ASAYİŞ - 19 Haziran 2021 Cumartesi 09:24

‘Burada mobese var’ deyip başka sokakta motosiklet çaldılar

A
A
A
‘Burada mobese var’ deyip başka sokakta motosiklet çaldılar

Kağıthane’de motosiklet çalmak için sokağa gelen hırsızlardan biri arkadaşını, ‘Burada mobese var’ diyerek uyardı. Bunun üzerine hırsızlar, başka sokaktaki motosikleti çaldı. Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından hırsızlar yakalanırken, motosikletin çalındığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 2 Haziran günü saat 02.00 sıralarında Kağıthane Çeliktepe Mahallesi Çağ Sokak üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, sokakta park halindeki motosikleti gözüne kestiren hırsızlar, çevrede bir süre inceleme yaptı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar sokakta gezen hırsızlar, daha sonra motosikleti çalmak için bir araya geldi.

‘Burada mobese var’ dediler, başka sokaktan motosiklet çaldılar

Sokak içerisinde çevresindeki kameraları kontrol ederek arkadaşlarını yanına gelen hırsızlardan biri, arkadaşlarını ‘Burada mobese var’ diye uyardı. Bunun üzerine hırsızlar sokak içerisinde ayrılarak başka sokağa yöneldi. Sokak içerisinde park halindeki 34 BPA 054 plakalı motosikleti bulan hırsızlar, kilidini kırarak motosikleti çaldı.

‘Burada mobese var’ deyip başka sokakta motosiklet çaldılar

Polisler hırsızları yakalayarak motosikleti sahibine teslim etti

Ertesi gün evinden çıkan şahıs, motosikleti yerinde göremeyince durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çevrede güvenlik kamerası incelemesi yaptı. Yapılan incelemede hırsızların A.G.K (20), M.A. (18) ve C.K. (18) olduğunu belirledi. Bunun üzerine çalışma yapan ekipler şahısları Çeliktepe Mahallesi Vardar Sokak üzerinde yakalayarak gözaltına aldı.

Suçlarını itiraf eden hırsızlar motosikleti Ortabayır Mahallesi Asil Sokak üzerinde olduğunu söyledi. Şüphelileri polis merkezine götürülürken, motosiklet plakasız halde bulunarak sahibine teslim edildi.

‘Burada mobese var’ deyip başka sokakta motosiklet çaldılar

Hırsızların, motosikleti çaldıkları anlar kameraya yansıdı

Kağıthane’de hırsızların konuşma anları ve motosikleti çaldıkları anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, hırsızların bir sokakta buluştuktan sonra ses alan kameranın arkasına geçerek ‘Burada mobese var’ diyerek konuşmaları ve daha sonra başka sokağa giderek motosikleti çaldıkları anlar görülüyor.

