KENT HABERLERİ - 08 Aralık 2016 Perşembe 09:04

‘Bir Kitap Bir Dünya’ projesinin gönüllü öğretmenleri kültür gezisiyle ödüllendirildi

A
A
A
‘Bir Kitap Bir Dünya’ projesinin gönüllü öğretmenleri kültür gezisiyle ödüllendirildi

Esenler Belediyesinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘Bir Kitap Bir Dünya’ projesinde gönüllü olarak görev alan öğretmenler ve yarışmalarda dereceye giren öğrenciler kültür gezisiyle ödüllendirildi.

Esenler Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, ilçe genelinde gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirdiği ‘Bir Kitap Bir Dünya’ projesinde gönüllü olarak görev alan öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler için kültür gezisi düzenlendi. Dörtyol Meydanı'nda gerçekleştirilen tören sonrasında öğretmenler ve öğrencilerin içinde bulunduğu otobüsler Bolu, Ankara, Konya, Niğde, Bilecik ve Bursa’ya doğru hareket etti. 4 gün sürecek olan kültür gezisine katılan ekip ilk olarak Bolu’nun ve Ankara’nın tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret edecek. Daha sonra ise öğretmenler ve öğrenciler Konya’da, Türk İslam Mutasavvıfı, şair ve düşünür Hz. Mevlana’nın 743’üncü vuslat yıldönümü kapsamında düzenlenecek olan Şeb-i Arus törenlerine katılacak.

Projede yer alan gönüllü öğretmenlere ödül olsun diye kültür gezisinin organize edildiğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert, "Projemizde Anadolu, Balkan, Umre, İstanbul turları gibi kitap okumayı özendirmek için, kitap okuma gruplarına etkinlikler yapıyoruz. Burada 180 tane grup öğretmenlerimiz var. Bu öğretmenlerimiz proje kapsamında gönüllü olarak hizmet ettiler. Bizler de ödül olsun diye Bolu, Ankara, Konya, Bursa ve Bilecek gezisi düzenledik" dedi.

Koordinatör öğretmen olarak geziye katılan Yunus Emre İlk Okulu Müdür Yardımcısı Esma Toprak, "2015 yılında ‘Bir Kitap Bir Dünya’ projesine başladık. Teknolojiyle beraber kitaplardan uzaklaşan çocuklarımıza tekrar kitap sevgisini kazandırıp onları bir araya getirmek istedik. Şuanda bütün koordinatör öğretmenlerimizin Konya’ya Şeb-i Arus’a kültür gezisi var. Projemiz süresince bize desteklerini esirgemeyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
 

