SPOR - 24 Mayıs 2021 Pazartesi 01:04

Burak Yılmaz: 'Çok gururluyuz'

A
A
A
Burak Yılmaz: 'Çok gururluyuz'

Fransa’da şampiyonluğa ulaşan Lille’de forma giyen milli futbolcu Burak Yılmaz, çok gururlu olduklarını belirterek, "Bize 'Bizim Çocuklar' dediniz, hep destek oldunuz. Dualarınızı esirgemediniz. Biz buradaki görevimizin, misyonumuzun farkındaydık. Allah’a şükürler olsun mahcup olmadık" dedi.

Fransa Ligue 1’de milli futbolcular Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı’nın formasını giydiği Lille, 2020-2021 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Maçın ardından büyük bir coşku yaşayan milli futbolcularımızdan Burak Yılmaz gözyaşlarına hakim olamadı. Şampiyonlukla ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Bugün çok gururluyuz. Fransa’da şampiyon olduk. Bizim için çok farklı bir duygu. Canım ülkeme, güzel ülkeme selamlarımı iletiyorum. Bize 'Bizim Çocuklar' dediniz, hep destek oldunuz. Dualarınızı esirgemediniz. Hepinizden Allah razı olsun. Çok teşekkür ederiz. Biz buradaki görevimizin, misyonumuzun farkındaydık. Allah’a şükürler olsun mahcup olmadık. Herkese selamlar" diye konuştu.
Deneyimli futbolcu, şampiyonluğun ardından sahada annesini aradı ve şampiyonluk coşkusunu onunla da paylaştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Darp edilen kuryenin dehşet saçtığı anlar ortaya çıktı Adana’da iş yeri sahibinin kardeşine ateş ettiği için çalışanlar tarafından darp edilen kuryenin dehşet saçtığı anların güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre olay, dün Gürselpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, saat 18.20 sularında beraberindeki iki çocuğu ile pastaneden alışverişini tamamlayan bir şahıs, yaya olarak yolun karşısına geçmek isterken, o esnada başka bir firmanın kuryesi, dikkatsizce kullandığı motosikleti vatandaşın ve çocuklarının üzerine sürdü. Vatandaşın sözlü şekilde uyarısına kurye küfürle karşılık verdi. O esnada pastane sahibi Faruk Korkmaz’ın kardeşi Servet Korkmaz, motosikleti daha dikkatli kullanması konusunda kuryeyi uyardı. Bu uyarıya aynı şekilde küfürle karşılık veren kurye, Servet Korkmaz ve orada bulunanlar tarafından güç kullanılarak uzaklaştırıldı. Yaklaşık 20 dakika sonra tekrar işletmenin önüne gelen kurye bu kez beraberinde getirdiği silahını Servet Korkmaz’a yönelterek ateş etti. Kurşunlar Servet Korkmaz’ın bedenine isabet etmezken, gömleği ve pantolonunu sıyırdı. O esnada işletmenin önünde bulunan onlarca müşterinin önünde gerçekleşen bu olay herkese korku ve panik yaşattı. Bu anlar ise saniye saniye güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Çalışanlar tarafından şahsın elinden önce silah alınırken, saldırgan etkisiz hale getirilmeye çalışıldı. Ancak işletmede bulunan müşteriler olaydan daha çok etkilenmemesi için çağrılan güvenlik güçleri beklenirken, saldırgan birkaç kişi tarafından yolun karşısına götürülmek istendi. Fakat şahıs onca kişiye hakaretler ve küfürler savurmaya ve direnmeye devam edince çalışanlar saldırganı darp etti. Bir süre sonra ise saldırgan gelen güvenlik güçlerine teslim edildi. Saldırgan kurye polis merkezinde ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Pastane yetkilileri ise yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi: "Kamuoyuna yansıyan güvenlik kamerası görüntüleri işletmemize aittir. Görüntüleri paylaşırken halkın korku ve panik yaşamaması için silahlı saldırı anını vermeyi uygun görmemiştik. Ancak görüntüler mevcut haliyle izlendiğinde çok sayıda insanın bir kişiyi darp ettiği şeklinde bir algının ortaya çıkmasından rahatsızlık duyduk. Bu nedenle olayın tamamını gösteren kamera kaydı görüntülerini kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duyduk. Bu vesileyle, söz konusu münferit olayın işletmemizle direkt ilgisi olmadığı gerçeğini bir kez daha vurgulamakta fayda görüyoruz."
Zonguldak Alaplı’da Engelliler Haftası’nda etkinlik düzenlendi Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Haftası dolayısıyla özel bir etkinlik düzenlendi. Alaplı Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, engelli bireylerin sosyal yaşama daha etkin bir şekilde katılımlarını sağlamayı hedefliyor. Etkinlik kapsamında halk oyunları, davul takımı, mangal, palyaço performansları ve çeşitli gösteriler sunuldu. Bu eğlenceli etkinlikte, özel bireyler gönüllerince eğlendi ve keyifli vakit geçirdi. Etkinliğe, Alaplı Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Çağdaş Toraman birçok vatandaş katıldı. Bu büyük katılım, etkinliğe verilen destek ve ilginin bir göstergesi oldu. Alaplı Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Çağdaş Toraman, etkinlikle ilgili olarak, "Engelliler Haftası’nın farkındalığını artırmak ve engelli bireylerin toplum içinde daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen bu etkinliğe katılmaktan mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu. Bakım Merkezi sorumlu Müdürü Serdar Demirkol, "Alaplı bu yıl 13.sü gerçekleştirdikleri kaydederek, Engelliler Haftası yine güzel bir hava içinde gerçekleştiriyoruz. Bakım merkezi bahçemizde 80 engeli misafirimiz ile birlikte piknik, mangal, eğlence düzenledik. 50 çalışanımız ile birlikte onların yaşamlarına kalite, güzellik katmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra sinema, tiyatro etkinliğimiz oluyor. Engellerimizin hayatına soktuğumuz her şey onlar için çok önemli" ifadelerini kullandı. Diğer Yandan Özel Kuzey Bakım Merkezi Kurucu Müdürü Şaziye Demirkol, Kdz. Ereğli’de bedensel engeli bakım merkezimizi hizmete aldıklarını belirterek, “Yaklaşık 100 engellimize hizmet verecek olan bedensel merkezimize 2025’in son aylarında hizmete girecek. Şirketimiz büyümeye engellilerimize yuva olmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.