Doğan Can Cesur

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türk Telekom Siber Güvenlik Kampı beşinci dönem başvuruları açıldı Türk Telekom, siber güvenlik uzmanı yetiştirmeye yönelik her yıl düzenlediği Siber Güvenlik Kampı için bu yıl da başvuru sürecini başlattı. Kamp, bu yıl 12-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında online ve yüz yüze eğitimlerle gerçekleştirilecek. Türk Telekom Siber Güvenlik Kampı başvuruları 30 Haziran 2024’e kadar devam edecek. Türk Telekom, Gelişim Üssü çatısı altında genç yeteneklere deneyim odaklı öğrenme, yenilikçi iş alanlarına dair bilgi edinme, sektör profesyonelleriyle bir araya gelme fırsatları sunuyor. Gençlere erken dönem kariyer olanakları tanıyan Türk Telekom, teknoloji birikimini gençlere aktararak “geleceğin becerileri” temelinde hazır işgücü sağlanmasını hedefliyor. Bu kapsamda; siber güvenlik alanındaki yeteneklere ulaşmak ve siber güvenlik alanındaki insan kaynağı oluşturmak amacıyla 2020’den bu yana Siber Güvenlik Kampı düzenleyen Türk Telekom, 5. dönem için başvuru sürecini başlattı. Siber güvenlik alanına ilgi duyan, aktif olarak çalışmayan ve staj yapmayan lisans 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin başvurabildiği Türk Telekom Siber Güvenlik Kampı, bu yıl 12-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Üreticiliğe, öğrenmeye ve kalıpların dışında düşünmeye teşvik eden içeriklere odaklanan Türk Telekom Siber Güvenlik Kampı’nda katılımcılar, 10 gün boyunca online ve yüz yüze olacak şekilde; teknik ve uygulamalı eğitimlerle birlikte, kişisel ve mesleki gelişimi destekleyecek eğitimler alacak. Türk Telekom Siber Güvenlik Kampı başvuruları turktelekomkariyer.com.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru süreci 30 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek. Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin Aslan, “Dijital geleceğin mimarı olan Türk Telekom’u ‘yaşayan bir üniversite’ olarak konumlandırıyor, eğitim ve kariyer programlarımız ile gençlere dijital geleceğin inşasında rol alma imkânı sunuyoruz. Alanında uzman çalışanlarımızı, gençlerle bir araya getirerek teknoloji birikimimizi aktarıyor, alanında yetişmiş insan kaynağı oluşmasına katkı sunuyoruz. Beşinci dönemini başlattığımız Siber Güvenlik Kampı ile ulusal ve kişisel güvenliğin ana parçalarından olan siber güvenlik alanına genç yetenekleri kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Zonguldak Yaşlı kadının kolonya hırsızlığı güvenlik kamerasında Zonguldak’ta yaşlı kadının kolonya çaldığı anlar güvenlik kamerasıyla ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre olay, Toptancılar Sokağı’nda meydana geldi. İddiaya göre, yaşlı bir kadın alışveriş yapmak için aktara geldi. Ardından yaşlı kadın hiçbir ücret ödemeden kolonyayı çantasına attı. Yaşlı kadın şekeri de almaya çalıştığı sırada reyon görevlileri dışarı geldi. Fiyatları öğrenen yaşlı kadın hiç kimseye aldırış etmeden bir süre sonra aktardan ayrıldı. Olayın ardından reyonda kolonyaların eksildiğini fark eden dükkan sahibi güvenlik kameralarını kontrol etti. Kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından yaşlı kadının kolonyaya ücret ödemeden aldığı ortaya çıktı. Dükkan sahibi Gökhan Çören, "Dışarı çıkardığımız kolonyalar sayılı olduğu için adetli olduğu için belli. Belli bir süre sonra kolonyaların bir tanesinin eksildiğini hissettik. Kamera kayıtlarına baktığımız zaman yaşlı eli değnekli bir teyzemizin kolonyayı aldığını görüyoruz. Aynı zamanda kolonyayı aldıktan sonra şekeri almayı da niyetleniyor. Onu da arkadaş buyurun hoş geldiniz deyince şekeri bırakıp normal hayatına devam ediyor. Şok olduk. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadık. İhtiyacına uygun bir şey olsa neyse. Belki de ihtiyacı kolonya vardı kolonya aldı. Şikayetçi olmayacağız, yine de yazık, yaşlı başlı teyzemiz" dedi.
Manisa Yetenekli keçi 3 kişinin işini tek başına yapıyor Manisa’da yaklaşık 3 yaşındaki kılavuz keçi, yeteneği sayesinde geçirdiği 2 Kurban Bayramı’nda hayvan yetiştiricilerinin en büyük yardımcısı oldu. Kılavuz keçi 3-4 kişinin yaptığı işi tek başına yapmasıyla dikkat çekerken, Türkiye’nin farklı illerinden talip çıkmasına rağmen sahiplerinin satmadığı keçi kendisine çırak da yetiştiriyor. Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Adiloba Mahallesi’nde hayvan alım satım işi yapan amca çocukları Mehmet Tetik ve Şahin Tetik isimli hayvan besicileri kendi yetiştirdikleri kılavuz keçi sayesinde iş yüklerinin hafiflediğini anlattı. Yıllardır en zorlandıkları işin hayvanların araçlara yüklenmesi olduğunu kaydeden amca çocukları, yavruyken aldıkları keçi sayesinde 2 kurbandır 2-3 kişinin yaptığı işi keçinin tek başına yaptığını belirtti. "İsteyen çok oldu" Hayvan besiciliğinin yanı sıra hayvan alım satımı yapan Mehmet Tetik, "Hayvan alım satımı yapıyoruz. Sürekli hayvan alıp sattığımız için nakliyesinde de hayvanları indirip bindirme işlemi yapıyoruz ve bu çok zor oluyordu ve bir yardımcıya ihtiyacımız vardı. Yaklaşık 2 sene önce keçimizi yavruyken