ASAYİŞ - 18 Ağustos 2009 Salı 11:10

Belediye başkanına hapis cezası

A
A
A
Belediye başkanına hapis cezası

Dört yıl önce sekreteri ile aşk yaşadığı için sekreterinin eşi tarafından mahkemeye verilen Çay Belediye Başkanı Ali Yakut, 6,5 yıl 15 gün hapis cezasına çaptırıldı.

SATILMIŞ AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR

Dava, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Çay İlçe Belediye Başkanlığına 2004 yılında seçilen ve halen başkanlık görevini yürüten Belediye Başkanı 48 yaşındaki Ali Yakut, dört yıl önce eşi Ümmet K. ile birlikte Çay Belediyesi'nde geçici işçi olarak çalışan F.K.'yı sekreteri olarak görevlendirdi. Bir süre sonra inşaat işçisi Ümmet K.'nın işine son verildi.

Başkan Yakut'un, F.K. ile gönül ilişkisi başladığı iddia edildi. Ümmet K., eşinin kendisini Başkan Ali Yakut'la aldattığını öne sürerek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Başkanın sekreteri F.K. da, eşi Ümmet K.'dan boşanmak için dava açtı. Ümmet K. da karşı dava açtı ve eşi ile Başkan Yakut'un hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ümmet K., dilekçesinde, "eşinin Başkan Yakut'tan para aldığını, cep telefonunu kullandığını ve Yakut'a özel ilgi gösterdiğini" öne sürdü. Ümmet K., eşinin 11 Şubat 2006 tarihinde kızını yanına alarak evi terk ettiğini, eve geldiğinde tüm eşyanın belediye işçileri ve zabıtaları tarafından belediye aracına yüklendiğini gördüğünü ileri sürdü.

İddiaları ortaya atan Ümmet K., 2006 yılı Aralık ayında Başkan Ali Yakut'un adamları olduğu öne sürülen üç kişi tarafından Kardelen Park'ta bir otomobile zorla bindirildiğini, Eber Gölü kenarına götürülerek dövüldüğünü iddia etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Çay Cumhuriyet Savcılığı, iddialar üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı. Gözaltına alınan üç şüpheliden ikisi serbest bırakıldı. A.Ç.'nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Açılan davada mevcut Başkan Ali Yakut da azmettirmekle suçlandı.

Davaya bakan Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi, 24 Temmuz'da kararını verdi. Mahkeme, Başkan Ali Yakut hakkında "cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna azmettirmek" suçundan üç yıl hapis cezası verdi ve bu suçu birden fazla kişiyle işlediği anlaşıldığından ceza bir kat artırılarak altı yıla çıkarıldı.

Başkan Ali Yakut'a ayrıca "suçun konusu, önem ve değeri, suçun işlendiği zaman ve yer sanığın kastının ağırlığı ve yoğunluğu" dikkate alınarak 1 yıl 9 ay hapis cezası daha verildi. Mahkeme, bazı indirimlerle 7 yıl 9 aylık cezayı 6.5 yıl 15 gün olarak belirledi.

Ali Yakut ile birlikte adamı olduğu öne sürülen A.Ç. de aynı cezaya çarptırıldı.
Yakut, mahkeme kararıyla kamu hizmetinden de yasaklandı. Mahkemenin aldığı karar Başkan Yakut tarafından temyiz edildi.

Hakkında sekreteri ile çıkan aşk dedikodularını Başkan Yakut yalanladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir