GENEL - 15 Mayıs 2011 Pazar 10:44

Bu camide telefon kullanamazsınız

A
A
A
Bu camide telefon kullanamazsınız

Adana Sabancı Merkez Camii'nde uyarılara rağmen namaz sırasında cemaat cep telefonunu kapatmayınca imam, cep telefonu frekanslarını bloke eden "jammer"le önlem aldı.

FATİH KEÇE-EJDER DİNLER
ADANA

 

Başbakan ve Cumhurbaşkanının güvenliği için kullanılan jammer, Adana'da bir camide cep telefonlarının çalmaması için kullanılıyor. Sabancı Merkez Camii imamı Ali Temel, namaz esnasında cemaatin önce cep telefonunu açık unuttuğunu düşünerek, cami girişine ve içerisine büyük puntolarla "Lütfen camiye girerken cep telefonlarınızı kapatın" yazılı ilanlar astırdı. Cemaat bu uyarı yazılarına rağmen cep telefonunu kapatmayınca imam Ali Temel, cuma vaazlarında cemaati uyardı. Ancak namaz esnasında cemaati ve imamı rahatsız eden oyun havalı zil sesleri çalmaya devam etti. Bunun üzerine imam Temel, gerekli yerlerden izin alarak maliyeti 250 ile bin TL arasında değişen jammer cihazı alarak camiye yerleştirdi.


İmam Ali Temel, cep telefonlarının çekmemesi cami içine bir cihaz yerleştirdiklerini belirterek, "Maalesef insanlarımız namaz esnasında telefonunu kapatmaya pek dikkat etmiyor. Bu nedenle böyle bir uygulama bizim tarafımızdan uygun görüldü. Vatandaşlarımız da bundan memnun. Neden benim cep telefonum çekmiyor diye şikayette bulunan olmuyor. Cep telefonlarının sinyalini kesen, karıştıran bir teknik cihaz kullandık. Burada yazı yazıyor ama buna kaç kişi bakıyor şüpheli.

 

Zaman zaman vaaz esnasında da insanlara uyarımızı yapıyorduk ama çoğu kişi cep telefonunu kapatmadığı için, kimi kapatmayı bilmediği için bazen kötü durumlarla karşılaşabiliyoruz. Namaz esnasında çaldığı zaman kimsenin huzuru kalmıyor. Biz de bunun önüne geçilmesi için böyle bir uygulama yaptık. Namaz esnasında hangi zil sesi olursa olsun rahatsız ediyor ama, bazıları camiye yakışmayacak şekilde müzikli, çalgılı zil seslerini koyması keyfimizi, huzurumuzu daha çok kaçıyordu. Sadece biz değil cemaatte bundan şikayetçi oluyordu.


Söylenmesine rağmen insanların duyarsız kalması bize böyle bir çözüm üretmemizi sağladı" diye konuştu.


Camide artık cep telefonu çekmediği için çok memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar ise, "Sinyal kesicilerin kullanılması iyi bir şey. Camiden içeri girerken cep telefonlarınızı lütfen kapatınız diye yazıyor ama kimse kapatmıyor. İçeri girip tam namaza başladığınız zaman telefonlar çalmaya başlıyor, rahatsız ediyor. Camide cep telefonunun çekmemesi daha güzel. Çaldığı zaman rahatsız ediyor. Çekmediği için çok memnunuz" dediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.