ASAYİŞ - 25 Nisan 2019 Perşembe 16:29

Çanakkale’de 74 mülteci yakalandı

A
A
A
Çanakkale’de 74 mülteci yakalandı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan’ın Midilli Adası’na lastik bot ile gitmek isteyen 74 mülteci Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptıkları operasyonu sonucunda yakalandı.

Alınan bilgiye göre Kuzey Ege’de devriye görevi yapmakta olan Sahil Güvenlik ekipleri, Ayvacık ilçesi Babakale köyü açıklarında bir grubun lastik bot ile Midilli istikametine doğru gittiğini tespit etti.

Sahil Güvenlik “TCSG 6” Bot komutanlığınca denizden 1 mil açıkta yapılan operasyonda 11’i çocuk 7’si de kadın olmak üzere Afganistan uyruklu 29 mülteci yakalandı. Ardından, “TCSG 61” Bot Komutanlığı ekiplerinin Behramkale köyü açıklarında yaptığı başka bir operasyonda ise yine Midilli Adası’na gitmek isteyen 24’ü çocuk, 9’u kadın olmak üzere 45 Afgan uyruklu mülteci daha yakalandı.

Küçükkuyu’da ki Sahil Güvenlik Karakoluna getirilen Düzensiz göçmenlere Sahil Güvenlik Ekiplerince Battaniye Eşofman Mont Gıda paketi ve su dağıtımı yapıldı. Yabancı uyruklular, işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.  

Bekir Erdinç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Çiftlikköy’de Başkan Yele, çalışmalar için düğmeye bastı Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, birim müdürleriyle birlikte Sahil Mahallesi’nde incelemelerde bulunarak eksikliklerin giderilmesi için gerekli çalışmaların başlatılması talimatı verdi. Başkan Yele, Park ve Bahçeler Müdürü Ali Kaplan, Temizlik İşleri Müdürü Ali Çarık ve Fen İşleri Müdürü Erdinç Yıldız’la birlikte sahil şeridinde incelemelerde bulundu. Yaşar Okuyan Parkı’ndan başlayarak Mokamp’a kadar olan alanda park temizlikleri, sahil ve kumsal temizliği, yosunla mücadele, bakım ve onarım çalışmalarıyla ilgili tespitler gerçekleştiren Başkan Yele, Mokamp alanındaki eski tuvaletin de yıkımı talimatını verdi. Yıkımı yapılan eski tuvaletin yerine bir mescit ve yeni bir tuvalet yapımı gerçekleştirilecek ve Mokamp alanındaki çocuk parkı da yenilenecek. Başkan Yele, “Amacımız ve tek düşüncemiz Çiftlikköylülerin temiz, güzel bir şehirde yaşamasını ve “İyi ki Çiftlikköy’de yaşıyorum” demesini sağlamak. Bunu sağlamak için ilgili birim müdürlerimizle birlikte Sahil Mahallesi’nde Yaşar Okuyan Parkı’ndan başlayarak Şevket Yılmaz ve Ziya Taşkent caddeleri, sahil şeridimiz ve Mokamp’ta incelemelerde bulunduk. Özellikle park temizlikleri, peyzaj düzenlemeleri, sahil ve kumsal temizliği, yosunla mücadele, bakım ve onarım çalışmaları konusunda tespitlerde bulunarak yapılacak çalışmalarla ilgili düğmeye bastık. Bu çalışmaların ilk bölümü olarak da Mokamp’ta bulunan, ancak ilçemize yakışmayan görüntüsüyle şikayet konusu olan tuvaletin yıkılması ve yerine yeni bir tuvalet yapılması çalışmasını başlattık. Aynı kapsamda halkımızın bir ihtiyacı olan mescit yapımını da ivedilikle başlatacağız. Ayrıca bölgemizdeki çocuk parkımızı da hemen yenileyeceğiz” dedi.