ÇEVRE - 04 Nisan 2020 Cumartesi 09:02

Bin adet fidan Tatlısu köyünde toprakla buluşturuldu

A
A
A
Bin adet fidan Tatlısu köyünde toprakla buluşturuldu

Bursa Kestel’den Erzincan’a tırla getirilen 37 çeşitten oluşan bin adet fidan Çağlayan Beldesine bağlı Tatlısu köyünde toprakla buluşturuldu.

Tatlısu Köyünden olan ve Kestel’de yaşayan Fikret Ateş ve Cevdet Kurt, köylerinin yeşillendirilmesi için bir proje başlattı. Tatlısu köyünün yeşillendirilmesi projesine yurt dışında yaşayan gurbetçilerde destek sağladı. Bu kapsamda 120 bin TL değerinde bin adet fidan Kestel’den bir tıra yüklenerek Çağlayan Beldesine bağlı Tatlısu köyüne getirildi. 

Korona virüs tedbirleri de göz önünde bulundurularak belirli aralıklarla tırdaki fidanlar boşaltıldı. Tatlısu Köyü Muhtarı Mustafa Köse nezaretinde fidanlar doğada belirlenen noktalarda toprakla buluşturuldu.

Fikret Ateş, “Kestel’de yaşıyorum. Erzincan Tatlısu’da doğup büyüdüm. Geçen sene muhtarlarımızla beraber köyümüzü neden yeşillendirmeyelim diye bir proje yaptık. Bu sene bu projeyi başlattık. Kestel’de fidan üretimi yapan arkadaşlarımızla görüştük. Bize destek oldular. Bine yakın fidan getirdik köyümüze. Toprakla buluşturuyoruz” dedi. 

Köy Muhtarı Mustafa Köse ise bu fidanların birkaç sene sonra büyüyerek doğayı yeşil bir hale getireceğini ve özellikle manzarasıyla fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı haline geleceğini düşündüklerini söyledi.

