EKONOMİ - 28 Kasım 2017 Salı 07:46

ÇEKBİAD'ta ilk olağan kongre tamamlandı

A
A
A
ÇEKBİAD'ta ilk olağan kongre tamamlandı

Çekmeköy'de kısa süre önce kurulan Çekmeköy Anadolu Birleştirici İş Dünyası Derneği (ÇEKBİAD) kuruluşu sonrasında tüzük gereği ilk olağan kongresini tamamladı.

Çekmeköy'de Sivil Toplum Kuruluşları maratonuna Çekmeköy Anadolu Birleştirici İş Dünyası Derneği (ÇEKBİAD) de resmi açılışları sonrasında tüzük gereği ilk olağan kongresini yaparak katıldı. Çekmeköy Taşdelen 7 Tepe Sosyal tesislerinde gerçekleşen kongreye iş ve siyaset dünyasından bir çok isim katıldı. Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Şahmettin Yüksel, Ahmet Epli, Çekmeköy Ak Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Çekmeköy İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç ve birçok Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ilgi gösterdi.

Yücel Yalçınkaya: "Maratonun birinci aşamasındayız"

ÇEKBİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya, kongrede yaptığı konuşmasında, "Çekmeköy'de kısa sürede başlatmış olduğumuz bu maratonun birinci aşamasındayız. Allah hepinizden razı olsun. Kısa sürede çok işler başardığımızı ümit ediyorum. Derneğimizin resmi kuruluşu sonrasında 6 ay içerisinde yapmamız gereken olağan kongremizi siz değerli huzurunun katılımı çok kıymetli yola çıktığım arkadaşlarımın gayretleri ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Öncelikle ülkemize vatanımıza ve milletimize ve Çekmeköy'ümüze hayırlı uğurlu olsun. Daha hep birlikte çok çalışacağız" dedi.

"1 kişi çalıştıranın da 300 kişi çalıştıranın da başımızın üstünde yeri var"

Çekmeköy'de kurmuş olduğumuz adı üzerinde Çekmeköy Anadolu Birleştirici İş Dünyası Derneği, ilçemizde faaliyet gösteren her sektörü bir araya getirecek. Bir kişiye iş veren ülkemize istihdam sağlayan iş veren ile üç yüz kişiye iş veren istihdam sağlayan değerli üyelerimiz bulunmakta. Hepsinin başımızın üstünde yerleri var. Kapılarımız sonuna kadar açık ve Çekmeköy Anadolu İş Dünyası olarak bu tarz birlikteliğe köprü görevi gördüğümüz için çok mutluyuz. Bizim için önemli olan vaz geçilmez değerimiz Vatanını, Milletini, Devletini seven herkes derneğimize gelerek üye olabilir. Bizler hiçbir şekilde kimse ile yarış içerisinde olmayacağız. Bizim Çekmeköy ve üyelerimiz için çok güzel projelerimiz var. İnşallah bu projelerimizi faaliyete geçireceğiz. Çekmeköy'de iş yapan herkes bir birini tanıma fırsatı bulacak ve kendi içerisinde ticaret yapacak" ifadelerini kullandı.

