GÜNDEM - 14 Kasım 2019 Perşembe 15:13

CarrefourSA kara midye satışına başlayacak

A
A
A
CarrefourSA kara midye satışına başlayacak

CarrefourSA Genel Müdür Kutay Kartallıoğlu balık ve deniz mahsullerine ilişkin yapmış odlukları yenilikleri aktardığı basın toplantısında 1 Ocaktan itibaren özellikle sokak lezzeti olarak tercih edilen midyenin satışına başlanılacağını duyurdu.

CarrefourSA Genel Müdür Kutay Kartallıoğlu ve Gıda Kategori Genel Müdür Yardımcısı Ali Nadir Akan Fulya Hipermarketi’nde düzenlenen basın toplantısıyla balık ve deniz mahsullerine ilişkin yeniliklerini aktardı. Müşterilerinin balık tüketimini artırmak amacıyla tedarik zincirinin genişletilmesi, satın alma hacminin artırılması, lojistik sisteminin yenilenmesi ve balık reyonlarının değişimi gibi sektörde fark oluşturmak amacıyla birçok yatırım yapmaya devam eden CarrefourSA, kabuklu deniz mahsullerine olan ilginin artması nedeniyle ürünlerine bir yenisini daha ekleyerek 1 Ocaktan sonra midye satışı yapacaklarını duyurdu.

  CarrefourSA kara midye satışına başlayacak

“Canlı kara midye satışı gerçekleştiren tek gıda perakendecisi olduk”

Bir sokak lezzeti olan midyenin çok fazla talep edildiğini belirten Kutay Kartallıoğlu, “Güvenli çiftlik midyelerini reyonlarımızda satışa sunmak için yaklaşık bir yıldır yerinde süreci takip ediyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izlemesi sonucu onay vermiş olduğu Erdek açıklarındaki midye yetiştiricilik tesislerinden midye almaya başladık. Böylelikle bir ilke daha imza atarak canlı kara midye satışı gerçekleştiren tek gıda perakendecisi olduk. Ürünler çiftlikte hasat edildikten sonra arındırma tesisinde arındırılarak soğuk zinciri bozulmadan paketlenip reyonlarımıza ulaşmaktadır. Bu sayede günümüzde sıkça tüketilen ancak mikrobiyolojik ve kimyasal açıdan riskler barındırabilen midye konusunda müşterilerimize üretimden reyona gelene kadar her süreci kontrol altında olan midyeleri sunuyoruz. Müşterilerimiz dilerlerse balık reyonumuzdan canlı halde midyelerini alabilecek, dilerlerse de Lezzet Arası restoranlarımızda dolma ve tavasını tüketebileceklerdir” dedi.

12 ayı 60 – 70 çeşit balık

Kutay Kartallıoğlu, kültür balıkçılığını destekleyerek reyonlarına yılın 12 ayı 60 – 70 çeşit balık getirebildiklerinin de altını çizdi. “Kültür balıkçılığına verdiğimiz destek ile balık hem 12 ay boyunca bulunabilen bir besin kaynağı haline geliyor hem de ülkemizdeki balık çeşidinin gelecek nesillere miras bırakılabilmesi adına sürdürülebilir balıkçılığa katkı sağlıyor” diyen Kartallıoğlu, şunları söyledi:

“Her yıl denizlerimizdeki balık çeşitleri ve avlanılabilen miktar, iklim koşullarına göre değişkenlik gösteriyor. Kimi yıl yüksek verim elde edilirken kimi yıl da avlanan balık oranında düşüş yaşanabiliyor. Bu noktada sürdürülebilir balıkçılığa verdiğimiz destekle reyonlarımıza deniz balıklarının yanı sıra 12 ay boyunca taze, kaliteli ve güvenilir kültür balıkları getiriyoruz. Alım yaptığımız çiftliklerin en önemli özelliği izlenebilirliği ve kalite standartlarına uygunluğu… Herhangi bir CarrefourSA marketinden aldığınız balığın etiketine baktığınızda o balığın hangi tedarikçiden alındığını, hangi bölgeden avlandığını ya da hasat edildiğini öğrenebiliyorsunuz. Bu tedarikçinin ya uluslararası kalite standartlarına sahip olduğunu ya da tarafımızdan denetlendiğini ve analizler yapıldığını bilmelisiniz, çünkü bu noktada çok net bir kontrol mekanizmasına sahibiz.”

