GÜNDEM - 15 Nisan 2021 Perşembe 10:52

Bu pidenin hem şekli hem fiyatı farklı

A
A
A
Bu pidenin hem şekli hem fiyatı farklı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri arasında yer alan Fırıntaş, 'mayasında sağlık var' sloganıyla ekmek üretmeye devam ederken, Ramazan ayı ile birlikte vatandaşlara ürettikleri kare pideyi uygun fiyata ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyor. 1980 yılından bu yana Balıkesirlilere sağlıklı, kaliteli, hijyenik ve ucuz ekmek ihtiyacını karşılayan şirket bu Ramazan ayında 375 gram pideyi ise 1,50 TL’ye vatandaşlarla buluşturuyor.

Bu yıl Ramazan ayında uyguladığı politika gereği 375 gram Ramazan pidesini 1,50 TL’ye satışa sunan şirketin üretim aşamasını anlatan Üretim Müdürü Zafer Başaran, günde 35 bin pide ürettiklerini söyledi. Balıkesirlilere sağlıklı ve ucuz Ramazan pidesini Balıkesir merkezindeki 50’ye yakın satış noktasında satışa sunduklarını ifade eden Başaran, pide üretiminin el değmeden otomasyon sistemiyle üretildiğini kaydetti.

“Sağlıklı ve ucuz pideyi halkımızla buluşturuyoruz”
Fırıntaş Üretim Müdürü Zafer Başaran Ramazan Pidesi üretim aşamasıyla ilgili, “Fırıntaş'ta 'mayasında sağlık var' sloganıyla çıkmış olduğumuz ekmek üretimine Ramazan ayında pide üretimiyle devam ediyoruz. Bizim pidemizin özelliği kare pide olmasıdır. Buradaki fabrikamızda ilk önce lamine hattımızda kare pidemizi geçirirken bulamacımızı veriyoruz. Daha sonra susamı da verdikten sonra paşalarımıza diziyoruz, paşalara dizdikten sonra da fermantasyon odamızda pide hamurlarımızı bir saat bekletiyoruz. Pide hamurlarını bir saat beklettikten sonra fırınımıza veriyoruz. Fırında da yaklaşık 15 dakika pideler piştikten sonra Balıkesir merkezinde 50 adet kendi satış noktalarımıza pidelerimizi sevk ediyoruz. Şu an üretmiş olduğumuz pideler 375 gram olarak üretilmektedir. Ramazan ayı boyunca her gün pide üretimimiz devam etmeye devam ediyoruz. Günlük 35 bin adet pide üretimi yapmaktayız. Fırıntaş olarak 375 gram pideyi 1,50 TL’den halkımıza sunmaktayız" diye konuştu.

Hakan Küçükakman - Ömer Kantarlıoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kazada ölen 17 yaşındaki futbolcu son yolculuğuna uğurlandı Kocaeli’nin Gebze ilçesinde otomobilin 10 metrelik istinat duvarından uçması neticesinde meydana gelen feci kazanın ardından 11 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Darıca Spor U17 futbolcularından Bayram Gaymaz, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Gaymaz’ın tabutunun üzerine Darıca Spor’da giydiği 13 numaralı forması konuldu. 29 Nisan tarihinde 41 AHP 408 plakalı Peugeot marka otomobiliyle Eskihisar Mahallesi 1494 Sokak’ta seyir halinde olan Enes T.T., aracın su birikintisine girmesiyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil, yaklaşık 10 metrelik istinat duvarından ağaçlık alana uçtu. Kazayı gören vatandaşlar otomobilin yanına koştu. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine de olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Adrese gelen ekipler, ağaçlık alanı aşarak kaza alanına ulaştı. Araçta bulunan sürücü Enes T.T. ile yolcular İbrahim G., Bayram Gaymaz, Emir A. ve Yunus Emre Savaş hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Yunus Emre Savaş, Bayram Gaymaz ve Emir A.’nın Darıca Spor U17 ve U18 futbolcuları olduğu öğrenildi. Durumu kritik olan ve Darıca Spor U18’de oynayan Yunus Emre Savaş, 1 Mayıs tarihinde hayatını kaybetmişti. 11 gündür hastanede yaşam mücadelesi veren ağır yaralı Bayram Gaymaz da yaşamını yitirdi. Tabutunun üzerine forması ve deri montu konuldu Hayatını kaybeden genç futbolcu Darıca İrfaniye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Gaymaz için düzenlenen cenaze namazına, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkan Vekili Kenan Demirbaş, başkan yardımcıları, okul ve takım arkadaşları ile birlikte yakınları katıldı. Cenaze namazı esnasında Bayram Gaymaz’ın tabutunun üzerine Darıca Spor’da giydiği forma ile deri montu konuldu.
Bursa Bulgaristan seçimleri için Mustafakemalpaşa’da sandık kurulacak Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Evtim Rangelov ve Bursa Ticari Ataşesi Lyubomir Lyubenov, Bulgaristan’da 9 Haziran’daki parlamento seçimleri öncesi Bursa’da oy sandığının kurulacağı noktaların başında gelen Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti. Bulgar diplomatik misyonu, Mustafakemalpaşa’daki soydaşların 1 ay sonra sandık başına gideceği Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulunurken, protokol ziyareti de yapan heyete BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan’da eşlik etti. Komşu ülke Bulgaristan’da 9 Haziran2024 tarihinde yapılacak erken parlamento seçimlerinde, kayıtlı seçmenin bulunduğu Mustafakemalpaşa’da bir kez daha sandık kurulması kararlaştırıldı. Seçime hazırlık çalışmalarını değerlendirmek üzere Mustafakemalpaşa’ya gelen Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu EvtimRangelov ve Bursa Ticari Ataşesi LyubomirLyubenov, oy verme işleminin yapılacağı Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nde seçim güvenliğine ilişkin incelemeler yaptı. Okulun fiziki ve teknik özellikleri hakkında Hamzabey BİLSEM Müdürü Bedrettin Katmer’den bilgiler alan Bulgar diplomat heyeti, BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan ve Şevketiye Mahallesi Muhtarı ve BAL-GÖÇ Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kurtulan ile birlikte Kaymakam Ahmet Altıntaş ve Belediye Başkanı Şükrü Erdem’i de makamlarında ziyaret etti. Heyet, seçim güvenliği ve ihtiyaçların karşılanması noktasında destek veren Kaymakam Altıntaş ve Başkan Erdem’e teşekkür etti. 6. kez sandık kurulacak Bulgaristan seçimleri için tarihinde ilk kez, 11 Temmuz 2021’deki erken parlamento seçimlerinde sandığın kurulduğu Mustafakemalpaşa’da, 9 Haziran 2024’teki seçimlerle beraber 6. kez oy verme işlemi yapılacak. BAL-GÖÇ Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Hüseyin Arslan, seçimde oy kullanacak çifte vatandaşlar için e-beyan sürecinin 14 Mayıs’ta sona ereceğini hatırlatarak; “Bu seçimlerde de çifte vatandaşlık hakkı bulunanlar, Bursa’ya gitmeden oylarını Mustafakemalpaşa’da kullanabilecek. Çifte vatandaşlarımızın seçim listelerinde yer almaları için 14 Mayıs tarihine kadar internet üzerinden dilekçe doldurmaları gerekmektedir. Başvuru yapan kişilerin önceden seçmen listelerine dahil edilmesi oy kullanma sürecini kolaylaştıracak. Vatandaşlarımız bu konu da şubemizden yardım alabilir” dedi.