TEKNOLOJİ - 02 Şubat 2015 Pazartesi 14:03

Cep telefonunuzun batarya ömrünü uzatmanızın 12 yolu

A
A
A
Cep telefonunuzun batarya ömrünü uzatmanızın 12 yolu

Akıl telefon kullanıcılarının gözdesi haline gelen iPhone modellerinin hangisi kullanılırsa kullansın asıl problem telefonların bataryalarının kısa sürede bitmesi. Ancak 12 ipucu sayesinde telefonunuzun bataryasını daha uzun süre kullanabilirsiniz.

Akıllı telefon kullanıcıları gelişen teknoloji sayesinde en yeni modellere yönelirken, cihazların bataryalarının kısa sürede tükenmesi kullanıcıları farklı yöntemler aramaya devam ediyor. Telefonunuzun kullanım şeklinie dikkat ederek bataryanızın daha uzun süre dayanmasını sağlayabilir, bu sayede sık sık şarj cihazı aramak derdinden kurtulabilirsiniz. İşte telefonunuzun batarya ömrünü uzatmanızı sağlayacak 12 ipucu.

1- Telefonunuzun ekran parlaklığını düşürün. Aşırı parlaklık gözlere zarar verdiği gibi telefon bataryasının da kısa zamanda tükenmesine neden oluyor. Kamera, internete bağlanma, sosyal ağ programları sırasında harcanan enerji ekran parlaklığının fazla olması nedeniyle neredeyse iki katı hızlı bir şekilde azalıyor. Ekran parlaklığını daha az bir seviyeye indirerek daha uzun süre telefonunuzu içiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

2- Otomatik parlaklığı açın. Ayarlar sekmesinin ardından görüntü daha sonra ise parlaklık alanından otomatik parlaklığı açarak da daha uzun bir batarya ömrü sağlayabilirsiniz.

3- Bluetooth özelliğinizi kapatın. iPhone’un alt kısmında bulunan ekranı yukarı doğru kaydırmak suretiyle karşınıza çıkan menüde Bluethooth işaretine dokunarak özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Bu sayede telefonun pilinin hızlı bir şekilde azalmadığını fark edeceksiniz.

4- 3G özelliğini kapatın. Bluethooth dışında batarya ömrünü kısaltan bir diğer özellik 3G. Bu özelliği kullanmadığınız zamanlarda kapatarak aradaki farkı kısa bir süre içinde anlayabilirsiniz. Telefonunun ayarlar menüsündeki Hücresel kısmından “Ses ve Veri” seçeneğinden 3G yerine 2G’yi aktif edebilirsiniz.

5- Batarya ömrünü azaltan uygulamalarınızı kontrol edin. Eğer iPhone’un son yazılımı olan iOS 8 yazılımını kullanıyorsanız telefonunuzda bulunan uygulamalarının her birinin ne kadar batarya harcadığını kullanın. Kullanmadığınız ve batarya ömrünüzü kısaltan uygulamaları kaldırmanızda fayda var. Telefonunuzun genel bölümünden kullanım sekmesine ardından da batarya kullanımı alanını seçebilirsiniz.

6- Arka plan uygulamalarını da kaldırın. Ayrıca arka planınızda bulunan uygulamanızı da kaldırarak bataryanızın kullanım süresini uzatmanız mümkün. Uygulamayı kaldırmak için ayarlar alanından genel bölümünü daha sonra ise arka plan uygulamalarını yineleyebilirsiniz.

7- Bildirimlerinizi kapatın. Sosyal ağlarınızdaki son değişiklikleri haber veren bildirimleri kapatarak bataryanızı kurtarabilirsiniz. Yapmanız gerek sadece telefonunuzun ayarlar bölümüne girmek ve bildirimleri kapat alanını tıklamak.

8- Hareketli arka planlardan vazgeçin. Telefonunuzun bataryası üzerinde önemli bir etken de arka plan değişimleridir. Hareketli arka planları her ne kadar kullanıcıyı görsel anlamda memnun etse de pil ömrünü azalmasını sağlayan önemli etmenlerden. Ayarlardan duvar kağıdı bölümüne giderek hareketli arka planlarınızı sabitleştirebilirsiniz. Böylece bataryanız daha uzun süre dayanacaktır.