“Lezzet Arası, Balık Satışlarına Yüzde 30’a Varan Katkı Sağladı”

Balık operasyonunda 22’si Su Ürünleri Mühendisi olmak üzere toplam 385 kişinin görev yaptığını belirten Kutay Kartallıoğlu, bu yıl 25 yeni reyon yatırımı gerçekleştirerek balık ve deniz mahsulü sattıkları market sayını 184’e çıkardıklarını söyledi. Kartallıoğlu, şöyle konuştu:

“Balığın bulunabildiği dönemlerde et satışına yakın miktarda balık satışı gerçekleştiriyoruz. Sene sonuna 8 bin ton balık ve deniz mahsulü satışı hedefliyoruz. Balığı yalnızca reyonlarımızdan satmıyoruz, mevcut 12 adet Lezzet Arası restoranımızda da balık, en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Bugün için Lezzet Arası restoranlarımızın bulunduğu marketlerimizdeki balık satışının toplam balık satışımıza yüzde 30’a varan katkı sağladığını dile getirebiliriz.”

CarrefourSA Gıda Kategori Genel Müdür Yardımcısı Ali Nadir Akan da balık ve deniz mahsulü satışındaki performanslarına değinerek şunları söyledi:

“Balık, uzmanlık isteyen bir konu olduğu için hem işine hakim personelle çalışıyoruz hem de dönem dönem bu konuda eğitimler gerçekleştiriyoruz. Tasarım açısından yenilediğimiz reyonlarımız sayesinde müşterilerimiz artık çok daha fazla balık ve deniz mahsulü çeşidine ulaşabilir hale geldi. Tüm bu faaliyetlerimiz sayesinde bu yıl en çok balık satışı yaptığımız iller, sırasıyla İstanbul, Adana, Mersin, Antalya, Bodrum ve Konya diyebiliriz. Mevsiminde en çok Hamsi, İstavrit, Lüfer ve Palamut tercih edilirken mevsim dışında da Çipura, Levrek ve Somon tercih ediliyor. Mevsim balıkları açısından baktığımızda ise geçen sene en çok sattığımız ürün 850 tonla palamut oldu. Çipura, Levrek ve Somon ise her ay en çok satanlar listesinin başında yer alıyor. Bu üç ürün yıllık ortalama 5500 ton satış hacmine sahip” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Türkiye’deki Talas’tan Kırgızistan’daki Talas’a gönül köprüsü Talas Belediyesi, Türk dünyasının ortak vicdanı, insanlığın ortak sesi olan büyük yazar Cengiz Aytmatov’u anlamlı bir programla anıyor. "Türkiye’deki Talas’tan Kırgızistan’daki Talas’a" başlığıyla düzenlenen Cengiz Aytmatov Anma Programı, kültürün sınır tanımayan gücünü sanat aracılığıyla bir kez daha gözler önüne serecek. İnsanı merkeze alan eserleriyle milletlerin hafızasında derin izler bırakan Aytmatov’un düşünce dünyası müzik ve dans gösterileriyle sahnede hayat bulacak. Program kapsamında Talas Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Orta Asya bozkırlarından Anadolu’ya uzanan ezgileriyle izleyicileri ortak bir duygu ikliminde buluşturacak. 27 Aralık 2025 Cumartesi günü saat 20.00’de, Kayseri Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek program, iki Talas arasında yüzyıllardır süregelen kültürel ve gönül bağlarını yeniden hatırlatacak. Aynı duyguda, aynı kültürde ve aynı hatırada birleşen coğrafyalar, bu özel gecede sanat diliyle konuşacak. Başkan Yalçın Aytmatov’u oğlundan dinlemişti Programla ilgili değerlendirmelerde bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, kültürün birleştirici gücüne vurgu yaparak, "Cengiz Aytmatov, kelimeleriyle insanın yüreğine dokunan, eserleriyle bir milletin hafızasını ayakta tutan büyük bir değerdir. Onu anmak, aslında