SPOR - 11 Aralık 2017 Pazartesi 11:58

Beşiktaş'ın rakibi kim oldu? İşte Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi

A
A
A
Beşiktaş'ın rakibi kim oldu? İşte Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi kim oldu? Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 14 puanla lider olarak bitiren Beşiktaş'ın rakibi bugün çekilen kura ile birlikte belli oldu. Peki tarihinde ilk kez gruptan çıkmayı başaran temsilcimiz Beşiktaş'ın rakibi kim oldu? İşte detaylar...

Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’ndaki rakibi Almanya’nın Bayern Münih ekibi oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasının tamamlanmasının ardından Son 16 Turu eşleşmeleri belli oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 Turu kura çekimi bugün İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleşti. G Grubu’nu 14 puanla lider tamamlayan Beşiktaş, Alman temsilcisi Bayern Münih ile eşleşti.

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçları 13-14 ile 20-21 Şubat 2018, rövanşları ise 6-7 ile 13-14 Mart 2018 tarihlerinde oynanacak.

Kura çekiminin ardından oluşan eşleşmeler şöyle:

Juventus - Tottenham
Basel - Manchester City
Porto - Liverpool
Sevilla - Manchester United
Real Madrid - Paris Saint Germain
Shakhtar Donetsk - Roma
Chelsea - Barcelona
Bayern Münih - Beşiktaş 

Beşiktaş'ın rakibi kim oldu? İşte Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi

Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih'i tanıyalım

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Bayern Münih ile eşleşti. Siyah-beyazlılar, Alman ekibi ile en son 1997 yılında Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda karşılaşmış ve rakibiyle oynadığı iki maçı da 2-0'lık skorlarla kaybetmişti. 

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda kuralar çekildi. Bu organizasyonda Türkiye'yi temsil eden tek takım olan Beşiktaş da Alman panzeri Bayern Münih ile eşleşti. Sezona Ancelotti ile başlayan ancak istediği çıkışı yakalayamayan Münih, daha sonra göreve eski antrenörü Jupp Heynckes'i getirdi. Bundesliga'da geride kalan 15 karşılaşmada 11 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet alan kırmızı- beyazlılar, topladığı 35 puanla zirvede yer alıyor. Aynı zamanda Bayern Münih, ev sahibi olduğu maçları 75 bin kapasiteli Allianz Arena'da oynuyor.

Avrupa'ya yabancı değil

Dünya futbolunun ekol takımları arasında yer alan Bayern Münih, Avrupa'da da sürekli boy gösteriyor. 1974, 1975, 1976, 2001 ve 2013 senelerinde Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşan Almanlar, geçen sezon ise turnuvaya çeyrek finalde Real Madrid'e 2-1 ve 4-2'lik skorlarla yenilerek veda etmişti.
Münih, 2013-2014, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında ise Devler Ligi'nde yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Beşiktaş'a iki kez rakip oldu

Bayern Münih ile Beşiktaş, kulüp tarihlerinde iki defa karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlı takım, 1997 yılında Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda mücadele ettiği rakibiyle oynadığı iki maçı da 2-0 kaybetmişti. Kartal, bu sezon grubunu da 6 puanla 3. sırada bitirmişti.

Lige ambargo koydular

Almanya Bundesliga'ya her sezon favori olarak başlayan Bayern Münih'in tarihinde 27 lig şampiyonluğu bulunuyor. 2012-2013 sezonundan bu yana her sene mutlu sona ulaşan kırmızı-beyazlı ekip, bunun yanında 6 kez Almanya Lig Kupası'nı, 7 kez de Almanya Süper Kupası'nı müzesine götürdü.

600 milyon Euro kadro değeri

Bayern Münih'in kadrosunda bulundurduğu oyuncuların toplam piyasa değeri 599 milyon Euro. Transfermarkt verilerine göre Alman devinin en pahalı oyuncusu ise 80 milyon Euro ile Robert Lewandowski. Polonyalı futbolcuyu 50 milyon Euro ile Müller ve James Rodriguez izliyor. Münih'in Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'ndaki rakibi olan Beşiktaş'ın güncel piyasa değeri ise 114 milyon Euro olarak dikkat çekiyor.