9- GPS özelliğini kapatın. Sosyal ağlarda yer bildirimlerinin kullanımı konusunda avantaj sağlayan GPS özelliği ne yazık ki bataryanızın ömrü için dost değil. Konum servislerini kapatarak GPS’i etkisiz hale getirebilirsiniz.

10- ‘Anında İlet’ özelliğini kapatın. Mail kutunuza gelen iletilerin doğrudan telefonunuza yönlendirilmesini sağlayan Anında İlet özelliğinin kapatılması batarya sorununuzu ortadan kaldıracaktır.

11- Ekranı kilitleme süresini kısaltın. Telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda ekran ışığının otomatik kapanmasını sağlayan sürenin 1 dakika olduğundan emin olun. Bu sürenin uzaması bataryanın kısa sürede tükenmesi anlamına geliyor.

12- Bataryalı kılıf alın. Telefon şarjının daha uzun süre gitmesi için telefonunuza alacağınız bataryalı kılıf sizi bu dertten kurtaracaktır. Şimdilik sadece iPhone 6 için kullanıma sunulan kılıfların kısa sürede iPhone 6 Plus için de piyasaya sürülmesi bekleniyor.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Soğukta üşüyen çocuğa ceketini çıkarıp veren kurye kameraya yansıdı Eskişehir’de üşüdüğünü söyleyen 8 yaşındaki çocuğa ceketini çıkarıp veren kurye çevredeki bir güvenlik kamerasına yansırken, sosyal medyada gündem olan görüntüler takdir topladı. Olay, geçtiğimiz gün Yenibağlar Mahallesi Sevingil Sokak’ta meydana geldi. Sipariş almak için sokak üzerindeki bir işletmeye giden 24 yaşındaki kurye Yalçın Demir ile çöp konteynerinin başında olan 2 çocuk arasında diyalog geçti. Çocuklardan birisi Demir’e üşüdüğünü söyledi. Duyduğu sözler karşısında büyük bir hayret ve üzüntü yaşayan Demir, üzerindeki ceketi çıkartıp çocuğa verdi. Bu anlar ise çevredeki bir işletmenin güvenlik kamerasına yansıdı. Kuryenin haberi olmadan sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük beğeni topladı. "Üşüdüğünü görünce üzerimdeki montu çıkartıp ona vermek istedim" Görenlerin içini ısıtan ilginç olayın hikayesini anlatan kurye Yalçın Demir, "Siparişimi aldıktan sonra oraya geldiğimde, bir abi ve kardeşi ile aramızda tatlı bir temas oldu. Normalde durumlarını anlamak ve yardımcı olmak için yanlarına yanaştım. Malum, böyle anlarda maddi yardımda bulunmayı, karınlarını doyurmayı ya da sıcak bir çorba ikram etmeyi düşünürsünüz. O sırada çocuklardan birisi benden bir talepte bulundu. İşte o an bizim için zamanın durduğunu hissettim. Üşüdüğünü görünce üzerimdeki montu çıkartıp ona vermek istedim. Önce kabul etmedi, biraz zorladıktan sonra bir şekilde o montu ona giydirdim. O çocuk o gün üşüyordu ama ben montu ona verdikten sonra ne üşüdüm ne de havanın soğukluğunu hissettim. Ona da o soğuğu hissettirmemeye çalıştım. Ben de motosiklet kullanarak rızkımı kazandığım için soğuğun ne demek olduğunu, o ayazın insanı nasıl çarptığını çok iyi biliyorum. Dilerim ki hiçbir çocuk üşümesin" dedi. "Aslında görüntüleri ben paylaşmadım, sosyal medyada görünce de şok oldum" Görüntülerin kendisinden habersiz bir şekilde sosyal medyada paylaşıldığını anlatan Demir, şöyle devam etti: "Videonun ve kamera görüntülerinin sosyal medyada yayıldığını gördüğümde şok oldum. Böyle bir görüntünün paylaşılacağını, bunun da bu kadar dikkat toplayacağını hiç düşünmemiştim. Zaten videoyu ben paylaşmadım. Çevre esnafının ve vatandaşın çektiği görüntüler yayılmış. O an bizi kameraya çekenler olmuştu, ’Paylaşabilir miyiz, müsaaden var mı?’ diye sormuşlardı. Etik olmayacağını düşündüğüm için ben izin vermemiştim. Sonuçta o çocuğun 20 yıl sonra bu videoyu görüp üzülmesini istemedim. Ancak bu paylaşımların altına yapılan güzel yorumları görünce çok mutlu oldum. Ailemden, sektördeki meslektaşlarımdan öyle güzel dualar ve teşekkürler aldım ki. Merhametin bu şekilde yayılması benim için en büyük mutluluk oldu."