Çekmeköy protokolünden ÇEKBİAD'a tam destek

Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, Çekmeköy İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç konuşmalarında ÇEKBİAD'a her zaman destek olarak yanındayız mesajı verdiler.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Mimar Sinan Şehir Ormanları Sultangazililerin gözde mekanı oldu Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte piknikçilerin gözdesi Sultangazi Şehir Ormanları oldu. Piknik alanları, at binme tesisi, hobi bahçelerinin yanı sıra muhteşem manzarasıyla da dikkatleri üzerine çeken Sultangazi Şehir Ormanları, ilçe sakinlerinin uğrak noktası haline geldi. Şehrin hengamesinden uzak, sakin bir gün geçirmek isteyenlerin tercihi, yeşille mavinin bütünleştiği Mimar Sinan Şehir Ormanları oluyor. Sadece ilçe sakinlerinin değil, İstanbulluların da gözde mekanı olan Şehir Ormanları piknikçilere keyifli bir gün yaşatıyor. At binme tesisi ilgi odağı oldu Piknik alanlarının yanı sıra Şehir Ormanı’nın içerisinde yer alan at binme tesisi çocuklara farklı bir deneyim sunuyor. Sultangazi Belediyesi, atlı sporları sevdirmek, temel eğitim vermek ve doğada at binmenin keyfini sürmek isteyenler için Mimar Sinan Şehir Ormanı’nda yer alan at binme tesisleri özellikle çocukların ilgi odağı oldu. Hobi bahçeleri Ormanın içerisinde yer alan Hobi Bahçeleri ise Sultangazililere kendi sebze ve meyvelerini yetiştirmesine imkan sağlıyor. Vatandaşlar kendilerine ait bahçede sebze-meyvelerini yetiştirirken, doğal ürünleri elleriyle toplayıp sofralarına getirebiliyor. Hobi Bahçeleri ile şehrin karmaşasından uzaklaşan Sultangazililer, doğayla bütünleşme fırsatı buluyor. Başkan Dursun’dan Şehir Ormanları’na ziyaret Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, ilçe sakinlerinin uğrak noktası olan Şehir Ormanları’nı sık sık ziyaret ediyor. Vatandaşla bolca vakit geçiren Başkan Dursun, hobi bahçelerinde ekilen ürünleri de yakından inceliyor. Doğa harikası Mimar Sinan Şehir Ormanları Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Komşularımızın şehrin stresinden uzaklaşırken keyifli vakit geçireceği Mimar Sinan Şehir Ormanımız vatandaşımızdan yoğun ilgi görüyor. Üstelik İstanbul’un dört bir yanından ziyaretçi alıyoruz. Yeşilin içerisinde ruhunuz dinlenirken, çocukların doyasıya eğleneceği alanlarla komşularımıza birçok hizmeti bir arada sunuyoruz. Müthiş manzarası, dinlendiren havasıyla doğada eşsiz bir gün geçirmek isteyen tüm İstanbulluları Mimar Sinan Şehir Ormanlarımıza bekliyoruz” dedi.
Erzurum MHP il başkanlığına tarihi konak MHP Erzurum İl Başkanlığı Murat Paşa Mahallesi’ndeki tarihi konakta hizmet verecek. Erzurum’da 1912’de yapılan ve Osmanlı mimarisinin nadide sivil örneklerinden tescilli Hacı Bekir Zade Ağa Konağı artık MHP İl Başkanlığı binası olarak hizmet verecek. Murat Paşa Mahallesi’nde bulunan ve dönemin önde gelen tüccarlarından olan Hacı Bekir Zade Ağa tarafından yaptırılan tarihi konak, bir asırdan fazla süre geçmesine rağmen ilk günkü gibi sapasağlam ayakta duruyor. Kültür Bakanlığınca 1979 yılında yansıttığı mimari ve taş süslemeleri nedeniyle tescillenen 112 yıllık Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, bir çok anlamda kategorisinde tek olma özelliği taşıyor. Tarihi konak artık MHP İl Başkanlığı binası olarak hizmet edecek. Aynı zamanda içmimar olan MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, restorasyon ve çalışmaların titizlikle, tarihi doku korunarak sürdürüldüğünü ifade etti. “Binanın tapusu artık MHP’nin” Murat Paşa Mahallesi’ndeki binanın tapu işlemleri sonuçlandığını ve inşaa çalışmaların yaklaşık 2 ay sonra tamamlanacağını belirten MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül sözlerini şöyle sürdürdü, “Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı olarak, hemşehrilerimize daha iyi bir hizmet verebilmek adına mülk sahiplerinden satın aldığımız Osmanlı Döneminden kalma tarihi binanın tapu işlemlerini sonuçlandırdık. Yeni hizmet binamız, hemşehrilerimize, şehrimize ve partimize hayırlı olsun” “Bu konak Erzurum’un ortak mirası” Yurdagül, binanın sahipleriyle gerçekleştirdikleri satın alma sürecinde kendilerine maddi ve manevi destek olan herkese teşekkür ederken, “Bu konak Erzurum’un ortak mirası. Binamızda aslına uygun olarak büyük bir hassasiyetle gerçekleştirdiğimiz yapısal düzenlemeler hızla devam ettiriyoruz. Tarihin bize bıraktığı bu kıymetli eserin, tarihi şerefle dolu partimize ev sahipliği yapacak olması, gelecek nesillere sağlam bir şekilde bırakacağımız en büyük miras olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz.” dedi.
Eskişehir Adaptif binicilik eğitimleri sürüyor Tepebaşı Belediyesi, özel bireylere yönelik düzenlenen adaptif binicilik eğitimlerine devam ediyor. Ata binmenin keyfini yaşayan özel bireylerin kas gelişimine olumlu katkı sağlanırken aileler de memnuniyetini belirtiyor. Tepebaşı Belediyesi tarafından özel bireylere yönelik düzenlenen adaptif binicilik eğitimleri sürüyor. Doğal Yaşam Merkezi’nde uzman gözetmenler eşliğinde at binen özel bireyler hem keyifli dakikalar geçiriyor hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlamış oluyor. Tepebaşı Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunulan hizmetten yararlanan özel bireyler ve aileleri çok memnun olduklarını belirtiyor. Muhammet Ali Çoban’ın babası Şemsettin Çoban, “Muhammet Ali yaklaşık 3 yıldır buraya geliyor ve atlara biniyor. Muhammet Ali’yi Tepebaşı Belediyesi’nin diğer spor merkezlerine ve Belde Evlerindeki farklı kurslara da gönderiyoruz. Muhammet epilepsi aynı zamanda hafif düzey otizm ve hafif düzey zihinsel gibi 3 tanımız var. Muhammet Ali’nin komutlara uymada sorunları vardı. Şimdi ciddi anlamda uyum söz konusu. Gayet olumlu gelişmeler oldu, çok mutluyuz. Tepebaşı Belediyesi’nin bu konuda gayet güzel çalışmaları var. Başarılı olduğu konular var. Su sporları merkezi, Yunus Emre Spor Kompleksi, Belde Evlerindeki kurslara gidiyoruz. Oradaki çocuklarda da ciddi gelişme oluyor. Diğer ailelere de tavsiye ederim. Çocuklarını buraya rahatlıkla getirebilir. Verdikleri eğitim de gayet güzel. Tepebaşı Belediyesi bu konuda çok başarılı. Ahmet Ataç’a da çok teşekkür ediyorum” dedi. “İyi ki buradayız” Sevgi Tuncel, “Geçen yıl 3 ay aralıksız devam ettik. İlk defa bir yaz güzel geçti. Tepebaşı Belediyesi’nin diğer merkezlerine de gidiyoruz. Ömer Hafız sporla alakalı şeyleri çok seviyor. Burası da iyi geldi. Şimdi bir şeyler söylemeye başladı. Bu nedenle çok mutluyuz, anne baba olarak. Ömer Hafız’ın konuşmasını insanlar anlayamıyordu. Şimdi Ömer Hafız’ın konuşmasının iyileşmesi bizim için çok önemli. Kendimi şanslı hissediyorum. Tepebaşı Belediye Başkanına da çok teşekkür ediyorum, böyle bir imkanı bize sunduğu için. İyi ki buradayız” ifadelerini kullandı.