GENEL - 08 Aralık 2009 Salı 10:13

"Bu saldırılar, Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yöneliktir"

A
A
A
"Bu saldırılar, Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yöneliktir"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde meydana gelen terör saldırısına ilişkin olarak, "Bu saldırılar, Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yöneliktir" dedi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası adına yaptığı açıklamada, Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma birliğinin hain bir pusuya düşürülerek, 7 askerin şehit olması, 3 askerin de yaralanması nedeniyle büyük bir üzüntü ve nefret duyduklarını söyledi.

Meydana gelen hain saldırının, terörizmin dehşet verici yüzünü bir kez daha tüm insanlığa gösterdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu açıklamasında şöyle dedi:

"Bu saldırılar, Türkiye'ye yöneliktir. İnsanlık değerlerinden nasibini almamış terör odaklarına verilecek en güzel cevap, milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır.

Millet olarak, siyasi iradesiyle, askeriyle, güvenlik güçleriyle, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik içinde hareket edelim.

Ulus olarak yekvücut olmalıyız ve bu tür saldırılar karşısında hep birlikte ve birey olarak da tek tek, terör belasını kınamalı ve lanetlemeliyiz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu ve Türk iş dünyası olarak, terör eylemlerinden büyük endişe duyuyor ve teröre karışan ve terörizme arka çıkan iç ve dış mihrakları, ülkemize yönelik terörist saldırıları nefretle kınıyoruz.

Türk iş dünyası adına, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan askerlerimize acil şifalar, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize, yüce Türk milletine ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir