GÜNDEM - 06 Mayıs 2021 Perşembe 09:39

Büyükçekmece’de pandemiyi fırsat bilip göl havzasını imarlı arazi diye sattılar

A
A
A
Büyükçekmece’de pandemiyi fırsat bilip göl havzasını imarlı arazi diye sattılar

Büyükçekmece ilçesinde pandemiyi fırsat bilen dolandırıcılar, vatandaşlara imarlı arazi diyerek göl havzasını sattı. Bölgenin imara kapalı olduğunu söyleyen ve vatandaşları uyaran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Göl havzasından ev yapmak için bedava dahi arsa verseler almayın çünkü başınıza büyük sıkıntılar gelecektir, belediyenin kepçesi başınızdan eksik olmayacaktır. Tavuk kümesi dahi olsa yıkıyoruz” dedi.

Korona virüs salgını sürecinin başlaması ile şehirden kaçışın en yoğun bölgelerin başında Büyükçekmece geldi. Durumu fırsat bilen dolandırıcılar; İstanbul’un su ihtiyacı için büyük öneme sahip Büyükçekmece göl havzasında yer al bölgeleri "imarlı" diyerek satmaya başladı. Belediyeye başvurduklarında aldıkları arsaların imara kapalı olduğunu öğrenen vatandaşlar büyüm şok yaşadı.

Konuyla ilgili uyarılarda bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu bölgeden arazi alacağınız zaman ilk önce belediyeye geleceksiniz” ifadelerini kullandı.

“Yılda ortalama 100 milyon metreküp su gönderiyor”

Büyükçekmece göl havzasının İstanbul'un önemli bir su kaynağı olduğuna dikkat çeken Akgün, "Büyükçekmece göl havzası İstanbul’a yılda ortalama 100 milyon metreküp su gönderiyor. Yani bu, Büyükçekmece göl havzası İstanbul’un can damarlarından bir tanesi demek. Göl havzası yüzde 5 civarında yapılaşmaya açıktır. Bu yapılaşma bir veya iki katlı yapılardan oluşur. 2 bin 2 bin 500 metre karelik arsalarda bahçeli ev yapma imkanı vardır. Ancak bu yapılaşma orta ve uzak koruma alanlarında yapılıyor. Ama şuanda bulunduğumuz Eskice mevkii gibi alanlarda bir imar alanı olmadığı için ya da daha doğrusu olamayacağı için bu bölgelerde ancak sebzecilik yapabilirsiniz” diye konuştu.

“Bize sormadan satış yapıyorlar her hafta 5 tane 10 tane kaçak yapı yıkıyoruz”

Denetimlerin sıkı bir şekilde devam ettiğini ve kaçak yapılara göz yumulmayacağını ifade eden Akgün, “2019 seçim sathında seçimden önce 57 tane, seçimden sonra ise 110 tane olmak üzere toplamda 167 tane irili ufaklı kaçak yapı yıktık bölgede ve yıkımlara da devam ediyoruz. Bu bölgelerde ‘imar olmamasına rağmen nasıl arsa satılıyor’ diye soracaksınız. Durum şöyle ki; tapu idareleri bölgede bulunan tarlalardan hisse satıyor. Bu şekilde koruma bölgelerinde arsa satışları hisseli satılmaya devam ettikçe biz kaçak yapılaşma ile zor baş edeceğiz. Bize sormadan satış yapıyorlar her hafta 5 tane 10 tane kaçak yapı yıkıyoruz, belediyenin zabıtası ve polis vatandaşla silahlı olarak karşı karşıya geliyor. Peki, bunun çözümü nedir? Tapu idarelerinin belediyelere sormadan bu tarz bölgelerde arsa satışı yapmamasıdır” diye konuştu.

“Tavuk kümesi dahi olsa yıkıyoruz”

Göl havzası bölgesinde çevre kirliliğiyle mücadelede kararlı olduklarını belirten Akgün, “Pandemi sürecinde İstanbul halkı Büyükçekmece’ye, Silivri’ye, Çatalca’ya akın etti. Bu akından ise en çok Büyükçekmece etkilendi. Bu durum bazı olaylarda güzel sonuç verse de bu gibi durumlarda kötü sonuçlar doğurdu. İstanbul’dan gelen vatandaş su toplama havzasında 150 metrekare, 200 metrekare hisse satışı alıyor ve hemen etrafını çevirip oraya bir konteyner koymaya kalkıyor. Durum böyle olunca bölgeye nüfus geliyor. Nüfus gelince ne oluyor; bölgede çevre kirliliği oluyor. Biz de çevre kirliliğine dur demek için konteyner değil tavuk kümesi dahi olsa yıkıyoruz” şeklinde konuştu.