Mehmet Başa

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük KBÜ’lü akademisyenden Türkiye’de ilk, dünyada ikinci: Zeki PCB üretim makinesi geliştirildi KARABÜK (İHA) – Karabük Üniversitesinde (KBÜ) yürütülen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekli proje kapsamında, eklemeli imalat teknolojisiyle görüntü işleme temelli zeki baskılı devre kartı (PCB) üretim makinesi geliştirilerek yerli üretime kazandırıldı. TÜBİTAK destekli projeyle geliştirilen görüntü işleme temelli zeki baskılı devre kartı üretim makinesi, yüksek hassasiyetli ve yerli üretime imkan sağlıyor. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice Evlen’in yürütücülüğünü yaptığı proje çerçevesinde, Türkiye’de ilk, dünyada ikinci olma özelliği taşıyan zeki PCB üretim makinesi hayata geçirildi. TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında desteklenen "Eklemeli İmalat Teknolojisiyle Görüntü İşleme Temelli Zeki Baskılı Devre Kartı (PCB) Üretim Makinesi Tasarım ve İmalatı" projesi ile yenilikçi üretim teknolojileri alanında önemli bir adım atıldı. 2021 yılında patenti alınan makine, klasik yöntemlerle üretimi zor olan elektronik devre kartlarının yüksek hassasiyetle üretilmesine imkan sağlıyor. Karabük Üniversitesi Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Elya Mekatronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi de olan Doç. Dr. Hatice Evlen tarafından yürütülen proje, üniversite-sanayi iş birliğinin somut örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Üç boyutlu yazıcı tabanlı ve görüntü işleme destekli sistem, üretim sırasında kamera aracılığıyla anlık görüntü alarak hata tespiti yapabiliyor. Sistem, kendi kendine kalibrasyon sağlayıp baskı esnasında düzeltme gerçekleştirebiliyor. Sıcaklık, basınç ve süre gibi parametrelerin kontrol edilmesiyle üretimde maksimum hassasiyet hedefleniyor. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Hatice Evlen, görüntü işleme mantığıyla çalışan üç boyutlu yazıcı üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Elektronik devre kartlarını kendi kendine kalibrasyon yapabilen zeki bir makinede üretebiliyoruz. Yalnızca zeki PCB üretim makinesi geliştirmiyoruz; aynı zamanda makinede kullanılmak üzere gümüş ve karbon nanotüp temelli yüksek iletkenli mürekkepler de üretiyoruz" dedi. Evlen, iletkenlik ölçümlerinin sağlıklı şekilde yapılabilmesi amacıyla iki farklı ölçüm aralığına sahip dört noktalı problu cihaz üretildiğini ifade ederek, söz konusu cihazların kalibrasyonunun akredite laboratuvarlarda gerçekleştirildiğini ve hem sanayiye hem de akademiye hizmet sunmasının planlandığını kaydetti.
Tekirdağ 27 kursiyer Almanca A1 sertifikasını aldı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Almanca kursunda A1 seviyesini tamamlayan 27 kursiyer, düzenlenen törenle MEB onaylı sertifikalarını aldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Almanca kursu, Tekirdağ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde ve Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirildi. Türk-Macar Kültür Evi’nin "Dil Eğitim Merkezi" olarak hizmet vermeye başlamasıyla birlikte ilk mezunlar verildi. Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda düzenlenen sertifika törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Hasan Hüseyin Elverişli ve Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdem Zeray katıldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 27 kursiyere sertifikaları Başkan Yüceer tarafından takdim edildi. Törende konuşan Başkan Yüceer, "Almanca kursumuzda ilk mezunlarımızı vermekten mutluluk duyuyoruz. Dil Eğitim Merkezi olarak hizmet veren bu yapının, hemşehrilerimiz için önemli bir kazanım olduğuna inanıyoruz. Sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, emeği geçen eğitmenlerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 15-16 Ekim 2025 tarihlerinde açılan iki ayrı Almanca A1 kursu, Ocak 2026’da tamamlandı. Toplam 120 saatlik programı başarıyla bitiren 27 kursiyer Almanca A1 Sertifikası almaya hak kazandı. Öte yandan, merkezde yeni dönem kursları da sürüyor. 4 Şubat 2026 tarihinde başlayan 25 kişilik Almanca A1 kursunun 29 Nisan 2026’da tamamlanması planlanırken, 3 Mart 2026’da açılacak 25 kişilik Almanca A2 kursunun ise 160 saatlik yoğunlaştırılmış programla 21 Mayıs 2026’da sona ereceği bildirildi.
Gaziantep Başkan Yılmaz’dan bir günde 9 mahalleye ziyaret Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, bir günde 9 mahalleyi kapsayan yoğun ziyaret programıyla vatandaşlarla bir araya geldi. Şehitkamil’de yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Yılmaz, "Şehitkamil’i sadece bugünün değil, yarının da ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlıyoruz" dedi. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Yeşilce, Durnalık, Cerityeniyapan, Acaroba, Yamaçoba, Atalar, Sarılar, Eskişarkaya ve Yenişarkaya mahallelerinde vatandaşlarla buluştu, sorun ve talepleri yerinde dinledi. Ziyaretlerde planlanan belediye projeleri hakkında bilgi veren Yılmaz, katılımcı belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini vurguladı. Yılmaz’dan anında talimat Mahalle gezilerinde vatandaşların günlük hayatta karşılaştığı altyapı, ulaşım, çevre düzenlemesi ve sosyal donatı taleplerini not alan Yılmaz, ilgili birimlere anında talimat verdi. Her mahallenin ihtiyacının farklı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, çözüm üretirken yerel beklentileri esas aldıklarını ifade etti. "Sahada olmak, vatandaşımızı dinlemek ve birlikte karar almak bizim temel yöntemimiz" diyen Yılmaz, projelerin masa başında değil, mahallelerin içinde şekillendiğini söyledi. Depremden etkilenen mahallelere özel hassasiyet 6 Şubat depremlerinde ağır yara alan Atalar Mahallesi’nde iftarını vatandaşlarla birlikte açan Yılmaz, deprem sonrası toparlanma sürecinin sadece fiziki yatırımlarla sınırlı olmadığını belirtti. Sosyal dayanışmanın ve moralin en az altyapı kadar önemli olduğuna işaret eden Yılmaz, "Bu süreçte hem yaraları sarıyor hem de geleceği daha sağlam temellerle kuruyoruz" dedi. Teravih namazını Sarılar Mahallesi’nde kılan Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu mahallelerde paylaşmanın önemine vurgu yaptı. "Yaşam kalitesini yükselteceğiz" Yılmaz, Şehitkamil’de refahı artırmaya yönelik projelere hız verdiklerini belirterek, istihdamı destekleyen çalışmalar, gençlere ve kadınlara yönelik sosyal projeler, eğitim ve kültür yatırımlarının öncelikli gündemlerinde yer aldığını söyledi. Özellikle mahalle ölçeğinde hayata geçirilecek parklar, sosyal tesisler ve spor alanlarıyla yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini ifade eden Yılmaz, "Şehitkamil’i sadece bugünün değil, yarının da ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlıyoruz" dedi. "Motivasyonumuzun kaynağı hemşerilerimiz" Yılmaz, motivasyonlarının ana kaynağının vatandaşlar olduğunu belirterek, "Hemşerilerimizle sık sık bir araya gelmeye devam edeceğiz. Sorunu yerinde dinleyecek, çözümü birlikte üreteceğiz. Şehitkamil’de adil, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir refahı hep birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu. Yoğun programına rağmen mahalle sakinleriyle uzun sohbetler gerçekleştiren Yılmaz’ın ziyaretleri, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.