ASAYİŞ - 03 Ağustos 2021 Salı 15:35

Başkent'te kundaklama olayı güvenlik kamerasına yansıdı

A
A
A
Başkent'te kundaklama olayı güvenlik kamerasına yansıdı

Mustafa Cenik - Engin Yağcı ANKARA (İHA) - Ankara’nın Keçiören ilçesinde yoldan geçen bir kişi binanın önündeki çalılıkları elindeki çakmakla ateşe verdi. Yoldan geçen bir vatandaşın suyla yaptığı ilk müdahalenin ardından kontrol altına alınan yangın, bina sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Olay geçtiğimiz Salı günü Ankara’nın Keçiören ilçesi Kamil Ocak Mahallesi Ertaş Sokak’ta bulunan Sıla Apartmanı'nda saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yoldan geçen bir kişi, sig

Ankara’nın Keçiören ilçesinde yoldan geçen bir kişi binanın önündeki çalılıkları elindeki çakmakla ateşe verdi. Yoldan geçen bir vatandaşın suyla yaptığı ilk müdahalenin ardından kontrol altına alınan yangın, bina sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay geçtiğimiz Salı günü Ankara’nın Keçiören ilçesi Kamil Ocak Mahallesi Ertaş Sokak’ta bulunan Sıla Apartmanı'nda saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yoldan geçen bir kişi, sigarasını yakmak için çıkardığı çakmakla Sıla Apartmanı’nın önünde bulunan çalılıkları ateşe verdi. Henüz kimliği belirlenemeyen kişinin yol açtığı ateş, kuru çalılıklarda kısa sürede büyüdü. Bunun üzerine yoldan geçen bir vatandaş Sıla Apartmanı sakinlerine yangının haberini verdi. Ardından yangın, olayı bina sakinlerine haber veren vatandaşın ilk müdahalesinin ve bina sakinlerinin çabalarıyla kısa sürede kontrol altına alındı. Yaşadıkları şokun ardından güvenlik kamerasına bakan bina sakinleri, yangının kasten çıkarıldığı kanısına vardı.

"Sabotaj girişimi oldu, yakalanmasını istiyoruz"

Sıla Apartmanı’nın yöneticisi Nazlı, öncesinde olaydan hiç haberi olmadıklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Komşular falan da görmemişler. Kameramız bozuktu o ara. Ama orayı almış. Bir tane adam bu kenardan geliyor. İlk önce cebinden çakmağını çıkarıp sigarasını yakıyor. Sonra bu tarafa gelince bile bile burayı ateşe veriyor. Sonra buralar tutuşunca buradan geçen bir vatandaş binanız yanıyor diye zillere basıyor. Hemen biz aşağı indik. O vatandaş bizim buradaki musluk ve hortumumuzla biz inene kadar müdahale edip söndürüyor. Biz hafta sonra kameramızı yaptırınca baktık ki bile bile yakıyor. Sabotaj girişimi oldu. Yakalanmasını istiyoruz, şikayetçi olacağız.”

"Bilerek isteyerek yapılmış"

Bina sakini Çiğdem Bıçakçı bir kişinin yoldan geçerken telaşlı bir şekilde ziline basıp, dışarı yangın çıktığının haberini verdiğini dile getirerek, “Önce ben inanmadım dolandırıcıdır falan diye. Orada musluk var, hemen söndürebilirsiniz. Bir üst komşumuzu aradım camdan bakın görüyor musunuz bir şey diye. Ulaşamayınca dışarı çıkıp baktım ki bayağı alev alan bir yangının söndürüldüğünü gördüm. Daha sonra o gün kamerada sıkıntı vardı. Kızımın bisikleti kaybolmuştu. Not etmiştim tarihi ve saati. İndik baktık bir kişi geliyor elinde alışveriş poşeti ile önce sigarasını yakıyor sonrasında köşeden direkt çakmağı ateşliyor ve arkasına bakmadan gidiyor. Ardından sağ olsun bir tane beyefendi geliyor koştur koştur yangın var diye. Bilerek isteyerek yapılmış” diye konuştu.

Mustafa Cenik - Engin Yağcı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.