“Kimseye bir çivi dahi çaktırmayız”

Vatandaşların bölgeden alacakları arazi konusunda daha dikkatli olması gerektiğini ve belediye ile koordineli hareket etmesi gerektiğini söyleyen Akgün, “Bu bölgeden arazi alacağınız zaman ilk önce belediyeye geleceksiniz. Diyeceksiniz ki ‘ Şu emlakçı beni çağırdı ve şu pafta, parsel sayılı yerden 200 metrekare yer satacağını söyledi. Bana bu konuda yardım eder misiniz’? Ve size imar müdürü diyecek ki ‘ Sakın alma, burada 200 metrekare yer olmaz’. Çünkü bu bölgede imara açık arsa 2 bin metre karenin altında olmaz. Bin 999 metrekare dahi olmaz. Eğer burada 2 bin metrekareden az bir arsa alırsanız ve arsanın etrafına tel çekerseniz veya içine konteyner koyarsanız ve içinde yaşarsanız olmaz. Bu duruma müdahale ederiz. Büyükçekmece göl havzasının imara kapalı olan mutlak koruma sahası ve kısa mesafeli koruma sahasında arsanıza dört tane direk dikersiniz, üstüne de bir çadır çekersiniz sonra da giderken toplarsınız. Bunun dışında hiçbir şey yaptırmayız. Kimseye bir çivi dahi çaktırmayız” diye konuştu.

“Bu dava 16 milyon İstanbullunun davasıdır”

Bu bölgenin birkaç kişiyi değil tüm İstanbul’u ilgilendirdiğini ifade eden Akgün, “Bölgenin denetlenmesi için Eskice mevkiine zabıta gözetim alanı kurduk. Burada günün 24 saati nöbet tutuyoruz. Pandemiden sonra 24 saat nöbet uygulamasına başladık. Bütün bu bölgeyi drone ekibimiz ile denetliyoruz. Şimdi havadan helikopterle denetimlere de başlayacağız onunda çalışmalarını yapıyoruz. Yani artık bölgede kuş dahi uçurtmayacağız. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Çünkü bu dava Hasan Akgün’ün davası değil, Büyükçekmece Belediyesinin değil, 16 milyon İstanbullunun davasıdır” dedi.

“Göl havzalarının korunması için bize destek sağlasınlar”

Göl havzasını korumak için her türlü desteğe açık olduklarını belirten Akgün, “Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan ricam; göl havzalarının korunması için bize destek sağlasınlar. Tapu idarelerine verecekleri talimatlar ile su toplama havzalarında kısa, orta ve mutlak koruma sahalarında hisseli satışı engellerlerse ve belediyeden arazinin imara açık olup olmadığına dair yazı alınmasını şart koşarsa bizim işimizi çok daha kolay hale getirir” şeklinde konuştu.
 

