GÜNDEM - 28 Kasım 2020 Cumartesi 10:25

Ben Fero ve Anıl Piyancı birbirlerine meydan okuyacak

A
A
A
Ben Fero ve Anıl Piyancı birbirlerine meydan okuyacak

Türkiye’nin en önemli sokak basketbol turnuvalarından biri olan Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Türkiye Finali 5 Aralık’ta İstanbul’da oynanıyor. Final öncesinde Türkçe rap camiasının başarılı iki ismi Anıl Piyancı ve Ben Fero, bu kez sanat sahnesinde değil sahada yeteneklerini göstermeye hazırlanıyor.

Bu zamana kadar Türkçe rap dünyasındaki başarıları ile adlarından söz ettiren iki yetenekli isim, farklı bir deneyime imza atmaya hazırlanıyor. Her ikisi de çocuk yaşlardan itibaren basketbolla içli dışlı yetişen sanatçılardan Anıl Piyancı ve Ben Fero, basketbol sahasında ülkenin en iyilerini karşılaştırmaya hazırlanan Red Bull Half Court 3x3 Basketbol turnuvasında kozlarını paylaşacak.

Ben Fero ve Anıl Piyancı birbirlerine meydan okuyacak

Ben Fero’nun sosyal medya üzerinden Anıl Piyancı’ya, “Anılım bu teklifimi kabul edersin diye düşünüyorum. Çünkü senin semtinde senin arkadaşlarınla benim arkadaşlarım Half Court kapışacağız. Bekliyorum. Her maçın sonunda bir kazanan bir de mağlup olur. Artık orasını da göreceğiz” sözleri ile meydan okuması üzerine heyecanlı bir düellonun fitili ateşlendi. Anıl Piyancı da sanatçının bu meydan okuması karşısında, “Ferom kardeşim bana meydan okumuşsun. Hayalet Park’ta seni bekliyorum. Takımını al gel, Half Court’ta buluşalım” sözleri ile karşılık verdi. İki isim bugün İzmir’deki Hayalet Park’taki sahada buluşmak üzere sözleşti.

Ben Fero ve Anıl Piyancı birbirlerine meydan okuyacak

“Kıyasıya bir kapışma olacak”

İddialı maça saatler kala sıkı bir antrenman sürecine giren Anıl Piyancı, “Hayatta en zevk aldığım şeylerden biri müzik setimizi basket potasının altına koyduktan sonra hip hop açıp arkadaşlarla müzik dinlerken şut çalışmak. Basketbol ve hip hop kesinlikle ayrılmaz ikili. Benim için her zaman bir tutku olmaya devam edecek. Bunu sevdiğim bir arkadaşımla yapacak olmak da çok heyecan verici” sözlerini kullandı. Piyancı ile yakın arkadaş oldukları bilinen Ben Fero bu heyecanlı karşılaşma öncesinde “Basketbola oldum olası düşkünüm. Devamlı da oynarım. Anıl ile sahada kapışacağız, öncesinde de pratik yapıyorum. Kıyasıya bir karşılaşma olacağına eminim” diye konuştu.

Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Türkiye Finali, 5 Aralık tarihinde İstanbul’da gerçekleştirileceği bildirilirken, kayıtların 16 Kasım tarihinde başladığı ve turnuva ile ilgili tüm detayların markanın web adresinde olduğu belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Kırklareli Şehir trafiğini rahatlatacak karar: Zorunlu tır parkı uygulaması başladı Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde Altın Çağ Projesi muhtevasında ilçe genelinde trafik düzenini sağlamak, güvenliği artırmak ve şehir merkezini korumak amacıyla zorunlu tır parkı uygulamasını bugün itibarıyla hayata geçirdi. Kararın uygulanmaya başlamasıyla ağır tonajlı araçların şehir merkezinde gelişi güzel park etmesinin önüne geçilecek. Pınarhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 1 Ocak 2026 tarihi itibarıyla haritada belirtilen güzergahlar ile alanlar dışında tır, kamyon ve benzeri ağır tonajlı araçların ilçe merkezine giriş-çıkışlarının ve şehir içinde park yapmasının 7 gün 24 saat esasına göre tamamen yasaklandığı bildirildi. Ağır tonajlı araçların park işlemlerinin yalnızca tır parkı alanında yapılacağı vurgulandı. Açıklamada, alınan kararın trafik güvenliğini artırmak, ilçe merkezindeki düzensiz park yapmayı ortadan kaldırmak, yol ve altyapı yatırımlarını korumak amacıyla uygulamaya konulduğu ifade edildi. Belediye yetkilileri, uygulamanın kimseyi mağdur etmeyi amaçlamadığını ancak Pınarhisar’ın düzeni ve güvenliği için kurallara kesinlikle uyulmasının zorunlu olduğunu özellikle belirtti. Haritada belirtilen alanlar dışında ilçeye giriş-çıkış yapan ya da ilçe içinde park eden ağır tonajlı araçlar hakkında, ilgili mevzuat çerçevesinde cezai işlem uygulanacağı da duyuruldu. Pınarhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada açıklamada ayrıca, ilçenin yalnızca bugünüyle değil geleceğiyle de planlandığı vurgulanarak, daha düzenli, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir Pınarhisar için kararlılıkla çalışmaya devam edileceği mesajını verdi.