GÜNDEM - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:39

Başkan Gökhan Yüksel: “İşçi haklarını savunmaya ve korumaya devam edeceğiz”

A
A
A
Başkan Gökhan Yüksel: “İşçi haklarını savunmaya ve korumaya devam edeceğiz”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı.



1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı:


"Değerli komşularım, emekçi kardeşlerim; 1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ’Emek ve Dayanışma Günü’ adıyla kutlanan özel bir gündür. Toplumların refahı ve ekonomik ilerlemesi, tarih boyunca işçi ve emekçilerin çabalarıyla şekillenmiştir. 1 Mayıs, bu anlamda, ülkemizin gelişimine katkıda bulunan emekçilerin hak arayışlarının bir simgesi haline gelmiştir. Temelinde adalet ve hak talepleri yatan bu tarihi mücadele, günümüzde de devam etmektedir. Biz yerel yöneticiler de bu mücadelenin yanında durmaya, işçi haklarını savunmaya ve korumaya devam edeceğiz.



Ülkemizin, şehrimizin ve ilçemizin daha müreffeh olmasında, emekçilerin özverili çalışmaları, döktükleri alın teri ve gösterdikleri çabalar büyük bir rol oynamaktadır. Her zaman ifade ettiğimiz üzere, bizim için alın teri ve emek en yüce değerlerdendir. Çünkü biz, insana değer veren, emeğe saygı gösteren ve alın terini kutsal kabul eden bir anlayışı benimsemekteyiz. Alın teri ve emekle çalışan tüm emekçi kardeşlerimi selamlıyorum. Varlığınız bizi güçlendiriyor ve geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Kardeşçe yaşayacağımız, hakça paylaşacağımız günler çok yakındır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği yolda ilerleyerek, birlik olacağız, birlikte olacağız, hep birlikte başaracağız ve ülkemize baharlar getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün ülkemizde birlik ve beraberliği artırmasını, dayanışma ve huzur içinde kutlanmasını temenni ediyorum. Çalışma arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm işçi ve emekçilerimizin, vatandaşlarımızın ve komşularımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarım."



Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep Kolej Vakfı Anaokulu’nda coşkulu kep töreni 2023-2024 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitimini tamamlayacak olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri için düzenlenen kep töreni büyük bir coşku içerisinde geçti. Kuruluşunun 60. yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2023-2024 eğitim öğretim yılında ana okulundan mezun olacak öğrenciler için muhteşem bir kep töreni düzenledi. Törene Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel, GKV Özel Okulları okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Mezun olan öğrencileri kutlayan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel 2023-2024 eğitim öğretim yılında görev yapan GKV Özel Anaokulu idareci ve öğretmenlerine günün anısına birer çiçek takdim ederek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Minik öğrencilerin dans gösterileri konukları büyülerken öğrenciler ayakta alkışlandı. GKV’li miniklerin kep heyecanı duygusal anlara sahne oldu Eğitimin temellerinin erken çocukluk döneminde atıldığına dikkat çeken GKV Özel Anaokulu Müdürü Selda Bozkurt yaptığı konuşmasında, “Okulumuzda oluşturulan sevgi ve güven ortamında sunulan akademik, sosyal ve duygusal gelişim programımızla gelecekte fark oluşturacak bireylerin sağlam temelleri atılır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak öğrencilerimizin; yaşadığı doğaya duyarlı ve barış içinde yaşayan, yenilikçi, araştırma ve iletişim becerisine sahip, mutlu bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi. “Kardeşliği ve barışı özümsemiş bireyler yetiştiriyoruz” Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz sözleriyle öğrencilere de seslenen GKV Özel Anaokulu Müdürü Selda Bozkurt konuşmasına, “Sizler; yenilikçi, aklın ve bilimin dostu, akademik yönü güçlü, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, kardeşliği ve barışı özümsemiş bireyler olma yolunda ilk adımlarınızı atarak yarınlarımızın umudu olacaksınız. Gelecekte sizleri güzel ve yararlı işlerde görmek, emeğimizin sermayesi olacaktır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün ‘Küçük hanımlar, küçük beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler sahneye alınarak konukları selamlarken, düzenlenen törenle öğrencilere sembolik mezuniyet belgeleri öğretmenleri tarafından takdim edildi.
Afyon 1 kişinin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı otobüs kazasında korkunç detay Afyonkarahisar’da 1 kişinin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı otobüs kazası ile ilgili yürütülen soruşturmada, kazaya karışan kamyon şoförünün ilk belirlemelere göre alkollü olduğu ortaya çıktı. Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yaşanan kazada yaralanan 16 kişinin tedavisi hastanede devam ediyor. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, yaralıları ziyaret ederek şifalar diledi. Yiğitbaşı ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, kamyon şoförünün alkollü olduğunu ve hatalı bir şekilde anayola çıktığını söyledi. Vali Yiğitbaşı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir seyahat firmasına ait otobüs ile kamyonetin çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Maalesef 1 can kaybı ve 16 yaralımız var. Biz de yaralılarımızı ziyaret ettik. Yaralılardan 4 hastamız taburcu edildi. Afyonkarahisar’daki hastanelere nakli gerçekleştirilen hasta sayımız 4 hastalarımız taburcu edilmeyi bekliyor. Hastanede yatan diğer iki hastamızın da gözlem amaçlı tedavileri devam ediyor. Devlet hastanemizde de 5’i taburcu edilmiş 8 hastamız var. Aldığımız son bilgilere göre Allah’a şükür yeni bir can kaybımız olmayacak gibi görünüyor. Acı bir trafik kazası gerçekleşmiş durumda, kamyon sürücüsü tahliye yoldan anayola çıkarken kontrolsüz bir şekilde çıkmış. Soruşturma devam ediyor. İlk belirlemelere göre hatalı olan kamyon şoförümüz elimizde alkollü olduğuna dair bir bilgi de var. Kamyon şoförü ile ilgili adli işlemler devam ediyor.”