Hakan Polat - Murat Delice

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Sakaryaspor: 0 Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında Çorum FK, konuk ettiği Sakaryaspor’u 2-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar 10. dakikada Braian Samudio, ceza sahası içinde buluştuğu meşin yuvarlağı kaleci Sehic’in sol tarafından ağlara gönderdi. 1-0 79. dakikada sol kanattan Yusuf Erdoğan ile gelişen atakta, bu oyuncunun ceza sahasına ortasında Oğulcan Çağlayan, gelişine vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0 Hakemler: Çağdaş Altay, Çağrı Yıldırım, Burak Sami Şad Çorum FK: İbrahim Sehic, Joseph Attamah, Ferhat Yazgan, Danijel Aleksic (Oğulcan Çağlayan dk. 65), Yusuf Erdoğan (Taha İbrahim Rençber dk. 90+5), Pedro Filipe Barbosa Moreira, Braian Samudio (Kerem Kalafat dk. 89), Cemali Sertel, Erkan Kaş, Caner Osmanpaşa, Emeka Eze (Atakan Akkaynak dk.64) Yedek oyuncular: Ahmet Said Kıvanç, Mehmet Emin Sapancı, Semih Akyıldız, Hermenegildo Da C Paulo Bartolomeu, Furkan Çetinkaya, Yusuf Güzel Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu Sakaryaspor: Jakub Szumski, Batuhan Çakır (Dimitrios Kolovetsios dk. 65), Sadık Çiftpınar (Rijad Kobiljar dk.46), Lukasz Piotr Zwolinski (Umechi Daniel Akuazaoku dk.75), Emre Demir (Wissam Ben Yedder dk. 75), Serkan Yavuz, Salih Dursun, Burak Altıparmak (Mirza Cihan dk. 90), Josip Vukovic, Burak Çoban, Eren Erdoğan, Yedek oyuncular: Yavuz Selim Tantan, Alparslan Demir, Mehmet Olçay, Selim Kütük, Doğukan Tuzcu Teknik Direktör: Serhat Sütlü Goller: Braian Samudio (dk. 10), Oğulcan Çağlayan (dk. 79) (Çorum FK) Sarı kartlar: Emeka Eze (Çorum FK ), Sadık Çiftpınar, Burak Altıparmak (Sakaryaspor)
İstanbul Eyüpsultan’da Karadeniz rüzgarı esti: Vatandaşlara 1 ton hamsi ikram edildi Eyüpsultan Trabzonlular Derneği tarafından ‘Hamsi Festivali’ düzenledi. Festivalde vatandaşlara 1 ton hamsi ikram edildi. Eyüpsultan Trabzonlular Derneği, Karadeniz kültürünün birlik ve dayanışma ruhunu İstanbul’da yaşatılması amacıyla bu yıl ilk kez ‘Hamsi Festivali’ düzenledi. Eyüpsultan Meydanı’nda gerçekleştirilen programda vatandaşlara 1 ton hamsi ikram edildi. Karadeniz kültürünü yansıtan kemençenin de yer aldığı programa, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın, Eyüpsultan Belediye Başkan Vekili Şanal Egemen Cantimur, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu, Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu, Eyüpsultan Trabzonlular Derneği Başkanı Kenan Demircioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Trabzonlular Derneği, katılımlarından dolayı Bakan Kacır başta olmak üzere tüm protokole plaket taktim etti. Öte yandan, Bakan Kacır ve festivale katılan Bakanlar ve belediye başkanları, elleriyle vatandaşa hamsili ekmek dağıttı. "Yüreğimizde memleket sevdasını hiç eksik etmiyoruz" Festivalde konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Fatih’in fethettiği Yavuz’un idare ettiği Kanuni’nin doğduğu güzel şehirden Trabzon’dan buraya bu güzel meydana Eyüp Sultan Hazretleri’nin yanı başına gelerek bir araya gelen bizlerle birlikte olan tüm Trabzonluları sizleri sevgiyle saygıyla hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Değerli AK Parti Eyüp Sultan ilçe başkanımız Muhammed Vanlıoğlu 2 gün önce bir mesaj gönderdi. Festivalimize bekliyoruz dedi. Bakayım dedim Muhammed Başkan ne festivaline davet ediyor, ‘Eyüp Sultan hamsi festivali’ hamsinin Eyüp Sultan’da ne işi var dedim. Bize her yer Trabzon dedi. Şimdi Trabzonlular bulundukları yere heyecan getiren coşku getiren renk katan insanlar. Pratik zekalı insanlar. Bazen varlıkları ve çok önde olmaları diğerleri tarafından zor anlaşılır olabilir. Ama Allah onlara herkeste olmayan pek çok hasreti nasip etmiş. Ben gerçekten bu güzel organizasyonu düzenleyen Eyüp Sultan Trabzonlular Derneğine ve tüm sivil toplum kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Her birimiz farklı dönemlerde İstanbul’a gelen yerleşen ailelerin çocuklarıyız. Çok azımız 3-5 nesil geçmişten bu yana İstanbulluyuz. Ama yüreğimizde memleket sevdasını memleket sevgisini hiç eksik etmiyoruz. Her vesileyle hemşerilerimizle bir araya gelmeye, kültürümüzü hatırlamaya, yaşamaya, evlatlarımıza yaşatmaya, hamsinin kokusunu, kemençenin sesini, horonun coşkusunu bir kez daha yaşamaya gayret ediyoruz." Şeklinde konuştu. "İstiyoruz ki, 81 ilimizin her birisi kendi içerisindeki bu kültürü yaşatması" 81 ilin kültürünün yaşatılması gerektiğine değinen İstanbul Valisi Davut Gül, "Sayın bakanım sağ tarafta hemşerilerimiz sırada ve bu şehri doyasıya yaşamak istiyorlar. Ben öncelikle bu organizasyonu yapan Eyüp Sultan Trabzonlular Derneği’ne destek veren belediyelerimizi katılımlarınızla burayı şereflendirdiği için zat-i halinizi ve her bir hemşerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi inşallah ilelebet muhafaza ederiz. Hemşerilerimizin herhangi bir şeyi vesile kılarak bir araya gelmesi, şehrimize önemli değer katıyor. İstiyoruz ki, 81 ilimizin her birisi kendi içerisindeki bu kültürü yaşatması, kendi aralarındaki birliği kardeşliği muhafaza etmeleri en önemli temennimiz. Şunu aynı inanıyoruz şehirler güçlü olunca ülkeler güçlü olur. Sizler güçlü olursanız milletimiz güçlü olur. Bu vesileyle tekrardan uzaktan yakından gelen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum, hepinize saygılarımı iletiyorum" dedi. "Trabzonlu demek vatanını seven milletinin bekası için her zaman 15 yaşında dahi olsa Eren Bülbül gibi kendini bu vatana feda eden vatanın evlatları demektir" AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, "Kıymetli hemşerilerimiz, Trabzon şehrimiz hem Milli Mücadelede hem de Cumhuriyet tarihinden bu tarafa ülkemizin varlığında birliğinde her daim çimento vazifesi görmüş olan bir memleketimizdir. Trabzon demek Trabzonlu demek vatanını seven milletinin bekası için her zaman 15 yaşında dahi olsa Eren Bülbül gibi kendini bu vatana feda eden vatanın evlatları demektir. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Bugün sivil toplum kuruluşlarımız vesilesiyle hem Trabzon hem de Trabzon dostu hemşerilerimizle bir aradayız. Sivil toplum kuruluşlarımızın da çok önemli olduğunu bilen bir siyasetçiyim. Hem kültür aktarımını hem bir arada olmamıza vesile olan hem nesiller arası tanışmaya hem de nesillerin kendi içerisinde bir arada olmasına vesile olmuştur. Aynı zamanda yardımlaşmayı ve birlik ve beraberliği de her daim sivil toplum kuruluşlarımız sağlamıştır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte değişen inşallah her daim sivil toplum kuruluşlarımızın ve Trabzon neşelerimizin yanında olmaya rağmen devam edeceğiz" diye konuştu. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, "Allah insana ve insanın fıtratına 2 sevgiyi önemli ve kutsal olarak işlemiştir. Bir tanesi ailesiyle ilgili sevgi, çocuklarıyla ilgili sevgidir bir tanesi de insanın doğduğu yer ile ilgili sevgidir. İnsanın doğduğu yeri sevmesi fıtratının gereğidir ve bu fıtrat hangi sebeple olursa olsun her zaman doğduğu yere karşı özel ilgi özel muhabbet beslenir" şeklinde konuştu. "Önümüzdeki hafta sonunda biz de bir hamsi festivali yapacağız" Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz ise, "Eyüpsultan’da güzel bir birliktelik beraberlik ruhu var. Az önce federasyon başkanımızın ifade ettiği üzere hamsi işin bahanesi birlikte olmak beraber olmak. Ülkenin Edirne’den Karsına Trabzon’dan Antalya’ya kadar her rengiyle her insanıyla bir ve beraber olmak bizim için çok kıymetli. İnşallah önümüzdeki hafta sonunda biz Gaziosmanpaşa meydanında bir hamsi festivali yapacağız. Bu vesileyle her birinizi davet etmiş olalım. Bugün buraya geldiğiniz için katılımınız için teşekkür ediyorum. Ben konuşmalarımı uzatmayayım sözün asıl sahipleri burada hayırlı günler diliyorum saygılarımla" dedi. Festivale katılan Ekrem Bostan isimli vatandaş, "Balık haberini babamdan duydum. Ondan sonra akşam annemlere söyledim. Annemlerde kabul etti. Balığı çok severim. Balığı çok sevdiğim için buraya geldim. Şuan sırada bekliyorum. Bu festivali eren bülbüle armağan ediyorum. Benim diyeceğim bu kadar, teşekkür ediyorum" diye konuştu. Meral Kütükoğlu isimli vatandaş ise, "Tesadüfen geldik. Biz Eyüp sultan hazretleri ziyarete geldik. Buda ilkiymiş zaten bizde anı olsun diye kuyruğa girdik" dedi.
İstanbul Eyüpsultan’da Karadeniz rüzgarı esti: Trabzonlular Derneği, vatandaşlara 1 ton hamsi ikram etti Eyüpsultan Trabzonlular Derneği tarafından Eyüpsultan Meydanı’nda ‘Hamsi Festivali’ düzenledi. Festivalde vatandaşlara 1 ton hamsi ikram edildi. Programda konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Çok azımız 3-5 nesil geçmişten bu yana İstanbulluyuz. Ama yüreğimizde memleket sevdasını memleket sevgisini hiç eksik etmiyoruz. Her vesileyle hemşerilerimizle bir araya gelmeye, kültürümüzü hatırlamaya, yaşamaya, evlatlarımıza yaşatmaya, hamsinin kokusunu, kemençenin sesini, horonun coşkusunu bir kez daha yaşamaya gayret ediyoruz" dedi. Eyüpsultan Trabzonlular Derneği, Karadeniz kültürünün birlik ve dayanışma ruhunu İstanbul’da yaşatılması amacıyla bu yıl ilk kez ‘Hamsi Festivali’ düzenledi. Eyüpsultan Meydanı’nda gerçekleştirilen programda vatandaşlara 1 ton hamsi ikram edildi. Karadeniz kültürünü yansıtan kemençenin de yer aldığı programa, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın, Eyüpsultan Belediye Başkan Vekili Şanal Egemen Cantimur, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu, Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu, Eyüpsultan Trabzonlular Derneği Başkanı Kenan Demircioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran Tilaveti ile başlayan programda, Trabzonlular Derneği, katılımlarından dolayı Bakan Kacır başta olmak üzere tüm protokole plaket taktim etti. Öte yandan, Bakan Kacır ve festivale katılan Bakanlar ve belediye başkanları, elleriyle vatandaşa hamsili ekmek dağıttı. "Yüreğimizde memleket sevdasını hiç eksik etmiyoruz" Festivalde konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Fatih’in fethettiği Yavuz’un idare ettiği Kanuni’nin doğduğu güzel şehirden Trabzon’dan buraya bu güzel meydana Eyüp Sultan Hazretleri’nin yanı başına gelerek bir araya gelen bizlerle birlikte olan tüm Trabzonluları sizleri sevgiyle saygıyla hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Değerli AK Parti Eyüp Sultan ilçe başkanımız Muhammed Vanlıoğlu 2 gün önce bir mesaj gönderdi. Festivalimize bekliyoruz dedi. Bakayım dedim Muhammed Başkan ne festivaline davet ediyor, ‘Eyüp Sultan hamsi festivali’ hamsinin Eyüp Sultan’da ne işi var dedim. Bize her yer Trabzon dedi. Şimdi Trabzonlular bulundukları yere heyecan getiren coşku getiren renk katan insanlar. Pratik zekalı insanlar. Bazen varlıkları ve çok önde olmaları diğerleri tarafından zor anlaşılır olabilir. Ama Allah onlara herkeste olmayan pek çok hasreti nasip etmiş. Ben gerçekten bu güzel organizasyonu düzenleyen Eyüp Sultan Trabzonlular Derneğine ve tüm sivil toplum kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Her birimiz farklı dönemlerde İstanbul’a gelen yerleşen ailelerin çocuklarıyız. Çok azımız 3-5 nesil geçmişten bu yana İstanbulluyuz. Ama yüreğimizde memleket sevdasını memleket sevgisini hiç eksik etmiyoruz. Her vesileyle hemşerilerimizle bir araya gelmeye, kültürümüzü hatırlamaya, yaşamaya, evlatlarımıza yaşatmaya, hamsinin kokusunu, kemençenin sesini, horonun coşkusunu bir kez daha yaşamaya gayret ediyoruz" şeklinde konuştu. "İstiyoruz ki, 81 ilimizin her birisi kendi içerisindeki bu kültürü yaşatması" 81 ilin kültürünün yaşatılması gerektiğine değinen İstanbul Valisi Davut Gül, "Sayın bakanım sağ tarafta hemşerilerimiz sırada ve bu şehri doyasıya yaşamak istiyorlar. Ben öncelikle bu organizasyonu yapan Eyüp Sultan Trabzonlular Derneği’ne destek veren belediyelerimizi