SPOR - 28 Şubat 2023 Salı 12:47

Chelsea’nin kötü gidişatı devam ediyor

A
A
A
Chelsea’nin kötü gidişatı devam ediyor

Bu sezon transfere 600 milyon Euro'nun üzerinde harcama yapan Chelsea, şubat ayı içerisinde oynadığı 5 mücadele 2 beraberlik, 3 mağlubiyet alarak kötü gidişatını sürdürdü.

İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'nin kötü grafiği devam ediyor. Bu sezon transfere 600 milyon Euro'nun üzerinde harcama yaparak 16 futbolcuyu kadrosuna katan Londra ekibinde, beklenen başarı sağlanamadı. Ligde oynadığı 24 maçta 8 galibiyet, 7 beraberlik ve 9 mağlubiyet elde eden mavi-beyazlılar, topladığı 31 puanla 10. sırada bulunuyor. Graham Potter’ın öğrencileri, şubat ayı içinde çıktıkları 5 karşılaşmada ise 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Chelsea, bu maçlarda kalesinde 5 gol görürken, rakip ağlara ise sadece 1 gol atabildi. Şubat ayındaki tek gol de ara transfer döneminde Atletico Madrid’ten kiralık olarak transfer edilen Joao Felix’ten geldi.

Sterling’in performansı beklenenin altında kaldı

Sezon başında Manchester City’den kadroya dahil edilen Raheem Sterling, kendisinden beklenen performansın altında kaldı. 28 yaşındaki futbolcu, bu sezon İngiliz temsilcisiyle çıktığı 25 mücadelede 6 gol, 3 asist üretti. Sterling, 7 sezon formasını giydiği Manchester City'de yaşadığı sakatlıklar nedeniyle sadece 10 maç kaçırmıştı. İngiliz futbolcu, ilk senesini geçirdiği Chelsea’de ise şu ana kadar 9 müsabakada forma giyemedi.