Beşiktaş rekor kırdı 

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubundan namağlup çıkan Beşiktaş, 14 puan toplayarak en fazla puan toplayan Türk takımı oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubunda Leipzig’i 2-1 mağlup eden Beşiktaş yeni rekorların sahibi oldu. Grupta 4 galibiyet alan siyah-beyazlılar en çok maç kazana, namağlup olan takım ve 6 maçta rakip filelelere 11 gol atıp gruplarda en çok gol atan takım ünvanlarına sahip oldu. Beşiktaş böylece daha önce gruplarda 11 gol atan Fenerbahçe'yi geçmiş oldu. Siyah-beyazlılar bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde gösterdikleri bu performansla Türkiye adına önemli işlere imza atmış oldu. 

Beşiktaş’ın son 16 turunda eşleşebileceği rakipleri ise şöyle: Chelsea, Real Madrid, Sevilla, Juventus, Basel, Shakhtar, Bayern Münih. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis,Mainz 05 maçının ardından takımının performansı nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. UEFA Konferans Ligi 6. hafta maçında deplasmanda Almanya temsilcisi Mainz ile karşılaşan Samsunspor sahadan 2-0 mağlup ayrılarak ilk 8’e adını yazdıramadı. 12. sırada lig aşamasını tamamlayan kırmızı-beyazlılarda Alman Teknik Direktör Thomas Reis, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum" Futbolcularının gösterdiği performanstan memnun olmadığını dile getiren Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, "Açıkçası bir sonraki karşılaşmayla alakalı çok bir şey söylemek istemiyorum. Bugünkü göstermiş olduğumuz performans sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum. Mainz’e baktığımızda bugün galip gelmeyi hak ettiler. Çünkü biz ikili mücadelelerde o agresifliği gösteremedik ve ikinci topları da onlar kazandı, bizler kaybettik. Emre Kılınç ile yakalamış olduğumuz çok net bir pozisyon vardı. O pozisyonu golle sonuçlandırabilmiş olsaydık normalde 1-0 öne geçen taraf olacaktık ve belki de şu an farklı şeyler konuşuyor olurduk. Göstermiş olduğumuz performanslar ötürü üzgünüz" dedi. Dar bir kadro ile mücadele ettiklerini ve sakatlıktan dönen Ntcham’ın tekrar sakatlanmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Reis, "Olivier Ntcham’ın bir kas sakatlığı oldu. Arka adalesinden sakatlandı Tabi bu bizim adımıza iyi olmadı. Zaten çok eksikle devam etmek zorunda olduğumuz bir dönemde bunun gerçekleşmiş olması bizi üzdü. Maçta da belli oldu. Takımın bir yorgunluğu da var. Birçok eksiğimiz olması sebebiyle genç oyunculara da şans vermeye çalışıyoruz. Ama tabi bu durum onlar için de zor olabiliyor. Çünkü sonradan oyuna girmek her oyuncu için zor olduğu gibi genç oyuncular için de zor oluyor. Bir şekilde yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Sonuçta çok kısa bir süre sonra Pazar günü oynamamız gereken bir karşılaşma var. Daha sonrasında yine kısa bir aradan sonra oynamamız gereken bir kupa karşılaşması var. Umarım sakat oyuncularımız en kısa sürede tekrardan bize katılırlar. Açıkçası bu durum bizim adımıza zor bir dönem. Var olan sakatlıklar sebebiyle zoe bir süreçten geçiyoruz ama bir şekilde yolumuza devam etmek zorundayız" diye konuştu.
