SPOR - 23 Ağustos 2014 Cumartesi 20:56

Celil Sağır’a veda

A
A
A
Celil Sağır’a veda

Türk futbolunun Fatih Terim’den sonra “İmparator” lakaplı futbolcusu Celil Sağır, bugün yapılan jübile maçıyla aktif futbol hayatını noktaladı. Samsunspor Şöhretler Karması, Türkiye Şöhretler Karmasını 9-4 mağlup etti.

Samsunspor’un ve milli takımın eski futbolcusu Celil Sağır bugün Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda 1994 ile 2000 yılları arasında kendi döneminde futbol oynadığı takım arkadaşlarıyla yapılan jübile maçında taraftarlar ilgi göstermedi.

Samsun’daki amatör takım olan Yolspor’da forma giydikten sonra 19 yaşında Samsunspor’a tranfer olan Sağır, Samsunspor’da 11 sezon forma giydikten sonra sırasıyla Fenerbahçe, Malatyaspor, Çaykur Rizespor ve Tekirdağspor’un formalarını terletti.

Celil Sağır’a veda

Celil Sağır bugün oynanan Samsunspor Şöhretler Karması ve Türkiye Şöhretler Karması ile yapılan maçla aktif futbol hayatını noktaladı. Samsunspor Şöhretler Karması’nda; Celil Sağır, İsa Turan, Ercan Kol, Cenk İşler, Osman Akyol gibi ünlüler yer alırken, Türkiye Şöhretler Karması’nda Semih Yuvakuran, Tümer Metin, Hasan Vezir, Hami Mandıralı, Hakan Uysal, Cenk İşler, Ali Gültekin gibi eski futbolcular yer aldı.

TANJU ÇOLAK: "BUGÜN CEMİL SAĞIR İÇİN BURADAYIZ"

Maç öncesi konuşan Samsunspor’un ve Türk Milli Takımı’nın eski oyuncusu Tanju Çolak, “Bugün Celil Sağır için buradayız. Onun yanındayız. Güzel bir gün geçirmek için buradayız. Güzellikler Samsun’un olsun. 1987 yılından sonra ilk defa bu sahada oynayacağım. 28 sene sonra bu sahada olmak bizi onurlandırır” dedi.

Türk arabesk isminin efsane ismi Cengiz Kurtoğlu ise “Celil Sağır Türk futboluna çok emekler vermiştir. Ben de burada olmaktan onur duyuyorum ve birkaç tane de şarkı söyleyeceğim” diye konuştu.

ALİ GÜLTİKEN: "CELİL’E BUNDAN SONRAKİ HAYATINDA BAŞARILAR DİLERİZ"

Beşiktaş’ın efsane forveti Ali Gültiken, “Dönem dönem takımdaşlık yapan arkadaşlar burada. Celil’e bundan sonraki hayatında başarılar dileriz” ifadelerini kullandı. Fenerbahçeli Semih Yuvakuran ise, “Hepimiz bu yollardan geçtik. Biz bugün Celil’e yardımcı olmaya geldik. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum ve aramıza hoş geldin diyorum” sözlerini sarf etti.

19 Mayıs Stadyumu’nda güzel anılarının olduğunu belirten Hasan Vezir de, “Bu statta çok güzel anılarımız oldu. Onları tekrar burada yaşayacağız. Celil’de bizim gibi futbola başladı ve bitirme noktasına geldi” ifadesini kullandı.

Celil Sağır için Samsun’a geldiğini ifade eden Trabzonspor’un eski oyuncusu ve teknik direktörü Hami Mandıralı, “Biz Celil ile aynı dönemin oyuncularıyız. Celil’in bu mutlu gününde yanında olmak istedik” dedi.

CELİL SAĞIR: "BENİ YALNIZ BIRAKMAYAN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM"

Bu organizasyonda kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Samsunspor’un ve Türk Milli Takımın eski oyuncusu Celil Sağır, “Beni yalnız bırakmayan ve buraya gelen futbolcu arkadaşlarıma teşekkür ederim. Güzel bir organizasyon olacağını düşünüyorum. Jübile yapan futbolcular illaki futbolun içinde kalacaklardır. Biz de bunu düşünüyoruz. Bu da menajerlik olur, yöneticilik olur, antrenörlük olur. Bunu önümüzdeki süreçler gösterecek. Aklımızda bir düşünce var. İnşallah onu hayata geçiririz” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından şöhretler Celil Sağır için sahaya çıktı. 30 dakika oynanan karşılaşmada Samsunspor Şöhretler Karması, Türkiye Şöhretler Karması’nı 9-4 yendi.