Murat Aydemir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Deprem bölgesinde inşaatlar yükseliyor Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’da, kentin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalar sürüyor. Akçadağ ilçesinde Emlak Konut tarafından inşa edilen yeni çarşı projesinde ise yapılar yükselmeye başladı. Asrın felaketinin etkilediği şehirlerden biri olan Malatya’nın yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Kalıcı konutlar ile kırsal bölgelerdeki köy evleri çalışmalarının devam ettiği kentte, şehir merkezi ile Akçadağ ilçesinde inşa edilen çarşılarda ise yapılar yükseliyor. “Her türlü detayın üzerinde ehemmiyetle duruluyor” Malatya’nın yeniden imarı ve ihyası noktasında sürdürülen çalışmaların bütüncül bir şekilde ele alınarak titizlikle devam ettirildiğini ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Asrın felaketinin ardından Malatya’mızdaki imar ve inşa faaliyetlerimiz devam ediyor. Bizler sürecin hem takipçisi hem de içerisindeyiz. Rakamları nitelik ile nicelik olarak ihtiyaca en uygun hale nasıl ulaştırabiliriz, bunun derdinde ve gayretindeyiz. İnşallah 2024 yılı sonlarına doğru çok daha güzel ve hemşehrilerimizin memnuniyet seviyelerini yukarılara çekecek hem rakamlarla hem yaşam kalitesiyle birlikte hayatımıza devam edeceğiz. Çalışmalarımızın hızı, titizliği, iklim ve doğal afetler açısı ile beton kalitesiyle olabilecek en iyi metrekarelerde oluşturulması noktasında gerek bürokrasimizle, gerek teknik ekiplerle ve ilgili bakanlıklarla yapılan istişarelerle devam ediyor. Kent merkezindeki çarşı inşaatında sık sık incelemelerde bulunuyor, her türlü detayın üzerinde ehemmiyetle durmaya çalışıyoruz. Yıl sonuna doğru bazı adalarda çalışmaların tamamlanması planlanıyor. Çarşının işlevlik kazanması şehir hayatımızı bambaşka periyotlara oturtmuş olacak inşallah” dedi. “Akçadağ’daki çalışmalar hızla devam ediyor” Depremlerden büyük ölçekte etkilenen Akçadağ ilçesindeki imar ve ihya çalışmalarının da hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, ”Akçadağ merkezimizde hem konut hem de ticaret alanlarımızın yer aldığı inşat alanında da çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yeni çarşımızda blok sayımız 14 adet olup, A-B-C-D bloklardan oluşuyor. A Blok 3 artı 1 konut 5 adet, B Blok 2 artı 1 konut 3 adet, C Blok ticarethane 4 adet, D Blok ticarethane 2 adet. Bağımsız bölüm olarak ifade edecek olursak ise 209 bağımsız bölüm, 3 artı 1 konutlar 72 adet, 2 artı 1 konutlar 30 adet, 1 artı 1 konutlar üç adet, dükkan 104 olmak üzere inşaatlar yükseliyor. İlçemiz Akçadağ’ı çok daha güzel noktalara taşıyacağız inşallah” diye konuştu.
İstanbul Başkan Gökhan Yüksel: “İşçi haklarını savunmaya ve korumaya devam edeceğiz” Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Değerli komşularım, emekçi kardeşlerim; 1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ’Emek ve Dayanışma Günü’ adıyla kutlanan özel bir gündür. Toplumların refahı ve ekonomik ilerlemesi, tarih boyunca işçi ve emekçilerin çabalarıyla şekillenmiştir. 1 Mayıs, bu anlamda, ülkemizin gelişimine katkıda bulunan emekçilerin hak arayışlarının bir simgesi haline gelmiştir. Temelinde adalet ve hak talepleri yatan bu tarihi mücadele, günümüzde de devam etmektedir. Biz yerel yöneticiler de bu mücadelenin yanında durmaya, işçi haklarını savunmaya ve korumaya devam edeceğiz. Ülkemizin, şehrimizin ve ilçemizin daha müreffeh olmasında, emekçilerin özverili çalışmaları, döktükleri alın teri ve gösterdikleri çabalar büyük bir rol oynamaktadır. Her zaman ifade ettiğimiz üzere, bizim için alın teri ve emek en yüce değerlerdendir. Çünkü biz, insana değer veren, emeğe saygı gösteren ve alın terini kutsal kabul eden bir anlayışı benimsemekteyiz. Alın teri ve emekle çalışan tüm emekçi kardeşlerimi selamlıyorum. Varlığınız bizi güçlendiriyor ve geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Kardeşçe yaşayacağımız, hakça paylaşacağımız günler çok yakındır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği yolda ilerleyerek, birlik olacağız, birlikte olacağız, hep birlikte başaracağız ve ülkemize baharlar getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün ülkemizde birlik ve beraberliği artırmasını, dayanışma ve huzur içinde kutlanmasını temenni ediyorum. Çalışma arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm işçi ve emekçilerimizin, vatandaşlarımızın ve komşularımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarım."
Kayseri Başkan Büyükkılıç’a garnizon komutanı, STK temsilcileri ve müdürlerden tebrik ziyareti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından yeniden başkan olarak seçilmesi sonrasında gerçekleşen tebrik ziyaretlerini kabul etmeyi sürdürüyor. Bu çerçevede Büyükkılıç, tebrik ziyaretine gelen Garnizon Komutanı’nı, STK temsilcileri ve müdürleri makamında ağırladı. Mahalli İdareler Seçimleri ile Kayserili hemşehrilerinden güvenoyu alarak yeniden seçilen ve Kayseri’de yerel yönetim faaliyetlerini Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sürdürmeye devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyaretleri de sürüyor. Şehrin her kesimi ile ortak akıl ve istişareye önem vererek yerel yönetim faaliyetlerini gerçekleştiren Büyükkılıç’a Kayseri Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın, DSİ Bölge Müdürü Rahmi Şahin, Diş Hekimleri Odası Başkanı İlhan Karacalar ve oda yönetimi, Seyyid Burhaneddin Hazretleri Hizmet Vakfı Başkanı Ali Akbudak ve vakıf yönetimi, Kapalı Çarşı Derneği Başkanı Raşit Benk ve dernek yönetimi, önceki dönem AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, muhtarlar Bekir Tümüklü, Fazıl Demircioğlu, Ümit Yılmaz, Hakan İmdat ve Tamer Bulut ile Madame Beauty Wellness yetkilileri Ayşegül İçöz ve Gökşin İçöz hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette bulunan konuklar, Başkan Büyükkılıç’a yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı tebriklerini iletirken, başarı ve kolaylık temennilerinde bulundu. Gerçekleşen ziyarette ayrıca Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından da Başkan Büyükkılıç’a KOSB yazılı çini takdiminde bulunuldu. Başkan Büyükkılıç ise ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti iletirken, sağduyulu, değerlerine bağlı dostların sayısının artması temennisinde bulunarak yeni dönemde uyum içerisinde yeni projelerle şehre hizmet edeceklerini kaydetti. Büyükkılıç nazik ziyaretleri için misafirlerine tek tek teşekkür etti.