Ankara TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "TOBB; 367 oda ve borsası, 2 milyonu aşkın üyesiyle, ülkemizin kalkınmasına destek veren ve geleceğine yatırım yapan büyük bir aile" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Üretim ve yatırımla büyüyen, istihdamla güçlenen, ihracatla dünyaya açılan bir Türkiye misyonundan asla vazgeçmedik. TOBB; 367 oda ve borsası, 2 milyonu aşkın üyesiyle, ülkemizin kalkınmasına destek veren ve geleceğine yatırım yapan büyük bir aile" dedi. TOBB, 74. yılını kutluyor. Bu kapsamda sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak sadece iş dünyası olarak sadece Türkiye ile sınırlı kalmadıklarını, TOBB vizyonunu dünyada da temsil etmeye çalıştıklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 74 yaşında. 74 yıl sonra aynı ruh, aynı heyecanla, güçlü Türkiye ve güçlü ekonomi için çalışmaya, üyelerimizin sorunlarını takip etmeye, dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam ediyoruz. TOBB olarak sadece Türkiye’de iş dünyasının sesi olmakla kalmıyor, dünyada da ülkemizi ve iş dünyamızı temsil etmenin onurunu taşıyoruz. Küresel iş dünyasının zirvesinde ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmanın gururunu yaşıyoruz. Üretim ve yatırımla büyüyen, istihdamla güçlenen, ihracatla dünyaya açılan bir Türkiye misyonundan asla vazgeçmedik. TOBB; 367 oda ve borsası, 2 milyonu aşkın üyesiyle, ülkemizin kalkınmasına destek veren ve geleceğine yatırım yapan büyük bir aile. Birliğimizin temellerini atan, bugüne gelmesinde emeği olan tüm mensuplarımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyor, tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, vefat edenleri rahmetle yad ediyorum."
Bursa Bursa Büyükşehir’de personele işaret dili ve etkili iletişim eğitimi Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURFAŞ, işitme engelli bireyleri daha iyi anlamak ve onların hayatını kolaylaştırmak amacıyla personeline işaret dili ve etkili iletişim eğitimi verdi. Bursa’da kamusal hizmetlerdeki erişilebilirliği artırmak ve daha nitelikli hizmet sunabilmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, BURFAŞ sosyal tesisleri ve B Kafelerde görev yapan personele yönelik işaret dili ve etkili iletişim eğitimi düzenlendi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Personel Geliştirme Şube Müdürlüğü koordinasyonunda 3 hafta boyunca Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen programa, toplam 240 personel katıldı. Büyükşehir Belediyesi personeli ve Türk İşaret Dili eğitmeni Temra Aydın tarafından verilen eğitimlerde, işitme engelli bireylerle doğru ve etkili iletişim kurmaya yönelik temel bilgiler verildi. Program kapsamında ayrıca personelin hizmet sunumunda iletişim becerilerini güçlendirmek amacıyla Taner Şenözdemir tarafından etkili iletişim eğitimi gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i temsilen eğitime katılan personelle bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu, herkes için eşit ve kapsayıcı hizmet anlayışını benimsediklerini ifade etti. Kamusal alanlardan herkesin rahat bir şekilde yararlanabilmesi ve kendini güvende hissedebilmesi gerektiğini söyleyen Gazioğlu, bu tür eğitimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti. Programın sonunda personele katılım sertifikaları verildi.