kendimizi, köklerimizi ve ortak geleceğimizi yeniden hatırlamaktır. Yaklaşık iki yıl önce meclis üyelerimizle birlikte yaptığımız bir program kapsamında Kırgızistan’da Cengiz Aytmatov’un oğlu Askar Aytmatov ile görüşmüş ve birinci ağızdan büyük yazar hakkında bilgiler edinme fırsatı bulmuştum. Talas’tan Talas’a kurulan bu gönül köprüsü; kültürümüzün, kardeşliğimizin ve aynı duyguda buluşan coğrafyaların en güçlü ifadesidir. Bizler sanatı sadece bir etkinlik değil, milletleri birbirine bağlayan kalıcı bir miras olarak görüyoruz" dedi. Talas Belediyesi, kültür ve sanat yoluyla ortak değerleri yaşatmaya, Türk dünyasıyla olan gönül bağlarını güçlendirmeye ve bu mirası gelecek nesillere aktarmaya kararlılıkla devam ediyor.
Gaziantep Geçmeyen öksürük ve şiddetli karın ağrısına dikkat GAZİANTEP (İHA) – Medical Point Gaziantep Hastanesi Acil Servis Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Duru, son dönemde acil servislere yapılan başvurularda artış yaşandığını belirterek, vatandaşları uyardı. Son haftalarda özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları, mide-bağırsak rahatsızlıkları ve göğüs ağrısı şikayetleriyle yapılan başvurularda belirgin artış gözlemleniyor. Medical Point Gaziantep Hastanesi Acil Servis Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Duru, bu artışta mevsim geçişleri, düzensiz beslenme ve stresin önemli rol oynadığını söyledi. Yüksek ateş, geçmeyen öksürük, şiddetli karın ağrısı, göğüs ağrısı ve nefes darlığı gibi belirtilerin mutlaka ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Duru, "Özellikle grip ve benzeri viral enfeksiyonlar toplumda hızla yayılıyor. Bu tür belirtiler görüldüğünde panik yapmadan ancak zaman kaybetmeden acil servise başvurulması büyük önem taşıyor" dedi. Çocuklarda yüksek ateşin, yaşlılarda ise tansiyon ve kalp kaynaklı şikayetlerin acil servis başvurularında ilk sıralarda yer aldığını ifade eden Duru, evde bilinçsiz ilaç kullanımından kaçınılması gerektiğinin de altını çizdi. Acil servislerin hayati durumlar için hizmet verdiğini hatırlatan Prof. Dr. Mehmet Duru, "Acil servisler hayat kurtarmak için vardır. Gereksiz başvurular, gerçek acil hastalara yapılacak müdahaleleri geciktirebilir" diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Samsun Başkan Kurnaz: "İlçemizdeki park ve bahçeleri yeniliyoruz" Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, ihtiyaç ve talepler doğrultusunda ilçedeki parkları daha modern ve estetik bir şekilde yenilediklerini söyledi. İlkadım Belediyesi’nin, yaz aylarında vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılan park ve bahçelerdeki yenileme çalışmaları devam ediyor. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz’ın ‘Güvenli Parklar’ projesinin yanı sıra; bakıma, tadilata ve yenilemeye ihtiyaç duyulan parklarda da estetik dokunuşlarla çalışmalar gerçekleştiriliyor. Selahiye Mahallesi’nde yenileme çalışmaları devam eden Şehit Gökhan Bayram Parkı’nda incelemelerde bulunan Başkan İhsan Kurnaz, mahalle sakinleriyle sohbet ederek talep ve önerileri dinledi. Parklarda yapılan tüm çalışmaların güvenli ve konforlu kullanım sağladığını belirten Başkan İhsan Kurnaz, "Daha yeşil, daha yaşanabilir, daha düzenli ve daha estetik bir İlkadım