katılımlarınızla burayı şereflendirdiği için zat-i halinizi ve her bir hemşerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi inşallah ilelebet muhafaza ederiz. Hemşerilerimizin herhangi bir şeyi vesile kılarak bir araya gelmesi, şehrimize önemli değer katıyor. İstiyoruz ki, 81 ilimizin her birisi kendi içerisindeki bu kültürü yaşatması, kendi aralarındaki birliği kardeşliği muhafaza etmeleri en önemli temennimiz. Şunu aynı inanıyoruz şehirler güçlü olunca ülkeler güçlü olur. Sizler güçlü olursanız milletimiz güçlü olur. Bu vesileyle tekrardan uzaktan yakından gelen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum, hepinize saygılarımı iletiyorum" dedi. "Trabzonlu demek vatanını seven milletinin bekası için her zaman 15 yaşında dahi olsa Eren Bülbül gibi kendini bu vatana feda eden vatanın evlatları demektir" AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, "Kıymetli hemşerilerimiz, Trabzon şehrimiz hem Milli Mücadelede hem de Cumhuriyet tarihinden bu tarafa ülkemizin varlığında birliğinde her daim çimento vazifesi görmüş olan bir memleketimizdir. Trabzon demek Trabzonlu demek vatanını seven milletinin bekası için her zaman 15 yaşında dahi olsa Eren Bülbül gibi kendini bu vatana feda eden vatanın evlatları demektir. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Bugün sivil toplum kuruluşlarımız vesilesiyle hem Trabzon hem de Trabzon dostu hemşerilerimizle bir aradayız. Sivil toplum kuruluşlarımızın da çok önemli olduğunu bilen bir siyasetçiyim. Hem kültür aktarımını hem bir arada olmamıza vesile olan hem nesiller arası tanışmaya hem de nesillerin kendi içerisinde bir arada olmasına vesile olmuştur. Aynı zamanda yardımlaşmayı ve birlik ve beraberliği de her daim sivil toplum kuruluşlarımız sağlamıştır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte değişen inşallah her daim sivil toplum kuruluşlarımızın ve Trabzon neşelerimizin yanında olmaya rağmen devam edeceğiz" diye konuştu. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu konuşmasında, "Allah insana ve insanın fıtratına 2 sevgiyi önemli ve kutsal olarak işlemiştir. Bir tanesi ailesiyle ilgili sevgi, çocuklarıyla ilgili sevgidir bir tanesi de insanın doğduğu yer ile ilgili sevgidir. İnsanın doğduğu yeri sevmesi fıtratının gereğidir ve bu fıtrat hangi sebeple olursa olsun her zaman doğduğu yere karşı özel ilgi özel muhabbet beslenir." Şeklinde konuştu. "Önümüzdeki hafta sonunda biz de bir hamsi festivali yapacağız" Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz ise, "Eyüpsultan’da güzel bir birliktelik beraberlik ruhu var. Az önce federasyon başkanımızın ifade ettiği üzere hamsi işin bahanesi birlikte olmak beraber olmak. Ülkenin Edirne’den Karsına Trabzon’dan Antalya’ya kadar her rengiyle her insanıyla bir ve beraber olmak bizim için çok kıymetli. İnşallah önümüzdeki hafta sonunda biz Gaziosmanpaşa meydanında bir hamsi festivali yapacağız. Bu vesileyle her birinizi davet etmiş olalım. Bugün buraya geldiğiniz için katılımınız için teşekkür ediyorum. Ben konuşmalarımı uzatmayayım sözün asıl sahipleri burada hayırlı günler diliyorum saygılarımla" dedi. Festivale katılan Ekrem Bostan isimli vatandaş, "Balık haberini babamdan duydum. Ondan sonra akşam annemlere söyledim. Annemlerde kabul etti. Balığı çok severim. Balığı çok sevdiğim için buraya geldim. Şuan sırada bekliyorum. Bu festivali eren bülbüle armağan ediyorum. Benim diyeceğim bu kadar, teşekkür ediyorum" diye konuştu. Festivale tesadüfen katıldığını belirten Meral Kütükoğlu, "Tesadüfen geldik. Biz Eyüp sultan hazretleri ziyarete geldik. Buda ilkiymiş zaten bizde anı olsun diye kuyruğa girdik" dedi. Etkinliğe ailecek geldiğini belirten Eyüpsultanlı Esengül Akkaya ise, "Göktürk’te oturuyoruz, Eyüp sultana bağlıyız. Böyle etkinliklere geliyoruz güzel oluyor, mutlu oluyoruz. Ailecek hep beraber geldik. İnsanlarla bir arada çok güzel oluyor. Biraz beklemek yoruyor o kadar" dedi.