İstanbul Bakırköy Adliyesi’nde tahliye vaadiyle dolandırıcılık yapan polis memuru hakkında 17 yıla kadar hapis talebi Bakırköy Adliyesi’nde 2021 yılında görev almış polis memurunun, ‘tefecilik’ suçundan tutuklanan 2 şahsın yakınından tahliye vaadiyle 95 bin euro talep eden ve para alışverişi sırasında 1 şüpheliyle beraber tutuklanmasına ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, 2 şüpheli hakkında 17 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Bakırköy Adliyesi’nde, 2021 yılında polis memuru olan H.K.’nin, ‘tefecilik’ suçundan tutuklanan C.B. ve B.B.’nin, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın bilgi ve belgelerine erişerek bunları 3’üncü şahıslar ile paylaştığı iddia edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru H.K.’nin eriştiği belgeleri, tutuklu şüphelilerin yakını olan A.D. ile Whatsapp üzerinden paylaştığı, bu bilgiler karşılığında ise A.D.’nin ise tutuklulardan tahliye vaadiyle 95 bin euro, işe başlamak için ise ön ödeme olarak 50 bin euro talep ettiği olaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, A.D. ve H.K. isimli şahıslar ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı. Şüphelilerin serbest bırakılmaları için 95 bin euro talep etmiş Hazırlanan iddianamede, 30 Eylül 2020 tarihinde haklarında yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Z.Y. ile A.M.Y. isimli şahısların yakını olan A.D.’nin, H.K. aracılığıyla, gözaltındaki şahısların serbest bırakılmaları ve el konulan malların iade edilmesi şüphelilerden 95 bin euro talep ettiği, işe başlamadan önce ise 50 bin euro almak için sözleştikleri aktarıldı. İddianamede, A.D. isimli şahsın, 2 Ekim 2021 tarihinde, M.A. ile Bakırköy’de buluşup, 40 bin euro teslim alacağı sırada gözaltına alındığı, ardından ise bir diğer şüpheli H.K. ile birlikte tutuklandıkları anlatıldı. 17 yıla kadar hapis talebi İddianamede, şüpheliler A.D. ve H.K. hakkında, ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma’ ve ‘kamu görevlileriyle ilişkisinin olduğundan, onlar nezdinde hatırı sayıldığından bahisle ve belli bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılık’ suçlarından toplamda 6 yıldan 17 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Ayrıca, iddianamede, şüpheli H.K. hakkında ise ‘kamu görevlisi tarafından görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanmak’ suçundan 2 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.
Samsun UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu) UEFA Konferans Ligi 6. hafta maçında Samsunspor deplasmanda Mainz 05’e 2-0 mağlup oldu. Samsunspor bu sonuçla birlikte ilk 8 dışında kalırken, son 16 play-off turunda Avrupa macerasına devam edecek. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 48. dakikada penaltının başına geçen Amiri, topu ağlara yolladı. 0-2 55. dakikada Amiri’nin ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Lee’nin şutunda top üstten auta çıktı. 80. dakikada Tomasson’un soldan ortasında ceza sahasında topla buluşan Holse’nin şutunda kaleci Batz meşin yuvarlağı kurtardı. Stat: MEWA Arena Hakemler: Mohammed Al Emara, Turkka Valjakka, Mika Lamppu (Finlandiya) Mainz 05: Daniel Batz, Dominik Kohr, Andreas Hanche-Olsen, Kacper Potulski, Danny da Costa, Silvan Widmer (William Vick dk. 77), Nadiem Amiri (Fabio Fell dk. 90+2), Kaishu Sano, Paul Nebel, Jae-seong Lee (Lennard Maloney dk. 90+2), Nelson Weiper (Benedict Hollerbach dk. 69) Yedekler: Lasse Finn, Louis Babatz, Stefan Bell, Konstantin Schopp, Arnaud Nordin, Daniel Gleiber, Armindo Sieb, Ben Bobzien Teknik Direktör: Urs Fischer Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru (Joe Mendes dk. 57), Lubo Satka, Rick van Drongelen, Logi Tomasson (Toni Borevkovic dk. 85), Antoine Makoumbou, Carlo Holse (Soner Aydoğdu dk. 85), Olivier Ntcham (Yunus Emre Çift dk. 33), Emre Kılınç, Anthony Musaba (Tahsin Bülbül dk. 57), Marius Mouandilmadji Yedekler: Albert Posiadala, Efe Törüz, Soner Gönül, Polat Yaldır Teknik Direktör: Thomas Reis Goller: Widmer (dk. 44), Amiri (dk. 48 pen.) (Mainz 05) Sarı kartlar: Mouandilmadji, Yunus Emre, Drongelen (Samsunspor)