Enes Gümüş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de "Kariyer Durağı 24" programı hayata geçirildi Başakşehir Belediyesi, ilçede yaşayan Lise 3’üncü sınıf öğrencilerinin meslek ve kariyer seçimlerine destek olmak amacıyla Kariyer Durağı 24’ü hayata geçirdi. 4 gün boyunca sürecek programın açılışına katılan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Kariyer planları oluştururken profesyonel rehberlik almak çok önemli.” ifadelerini kullandı. Başakşehir Belediyesi, ilçede yaşayan gençler için kültürden sanata, sosyal yaşamdan eğitime birçok konuda destek olmaya devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Başakşehir’de yaşayan lise 3’üncü sınıf öğrencilerinin kariyer hedeflerini belirlemek, ufuklarını genişletmek ve deneyim sağlamak amacıyla Kariyer Durağı 24 programı hayata geçirildi. Öğrencilerin kariyer yolculuklarına rehberlik edecek programda, kişisel gelişim ve takım çalışması gibi konular iş dünyasının önemli isimleri tarafından konuşuldu. Gençlerin profesyonel rehberlik almalarını sağlamak ve pratik beceriler kazanmalarını sağlamak için atölyeler oluşturuldu. Atölyelerde liseli öğrenciler hem iş dünyası ile ilgili bilgi edindi hem de merak ettiklerini sordu. Proje 4 gün boyunca sürecek Gençlerin iş dünyasına hazırlanmasında önemli bir proje olarak görülen Kariyer Durağı‘24’e, 18 liseden seçilen 20 öğrenci katıldı. Öğrencilerin geleceklerine ışık tutulması sağlanacak proje 4 gün boyunca sürecek. Şehir Sanat’ta gerçekleştirilen açılış programına Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu katıldı. “Kariyer planlarını oluştururken profesyonel rehberlik almak çok önemli” Atölyelerin pratik becerilerin yanı sıra gençlerin günlük hayatta da kullanabileceği yetkinlikleri kazandıracağını dile getiren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Gençliğin şehri Başakşehir’imizde, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin her alanda yanında olmak için dur durak bilmeden çalışıyoruz. Bugün burada, Başakşehirli gençlerimizin kariyer hedeflerine ışık tutmak için bir araya geldik. Başakşehir Kariyer Durağı projemiz ile özellikle bu kritik yaş dönemlerinde, gençlerimizin kariyer planlarını oluştururken profesyonel rehberlik almaları çok önemli. Atölyelerimiz, pratik becerilerin yanı sıra gençlerimizin günlük hayatta da kullanabilecekleri yetkinlikleri kazanmalarına odaklanacak. Bu atölyelerde, gençlerimizle samimi bir ortamda buluşacak, soru-cevap formatında bir etkileşim sağlayacağız” diye konuştu.
İstanbul Başakşehir’de "Kariyer Durağı 24" programı hayata geçirildi Başakşehir Belediyesi, ilçede yaşayan Lise 3’üncü sınıf öğrencilerinin meslek ve kariyer seçimlerine destek olmak amacıyla Kariyer Durağı 24’ü hayata geçirdi. 4 gün boyunca sürecek programın açılışına katılan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Kariyer planları oluştururken profesyonel rehberlik almak çok önemli” ifadelerini kullandı. Başakşehir Belediyesi, ilçede yaşayan gençler için kültürden sanata, sosyal yaşamdan eğitime birçok konuda destek olmaya devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Başakşehir’de yaşayan lise 3’üncü sınıf öğrencilerinin kariyer hedeflerini belirlemek, ufuklarını genişletmek ve deneyim sağlamak amacıyla Kariyer Durağı 24 programı hayata geçirildi. Öğrencilerin kariyer yolculuklarına rehberlik edecek programda, kişisel gelişim ve takım çalışması gibi konular iş dünyasının önemli isimleri tarafından konuşuldu. Gençlerin profesyonel rehberlik almalarını sağlamak ve pratik beceriler kazanmalarını sağlamak için atölyeler oluşturuldu. Atölyelerde liseli öğrenciler hem iş dünyası ile ilgili bilgi edindi, hem de merak ettiklerini sordu. Proje 4 gün boyunca sürecek Gençlerin iş dünyasına hazırlanmasında önemli bir proje olarak görülen Kariyer Durağı‘24’e, 18 liseden seçilen 20 öğrenci katıldı. Öğrencilerin geleceklerine ışık tutulması sağlanacak proje 4 gün boyunca sürecek. Şehir Sanat’ta gerçekleştirilen açılış programına Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu katıldı. “Kariyer planlarını oluştururken profesyonel rehberlik almak çok önemli” Atölyelerin pratik becerilerin yanı sıra gençlerin günlük hayatta da kullanabileceği yetkinlikleri kazandıracağını dile getiren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Gençliğin şehri Başakşehir’imizde, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin her alanda yanında olmak için dur durak bilmeden çalışıyoruz. Bugün burada, Başakşehirli gençlerimizin kariyer hedeflerine ışık tutmak için bir araya geldik. Başakşehir Kariyer Durağı projemiz ile özellikle bu kritik yaş dönemlerinde, gençlerimizin kariyer planlarını oluştururken profesyonel rehberlik almaları çok önemli. Atölyelerimiz, pratik becerilerin yanı sıra gençlerimizin günlük hayatta da kullanabilecekleri yetkinlikleri kazanmalarına odaklanacak. Bu atölyelerde, gençlerimizle samimi bir ortamda buluşacak, soru-cevap formatında bir etkileşim sağlayacağız” diye konuştu.
İstanbul İstanbul’da taşıt yoğunluğu dikkat çekiyor, 53 ilin toplamı kadar araç trafiğe kayıtlı İstanbul’da son yıllarda araç yoğunluğu dikkat çekiyor. Nisan ayı verilerine göre, megakentte toplam kayıtlı taşıt sayısı 5 milyon 561 bin 214’e ulaştı. Yapılan hesaplamalara göre İstanbul, 53 ilin toplam taşıt sayısı kadar aracı barındırıyor. Megakentte her 1 kilometrekareye 1.018 araç düşüyor. İstanbul’daki araç yoğunluğu yüksek seviyelere ulaştı. İstanbul’daki trafiğe kayıtlı araç sayısı Nisan ayı itibarıyla 5 milyon 561 bin 214’e ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Nisan ayı Motorlu Kara Taşıtları verisinden derlenen bilgilere göre, İstanbul, Türkiye’de 53 ildeki toplam araç sayısı kadar taşıt barındırıyor. Aralarında Malatya, Isparta, Osmaniye, Çorum, Sivas, Edirne gibi illerin yer aldığı 53 şehirde toplam 5,3 milyon araç yer alıyor. İstanbul, toplam araç sayısıyla Türkiye’de birinci sırada yer alıyor. Her 1 kilometrekareye 1.018 araç TÜİK verilerinde yola çıkılarak yapılan hesaplamalarda İstanbul’da kilometrekareye düşen araç sayısı dikkat çeken diğer detaylar arasında bulunuyor. 5 bin 461 kilometrekare yüzölçümüne sahip İstanbul’da her 1 kilometrekareye 1.018 araç karşılık geliyor. Üç kişiye bir araç düşüyor Araç başına düşen kişi ayrıntısı da kentteki araç yoğunluğunu gözler önüne serdi. 2023 Aralık itibarıyla nüfusu 15 milyon 655 bin 924 kişi olarak tespit edilen hesaplamalara göre 3 kişiye bir araç düşüyor. Türkiye genelinde kaydı yapılan taşıt sayısı geriledi Öte yandan TÜİK verilerine göre, Nisan ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre motosiklette yüzde 3,4 artarken özel amaçlı taşıtta yüzde 43,0, otobüste yüzde 40,7, minibüste yüzde 30,9, kamyonette yüzde 29,1, otomobilde yüzde 27,1, traktörde yüzde 26,4 ve kamyonda yüzde 23,2 azaldı. Nisan ayında ise 196 bin 309 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Nisan ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 54,3’ünü motosiklet, yüzde 32,9’unu otomobil, yüzde 7,1’ini kamyonet, yüzde 3,2’sini traktör, yüzde 1,6’sını kamyon, yüzde 0,5’ini minibüs, yüzde 0,3’ünü otobüs ve yüzde 0,1’ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.