aldık. Onu kendi yöntemlerimizle yetiştirdik. Kamyon, kamyonet aracın türü fark etmiyor, aracın kapısı açıldığında araca kendisi biniyor ve arkasından da hayvanları içeri alıyor, tek başına 2-3 kişinin yaptığı işi yapıyor. Bu olmadan önce biz hayvanları tek tek, bazen 3-4 kişi paylaşarak kamyona atıyorduk. Hayvanı yetiştirdikten sonra çok rahat ettik. Bunun sayesinde daha kolay sarıyoruz. Kuzuları peşinden araca çekip onlara yakalanmadan geri aşağıya iniyor. Biz de arabanın kapağını kapatıyoruz ve işlem bitmiş oluyor. Bizimle aynı işi yapan meslektaşlarımızdan, hayvan alım satım işi yapan meslektaşlarımızdan Konya’dan, Çanakkale’den, Afyonkarahisar’dan arkadaşlarımızdan çok isteyen oldu, taliplisi oldu. Bize bedelini söyle alalım dediler. Biz herhangi bir bedel biçmedik. Zaten bizim elimizde büyüdü onun için bir bedel biçmedik, satmayı düşünmedik. Keçimizi aldığımızdan bu yana 2 Kurban Bayramı geçti. Şu anda bütün hayvanlarımızı sattık. Allah’a şükür Kurban Bayramı’nda hayvanları bitirdik. Keçimiz demirbaş olarak bizimle kaldı. Allah bize ömür verdikçe, ona ömür verdikçe biz de bu mesleğe devam ettiğimiz müddetçe bizimle birlikte olmaya devam edecek" dedi. Çırak yetiştiriyor Çiftliklerindeki bir diğer yavru keçiyi de çırak olarak yetiştirdiklerini kaydeden Mehmet Tetik, "Bu yavru da 4-5 aylık bir keçi. Bizim elimizde doğdu. Annesi gebeyken almıştık. Bu yavru annesinin peşindeydi sonra kılavuz keçimizin peşinde gezmeye başladı annesini aramamaya başladı. Sürekli bizim keçinin peşinde geziyor. Biz de onu çırak olarak yetiştirmeye karar verdik. Şu an aynı işi birlikte görüyorlar. İki çiftliğimiz var bu da Kılavuz Keçimiz gibi usta olduğunun da onu da diğer çiftliğimizde kullanmayı düşüyoruz" diye konuştu.
Bursa İnegöllüler bayram programında buluştu İnegöl Kaymakamlığı ile İnegöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenen bayramlaşma programı İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binasında gerçekleştirildi. Protokolün yanı sıra vatandaşların da katılım gösterdiği programda, Kurban Bayramı dualarla karşılandı. İnegöl protokolü, Kaymakamlık ve İnegöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldi. Bugün 15.00’da İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası girişinde gerçekleştirilen programa; Kaymakam Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Belediye Başkanı Alper Taban, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, kurum amirleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar olmak üzere şehrin tüm dinamikleri katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Belediye Başkanı Alper Taban bir selamlama konuşması yaptı. Taban, “Yeni bir bayrama kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Bir yandan da hüznünü yaşıyoruz. Öncelikle Cenabı Allah’a hamd ediyorum. Ülkemizde bayramı huzur ve barış içerisinde idrak ediyoruz. Ancak İslam coğrafyası başta olmak üzere mazlum insanların zor durumda olduğunu, savaş altında, zulüm altında olduğunu görüyoruz. İnşallah onların da sona ermesini arzu ediyoruz. Kavganın, savaşın kimseye faydası yok. Burada huzur içerisinde bayramı kutlarken, bunun da sürdürülebilirliğinin tek yolu kardeşliği, birlik beraberliği arttırmak. Bunlar insana yakışan şeyler. İnşallah birlik beraberliğimiz böyle devam etsin” dedi. Başkan Taban, İnegöl Belediyesi’nin tüm birimleriyle bayramda çalışmalarına devam ettiğini de ifade etti. AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ise Kurban Bayramının birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olduğuna dikkat çekerek, “Elhamdülillah bizim ülkemizde huzur var, birlik ve beraberlik içerisinde bayramımızı kutluyoruz. Ancak Filistin’de, Gazze’de aynı durum yok. İnşallah rabbim tüm Müslüman kardeşlerimizin kendi topraklarında bu şekilde bayram kutlamalarını nasip etsin diye dua ediyoruz. Allah o katliamı yapan vahşi sürüleri de kahru perişan etsin. Rabbim burada İnegöl’ümüzde de bayramı her anlamda güzel şekilde geçirmeyi nasip etsin. Bugün yine şehrimizin yeni merkezinde, meydanındayız. Geçen bayram ilk kez burada bayram kutlamıştık. Tüm ilçe halkımıza sevdikleriyle güzel bir bayram geçirmelerini niyaz ediyorum” diye konuştu. Kaymakam Eren Arslan da sağlık ve huzur içerisinde nice bayramlara erişmeyi dileyerek şöyle konuştu: “Biz bayram sevinci yaşıyoruz ama bir tarafımız da hüzünlü. Biz tabi ki ülkemizde huzur içerisinde, güven içerisinde bayramımızı geçiriyoruz. Ancak dünyanın dört bir yanında kan ve gözyaşı durmuyor. İnşallah bu bayramda yaptığımız ibadetler, ettiğimiz dualar zulmün bitmesine vesile olsun.” Konuşmaların ardından yapılan dualar sonrası protokol üyeleri İnegöl Belediyesi Çözüm Merkezi ve Zabıta Müdürlüğünü ziyaret ederek görev başındaki personelin bayramını kutladı. Ardından İnegöl Emniyet Müdürlüğü ile İnegöl Jandarma Komutanlığı ziyaret edilerek buradaki personelle bayramlaşıldı. Protokol üyeleri daha sonra Huzur Evi ile Yenice Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezini ziyaret etti. Yaşlıların ve çocukların bayramı tebrik edildi.