişindeki meydana konulacak Gezi'de Sonbahar adlı heykelde, ellerini yüzüne kapatmış ağlayan kırmızılı kadın ile olaylarda hayatını kaybedenleri temsil eden yerlere dökülmüş yeşil yapraklar bulunuyor. Heykeltraş Prof. Rahmi Aksungur ile eşi Doç. Ayla Aksungur’un yapımına devam ettiği Gezi'de Sonbahar adlı heykel, yaklaşık 3 metre boyunda ve çelik takviyeli kompozit fiber kullanılarak yapıldı.

Başkan Öztürk, heykelin direniş anıtı olduğunu kaydederek, “Heykelin adını “Gezide Sonbahar” koyduk. Bu heykel, çarşıda meydana bakan büyük alana koyulacak. Yaklaşık 3 metre yüksekliğinde olacak. Bu heykel kırmızı elbiseli gaz yiyen kadını simgeliyor. Aynı zamanda bu bütün anneleri simgeliyor. Çünkü burada en çok canı yanan annelerdi. Dökülen yapraklar ise şehitlerimizi simgeliyor” şeklinde konuştu.

Heykelin açılışının yeni Kadıköy belediye Başkanı ile birlikte gezi olaylarının yıl dönümü olarak kabul edilen Haziran ayında yapılacağını söyleyen Selami Öztürk, “Heykelin maliyeti yaklaşık 175 bin liraya mal olacak. Bizim diğer heykellerimizde yaklaşık bu fiyata mal olmuştu” dedi.

Gezi'de Sonbahar heykelini anlatan Heykeltraş Prof. Rahmi Aksungur, “Gezi olaylarında küçücük, evden az çıkmış çocuklar ve anneleri koştura koştura gitti. Annelerin o duyarlılığı ve sonrasında ki duyarlığı ve günümüzde ki hanımların henüz varamadığımız ileri demokrasi seviyesinde ki gelişmelere olan üzüntüleri devam etmekte. Ben bundan dolayı kadın figürüne yöneldim. Ağlayan, yüzünü kapatmış kırmızı renkli bir kadın ve dökülmüş yapraklara doğru kafasını çevirmiş bunu simgeleyeceğini hissettim. Kırmızı renginde bizim için birkaç anlamı var. Hem bayrağımızın hem de şehitlerimizin rendi. O gün o kırmızılı kız da çok etkileyiciydi ve bütün dünya medyasında çıkmış bir fotoğraftı” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.