Celil Sağır’ın jübile maçında ayrıca Samsunlu orta hakem Ali Gürler jübilesini yaptı. İlk 20 dakika maçı yöneten Ali Gürler daha sonra yerini FIFA Kokartlı hakem Ali Aydın’a bıraktı. Maçın ardından arabesk müziğin sevilen sanatçısı Cengiz Kurtoğlu mini bir konser verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Bulgaristan’daki direnişin sembolü ’Türkan Bebek’ unutulmadı Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde 1984 yılındaki asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda 1 buçuk yaşındayken annesinin kucağında katledilen totaliter rejim döneminde direnişin sembolü haline gelip, ’Türkan bebek’ olarak anılan Türkan Feyzullah, vefatının 41. yılında Edirne’de düzenlenen törenle anıldı. Asimilasyonun 41’inci yıl dönümü dolayısıyla Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Eski Göçmen Evleri olarak adlandırılan bölgede Türkan Feyzullah bebeğin adını taşıyan parkta düzenlenen anma töreni yoğun katılımla gerçekleşti. Anma töreninde, 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinin ’Türkan Bebek’ anısına okuduğu şiirler duygu dolu anlar yaşattı. Katılımcılar, şiirlerin okunması sırasında duygu dolu anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı. Çelenk sunumu ile başlayan anma töreninde protokol üyeleri ve vatandaşlar, Türkan Feyzullah’ın anısına yaptırılan heykele karanfil bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalara geçildi. "İnsanlık olarak hepimizin utanç duyacağı bir olay" Törende konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Aslında insanlık olarak hepimizin utanç duyacağı bir olay. Biz bu çocuklarımızı her sene bir milletin isminin ve kimliğinin değişmemesi için vermiş olduğu mücadeleyi anlatıyoruz ve bu mücadelede de hayatını kaybeden bir bebeği anlatıyoruz. Bunu anlatmak insanlık adına utanç vericidir. Bu Bulgaristan’da ya da dünyanın herhangi bir yerinde yaşansın, hepimiz için utanç verici bir olaydır. Burada sadece Türkan bebeğimizi değil, onunla birlikte Türklüğün kimlik mücadelesinde kaybettiğimiz birçok soydaşımızı da anıyoruz; birçok soydaşımız işkenceler nedeniyle yıllarca hapishanelerde kaldı, yerlerinden ve yurtlarından oldular. Bu tür törenler ve anma etkinlikleri ibret almak içindir. Allah bir daha Türkan bebek gibi bebeklerimizin ve insanların kimlikleri ya da dinleri nedeniyle insanlık dışı muameleye maruz kalmasını kimseye nasip etmesin" ifadelerine yer verdi. Aradan geçen zamana rağmen bu zulmü yapanların cezalandırılmadığını belirten Balkan ve Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Sayın Sabri Mutlu, her platformda hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini ve bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Törende Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş ve Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Gökçe Onur Öktem de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından 75.Yıl İlkokulu öğrencileri şiirler okudu. Katılımcılar şiir okunması sırasında duygularına hakim olamadı. Düzenlenen tören Türkan Bebek ve şehitler için dua edilmesinin ardından sona erdi.
Antalya Antalya’da milyonluk dolandırıcılık operasyonu Antalya’da polisin yaptığı operasyonda kendisini polis olarak tanıtıp 3 ayrı kişiden milyonlarca lira değerinde para ve ziynet eşyası dolandıran 10 şüpheli yakalandı, 7’si tutuklandı. Olayda 800 bin TL değerindeki bir araca ve şüphelilerin banka hesaplarındaki 940 bin 782 liraya el konuldu. Antalya Emniyet müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne müracaat edip müracaatta bulunan M.A. ve eşi H.A. isimli müştekiler tanımadığı bir kişi tarafından arandığını, arayan kişinin telefonda kendisini polis olarak tanıttığını söyledi. Baskı altındaki yönlendirmelerle Kumluca ilçesinde sattırdıkları 2 dairenin parasını ve evde bulunan 235 gram külçe altın ile 8 adet çeyrek altın olmak üzere yaklaşık 10 Milyon TL paranın bir kısmını ikametine gelen şahsa elden teslim ettiğini söyleyen müştekiler bir kısmını ise şüphelilerin verdiği hesaplara gönderdiğini belirterek şikayetçi oldu. İhbarın ardından başlatılan projeli çalışmada Asayiş Şube Müdürlüğüne müracaatta bulunan A.B. isimli müştekinin de telefonda kendisini polis olarak tanıtan şahısların verdiği hesaplara 110 Bin TL para gönderdiğini beyan ederek şikayetçi olması üzerine, "Nitelikli Dolandırıcılık" olayını da aynı şüpheli şahısların gerçekleştirdiği tespit edildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik Antalya merkezli 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda şüphelilerden 12 adet cep telefonu ve 12 adet sim kart ele geçirilirken, suça konu olduğu değerlendirilen yaklaşık 800 bin TL değerindeki bir araca ve banka hesaplarındaki 940 bin 782 TL paraya el konuldu. ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ suçundan adli makamlara sevk edilen 10 şüpheliden 1’i Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılırken, 2’si hakkında adli kontrol kararı uygulandı, 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.