GÜNDEM - 06 Ekim 2009 Salı 16:08

Baykal Sabahat Akkiraz'ın gönlünü aldı

A
A
A
Baykal Sabahat Akkiraz'ın gönlünü aldı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, türkücü Sabahat Akkiraz'ın kendisine yönelik sitemine üzüldüğünü belirterek, "Onun gönlünde eğer onu ihmal ettiğimize yönelik bir kırıklık varsa onu derhal telafi etmey

EDA HAN / ANKARA 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Baykal, Başbakan Erdoğan'ın saydığı listede adı geçen sanatçı Sabahat Akkiraz'ın 'Başbakan'la değil Baykal'la aynı görüşteyiz ama o ismimden bahsetmez' dediğinin hatırlatılması üzerine Sebahat Akkiraz'ın çok değer verdiği ve zevk alarak izlediği çok önemli bir sanatçı olduğunu ifade etti. 

Akkiraz'ın sadece bir yorumcu değil, çok önemli bir sanatçı olduğunu kaydeden Baykal, "Kendisine büyük saygı duyuyorum. Gazetede birden bire o değerlendirmeyi görünce itiraf edeyim hem şaşırdım, üzüldüm, memnun oldum. Hepsi bir arada. Derhal Sebahat hanıma ulaşmam gerekir diye düşünüp telefon açtım. Kendisiyle görüştük. Kendisine de bu duygularımı aktardım. Çok onur duyduğumu, söylediği güzel sözler için, bize yönelik yakınlığını ifade ettiği için bundan çok büyük bir mutluluk duyduğumu, teşekkür ettiğimi söyledim" diye konuştu. 

Akkiraz'ın ismini anmıyor olduğuna ilişkin değerlendirmesinden gerekli sonuçları çıkardığını ifade eden Baykal, şunları söyledi: 

"Anlaşılıyor ki iç dünyamı yeterince anlatamamışım, o benim eksiğim. Bunu düzeltmek de benim görevimdir. Bu fırsatla bunu yaparım, beraber olmaktan onur duyarım. Ama şunu bilmenizi isterim ki dedim, size çok değer veriyorum, saygı duyuyorum. Ortaya koyduğunuz sanatçı kimliğiniz, kişiliğiniz çok özel. Buna çok değer veriyoruz. Kendisine orada söylemedim ama bir gün önce bazı arkadaşlarımızla beraber yollardaydık. Sebahat Akkiraz'ı da konuştuk orada. Yani adını anmamak diye bir şey söz konusu değil. Her vesileyle, her ortamda büyük zevkle konuşurum. Ama demek ki kamuoyuna, basına yansıtmayı başaramamışız yeteri kadar. Bugün yansıtmayı başaracağımızı görüyorum. Çok seçkin, çok özel bir insandır. O konuda içimde hiçbir zaman tereddüt olmamıştır. Onun gönlünde eğer onu ihmal ettiğimize yönelik bir kırıklık varsa onu derhal telafi etmeye hazırım. Bu benim boynumun borcudur. O da eksik olmasın anlayışla, gülerek, sıcak bir üslupla bu konuşmama katkılarını yaptı. Ben de çok mutlu oldum." 

Baykal, Akkiraz'ın Ankara'da vereceği konsere gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine, "Bakalım. Bundan sonra herhalde Sebahat hanımın konserlerini özenle takip edeceğiz" dedi. 

'Sabahat Akkiraz'ın ismi Başbakan'ın Erdoğan'ın listesinde geçti. Sizin de alternatif bir listeniz var mı?' sorusu üzerine Baykal, herkesin bir listesi olmasının çok doğal olduğunu kaydetti. Bunda yadırganacak bir şey görmediğini ifade eden Baykal, her insanın bir parçası olduğu kültür, tarih, sanat dünyasında kendisini özdeşleştirdiği, kendisi özdeşleşmese dahi toplumun bir değeri olarak önem taşıdığını düşündüğü pek çok isim olduğunu dile getirdi. Bunu böyle bir listeyle sınırlamanın büyük haksızlık ve
yanlışlık olduğunu söyleyen Baykal, "Ben herkesin tercihine saygıyla yaklaşıyorum. Herkesin böyle bir tercihi olabileceğini düşünüyorum. Önemli olan siyasetçiler olarak toplumun ortak değerlerini, güzelliklerini kendi özel çıkarlarımız için kullanmaya kalkmamalıyız. Bunu bizi ayrıştıracak projeler için değil, tam tersine Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü vurgulama doğrultusunda değerlendirmek gerekir. Siyasetçi olarak köşeye sıkışmış, başı derde girmiş insanların, bunların ismini kullanarak yardımcı olmalarını beklemesi doğru değildir, benim yöntemim değildir. Ama herkesin böyle bir listesi olmasını doğal karşılıyorum. Bunu abartmamak lazım. Sebahat Akkiraz da Başbakan'la ortak noktalarımızdan bir tanesidir" şeklinde konuştu. 

Baykal, 'Ahmet Türk de ortak noktalarınızdan biri mi?' sorusuna, "Olmaz olur mu. Oradakilerin çoğu ortak noktamızdır. Daha da başka vardır, eksikler vardır" karşılığını verdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Esnaf Odaları Birliği Başkanı Duranay’dan İHA’ya ziyaret Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, İhlas Haber Ajansı Adıyaman Bürosu’nu ziyaret ederek kentteki esnafın durumu ve yaşanan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. İHA Adıyaman Bürosu’nda gerçekleşen ziyarette, Adıyaman’daki esnaf ve sanatkarların karşılaştığı sorunlar, kentteki ticari hayatın mevcut durumu ve esnafın beklentileri üzerine kapsamlı bir sohbet gerçekleştirildi. Ziya Duranay, özellikle son dönemde esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntılar, iş potansiyelindeki değişimler ve esnafa yönelik destekler konusunda görüşlerini paylaştı. Duranay, Adıyaman esnafının şehir ekonomisinin önemli bir parçası olduğunu belirterek, esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunların kamuoyuna doğru şekilde aktarılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Bu noktada basının rolünün önemli olduğuna dikkat çeken Duranay, İhlas Haber Ajansı’nın Adıyaman’da yaptığı haberleri yakından takip ettiğini söyledi. İHA’nın kentte yaşanan gelişmeleri hızlı ve tarafsız bir şekilde kamuoyuna aktardığını belirten Duranay, özellikle esnafın sorunlarına yönelik yapılan haberleri beğendiğini dile getirerek, İHA’nın şehirdeki sorunların çözümüne katkı sağladığını ifade etti. İHA Adıyaman Muhabiri Cihan Kizir ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Adıyaman’daki esnaf ve vatandaşların sorunlarını kamuoyuna aktarmaya devam edeceklerini söyledi. Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişi ve iyi dileklerin ardından sona erdi.