için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle yaz aylarında hemşehrilerimizin sıklıkla kullandığı park ve bahçelerimizde yenileme ve tadilat çalışmalarımız devam ediyor. Yenileme işlemlerimizin yanı sıra ‘Güvenli Parklar’ projemizde de çalışmalar sürüyor. Gazi Kafe Park çalışmalarımız bu noktada devam ederken, 2026 yılı içerisinde yeni parkları da Güvenli Parklar projemizin içerisine dahil ederek hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. İhtiyaç ve talepler doğrultusunda ilçemizdeki parkları daha modern ve estetik bir şekilde yeniliyoruz. Selahiye Mahallemizde yer alan ve yenileme çalışmaları devam eden Şehit Gökhan Bayram Parkı’nda, Selahiye Mahallesi Muhtarımız Derya Bozkurt ile incelemelerde bulunduk. Çalışmalar tamamlandığında parkımız daha modern, daha estetik ve daha konforlu bir hale gelecek, çocuklarımızın parkı güvenli ve sağlıklı bir şekilde kullanmaları sağlanacak" diye konuştu.
Sakarya Havalar soğudu, aktarlara ilgi arttı Sakarya’da soğuk havaların etkisiyle hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar aktarlara yöneldi. Bal, propolis ve bitki çaylarına olan ilginin arttığı sektörde işletmeciler, bitkisel ürünlerin tedavi edici değil, önleyici olarak hasta olmadan önce düzenli kullanılması gerektiği uyarısında bulunuyor. Hastalıkların arttığı kış döneminde vatandaşlar en çok bal, propolis, ıhlamur ve çeşitli bitki çaylarını tercih ediyor. Adapazarı ilçesinde aktarlık yapan Nil Ansari, bitkisel ürünlerin ilaç gibi anlık etki göstermediğini, bu nedenle hastalık öncesinde düzenli kullanılmasının önemini vurguladı. "Ürünler hasta olmadan önce kullanılmalı" Bağışıklığı düşük olanlara arı sütü, polen ve propolis gibi ürünleri tavsiye ettiklerini belirten, "İnsanlar, çoğunlukla vitamin eksikliği ya da bağışıklık düşüklüğü sebebiyle hasta oluyor. Bitkisel ürünler ilaç gibi değildir. Hemen etki etmez, düzenli kullanılması gerekiyor. Düzenli kullanımda mutlaka faydasını görüyorlar. Biz bu ürünleri hasta olmadan önce, bağışıklık güçlendirilmesi için tavsiye ediyoruz ama vatandaşlar çoğunlukla hasta olduktan sonra geliyorlar maalesef" dedi. Romatizma için kuyruk yağı tavsiyesi Ansari, ürün kullanımında yaş faktörünün de önemli olduğunu ifade ederek, "Çocuklara miktar olarak daha az, büyüklere ise daha yüksek tavsiye ediyoruz. Çocuklar küçük olduklarından dolayı miktar çok önemli. Bunu her seferinde müşterilerimize özenle söylüyoruz. Çocuklar çoğunlukla kışın grip oldukları için kış çayları veya pekmez tarzı karışımlar tavsiye ediyoruz. Büyüklerimizde romatizma gibi hastalıklar yaşadıkları için, eklemlere iyi gelmesi maksadıyla kuyruk yağlı kremler tavsiye ediyoruz" diye konuştu. Hammadde maliyetlerindeki artışın etiketlere de yansıdığını kaydeden Ansari, fiyatlarla ilgili şunları söyledi: "Fiyatlar geçen seneye göre çok değişiklik gösterdi. Hammaddeler yükseldi, fiyatlar iki katına çıktı. Ballarımız saf ve katkısız olduğu için yarım kilosu 500 TL, bir kilosu bin TL civarı. Polen 80 gramı 100 TL, propolis ise 280 ila 380 TL arasında. Kaliteden kaliteye değişiklik gösteriyor."
