GÜNDEM - 12 Mart 2022 Cumartesi 10:25

Bedelli askerlik yapanlar daha fazla malzeme alıyor

A
A
A
Bedelli askerlik yapanlar daha fazla malzeme alıyor

Celp dönemlerinde bedelli olarak askerlik hizmeti yapacaklar, 6 aylıklara göre daha fazla ürün satın alıyor.

Celp dönemlerinde sülüs belgelerini alan asker adayları, birliklerine teslim olmadan önce askeri malzemeler satın alıyor. Eskiden uzun ve kısa dönem diye askerlik hizmeti olduğunu, fakat şimdi 6 aylık ve bedelli diye değiştiğini söyleyen Çiğdem Saraç, “Bedelli olarak askerlik hizmetini yapacaklar, 6 ay olarak gidenlere göre daha fazla alışveriş yapıyorlar. Genellikle uzun dönem olarak gidenlerin 3-4 takım iç çamaşırı alıyor. Mevsimine ve gidecekleri yere göre de ürünleri yazlık ve kışlık olarak seçiyorlar" diye belirtti.

“Bedelli olarak giden erler 12 çift çorap alırken, uzun dönem gidenler 4 parça satın alıyor”

Uzun dönem olarak askerlik hizmetini tamamlayacak olanların çamaşırlarını yıkama imkânı olduğunu, fakat bedelli olarak gidenlerin ise günün kısalığı ve eğitimin yoğunluğundan dolayı tek kullanımlık fanila ve çorapları tercih ettiklerini ifade eden Saraç, “Bedelli veya uzun dönem olarak giden erlerin, teslim olmadan önce satın aldıkları ürünler aynıdır. Tek fark olarak örneğin; bedelli olarak gidenler 12 çift çorap alırken, uzun dönem olarak gidenler 4 parça satın alıyor” diye ifade etti.

Bedelli askerlik yapanlar daha fazla malzeme alıyor

Eskişehir’de bir alışveriş merkezinde askeri ürünler üzerine satış yapan Çiğdem Saraç, acemi birliklerinde temel olarak terlik, eşofman ve kişisel bakım malzemeleri verildiğini anlatarak, konuyu şu sözlerle özetledi:

“Zaman zaman isimlik veya künye siparişi alıyoruz, fakat onları ya isimliğini kaybedenler veriyor ya da hediye olarak yaptırmak isteyenler oluyor.”

Hüseyin Samet Öksüz-Oğulcan Öner
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te sırt çantasıyla götürdüğü kedileri darp ederek öldürdüğü iddia edilen sanığa 4 yıl 6 ay hapis cezası Fatih’te sırt çantasına koyarak götürdüğü 9 kediyi darp ederek öldürdüğü iddia edilen sanık 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Fatih’te 31 Ekim 2023’de daha iyi bakacağını söylediği Fatih Camii çevresindeki sokak kedilerini sırt çantasına koyarak iş yerine götürdüğü ve 9 kediyi darp ederek öldürdüğü iddia edilen sanık Fatih Mehmet Ö.’nün (44) yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Fatih Mehmet Ö. katılmadı. Duruşmada bir kısım müşteki ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada müştekiler ile avukatları, sanığın en üst hadden cezalandırılmasını talep ettiler. Sanık olmadığından son sözü sorulamadı. 4 yıl 6 ay hapis cezası Kararını açıklayan mahkeme, sanık Fatih Mehmet Ö.’nün ‘birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan öldürme suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Fatih Mehmet Ö.’nün sahibi olduğu işletmenin ofis kısmında 9 adet ölü kedi ele geçirildiği, görüntü izleme tutanağına göre çantaya kedi koyduğunun tespit edildiği aktarıldı. Hazırlanan iddianamede şüpheli Fatih Mehmet Ö.’nün ‘birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan 9 aydan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Şanlıurfa Suriye sınırını rengarenk uçurtmalar süsledi Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi Suriye sınırında düzenlenen uçurtma şenliğinde rengarenk uçurmalar gökyüzünü süsledi. Suriye’nin kuzeyinin terörden arındırılmasının üzerinden yaklaşık 4 yıl geçti. Terörün bölgeden sökülüp atılması Resulayn’da olduğu kadar sınırın Türkiye tarafına da olumlu bir şekilde yansımaya devam ediyor. Binden fazla kişi katıldı Şanlıurfa’nın Suriye sınırında yer alan Ceylanpınar ilçesinde ilki 3 yıl önce gerçekleştirilen uçurtma şenliğinin üçüncüsü düzenlendi. Her geçen gün vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenliklere bu yıl binden fazla kişi katıldı. Vatandaşların akın ettiği şenliklerde rengarenk uçurtmalar sınır boyunca gökyüzünü süsledi. Çocuklar uçurtmalarını gökyüzüne salarken aileleri de çocuklarının sevinçlerine ortak oldu. Jandarma çocukları yalnız bırakmadı Uçurtmalarını uçurmakta zorlananlara ise jandarma ekipleri yardımcı oldu. Çocuklarla yakından ilgilenen jandarma ekipleri, çocukların eğlenmesine destek oldu. Çocuklar ve aileleri çok güzel etkinlik olduğunu ve çok mutlu olduklarını ifade etti. Şenliklerin devamını da istediklerini söyleyen Ceylanpınar Bedensel Engelliler Spor Kulübü Antrenörü Metin İdog, "Ceylanpınar halkımız şu anda Kepez tepesinde uçurtmalarını uçuruyorlar. Bu güzel şenliklerin devamını, artmasını diliyoruz” dedi. Gelecek yıl şenliği daha güzel şekilde düzenleyeceklerini söyleyen Ceylanpınar Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Abdulkadir Berhuni ise "Bu sene Ceylanlar Uçurtma Festivalimizin üçüncüsünü gerçekleştirdik. Halkımız çocuklarıyla birlikte güzel vakit geçirdiler. Bunun tekrarını inşallah gelecek yıllarda daha güzel bir şekilde düzenleyeceğiz” diye konuştu. Şenliklerde çocuklara da çeşitli ödül ve hediyeler verildi.