Samsun Başkan Sandıkçı: "Hanım kardeşlerimiz, teknolojilerin getirdiği fırsatlarla kariyer planlamalarını oluşturuyor" Samsun’un Canik Belediyesi’nin kadınları yapay zekâ araçları ve yenilikçi teknolojilerle tanıştırdığı ’Girişimci Kadınlar İçin Yapay Zekâ ve Girişimcilik’ eğitim programında sertifika coşkusu yaşandı. Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Canik’imizde hanım kardeşlerimiz, bu sayede yenilikçi teknolojilerin getirdiği fırsatlarla kariyer planlamalarını oluşturuyor" dedi. Canik Belediyesi, ’Bilim ve Teknolojide Öncü Şehir Canik’ sloganıyla vatandaşları yaş gruplarına göre bilim, teknoloji ve yenilikçi teknolojiler alanlarında uygulamalı eğitimlerle buluştururken, Milli Teknoloji Hamlesi konusunda farkındalıklar oluşturuyor. Canik Belediyesi’nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğiyle Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde gerçekleştirdiği ’Girişimci Kadınlar İçin Yapay Zekâ ve Girişimcilik’ eğitim programı sertifika töreni büyük heyecana sahne oldu. Teorik ve uygulamalı olarak iki aşamadan oluşan eğitim programını başarıyla tamamlayan 18-40 yaş arasındaki kursiyer kadınlara sertifikaları, düzenlenen törenle teslim edildi. Kadınlar iş modeli oluşturdu İlçede kadınlara yönelik eğitim programlarını sürdürdüklerini dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, ’Girişimci Kadınlar İçin Yapay Zekâ ve Girişimcilik’ eğitim programıyla kadınların yapay zekâ araçlarını öğrendiklerini, uygulamalı eğitimlerle yapay zekâ araçlarının doğru ve etkin kullanımı konusunda deneyim sahibi olduklarını söyledi. Sandıkçı, "Eğitim programımızı hanım kardeşlerimizin yoğun ilgisi eşliğinde gerçekleştirdik. Eğitim programımızla hanım kardeşlerimizin, yapay zekâ araçlarını deneyimlemelerini ve yenilikçi teknolojilerin kapı araladığı girişimcilik fırsatları ile ilgili bilgi sahibi olmalarını sağladık. Hanım kardeşlerimize mesleki yaşamlarında yapay zekâ araçlarını etkin kullanarak oluşturabilecekleri sürdürülebilir iş modellerini aktardık. Eğitim programımızın akabinde, 11 alanda eğitimlerini tamamlayan hanım kardeşlerimizi sertifikalarıyla buluşturduk. Canik’imizde sürdürdüğümüz eğitim seferberliğiyle yaş gruplarına göre özel eğitim programları gerçekleştiriyor, gençlerimiz başta olmak üzere her yaştan vatandaşımızı yenilikçi teknolojilerle tanıştırıyoruz" şeklinde konuştu. Kadınlar siber güvenlik konusunda da bilgilendirildi Eğitim programı çerçevesinde kursiyer kadınları siber güvenlik konusunda da bilgilendirdiklerini ifade eden Başkan Sandıkçı, "İlçemizde yapay zekâ, yazılım, robotik kodlama ve siber güvenlik alanlarında eğitim programlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Eğitim programımızda da hanım kardeşlerimizi siber güvenlik hakkında bilgilendirdik. Siber vatan kavramının önemini aktardık. Dijital dünyanın risklerine karşı alınması gereken önlemlere ilişkin eğitim çalışmaları gerçekleştirdik. Canik’imizde bilim ve teknoloji seferberliğimizi sürdürmeye, Milli Teknoloji Hamlesi, Siber Vatan ve yenilikçi teknolojiler konularında farkındalık oluşturan projelere imza atmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde gerçekleştirilen sertifika törenine ayrıca OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, OKA Rekabetçi Ekonomi ve Dönüşüm Birim Başkanı Fatih Ege, protokol üyeleri ve kursiyerler de katıldı.