DÜNYA - 02 Şubat 2024 Cuma 14:43 | Son Güncelleme : 02 Şubat 2024 Cuma 14:44

Çin’de 2 çocuğu pencereden atarak öldüren çift idam edildi

A
A
A
Çin’de 2 çocuğu pencereden atarak öldüren çift idam edildi

Çin’de 2 yaşındaki kız çocuğu ile 1 yaşındaki erkek çocuğunu 15. kattan aşağı atarak öldüren baba ile ilişki yaşadığı kadının idam cezası infaz edildi.

Çin'in Chongqing kentinde 2 Kasım 2020’de Zhang Bo, 2 yaşındaki kız ve 1 yaşındaki erkek çocuğunu ilişki yaşadığı Ye Chengchen ile birlikte evinin penceresinden aşağı atarak öldürmüş, yargı sürecinin ardından ikili, "kasten adam öldürme" suçundan idam cezasına çarptırılmıştı. Chongqing Yüksek Halk Mahkemesi’nin 11 Mayıs 2023’te açıkladığı gerekçeli kararda, Zhang Bo’nun evli olduğu dönemde medeni durumu hakkında bilgi vermeksizin Ye ile "uygunsuz" bir ilişkiye başladığı, ancak Ye’nin bu durumu öğrendikten sonra da ilişkiyi sonlandırmadığı belirtildi. Çinli adamın Şubat 2020'de eşinden boşandıktan sonra Ye’nin iki çocuğu çiftin evlenmesinin önündeki "en büyük engel" olarak gördüğü ve Zhang’ı defalarca çocukları öldürmekle tehdit ettiği ifade edildi. 2 Kasım 2020’de çiftin iki çocuğu Zhang’ın 15. katta yer alan evinin penceresinden atarak öldürdüğü ve olaya "kaza süsü" vermeye çalıştığı kaydedildi. İki sanığın eylemlerinin "hukukun ve ahlakın kırmızı çizgilerine meydan okuduğu ve toplum vicdanını ayaklar altına aldığı" vurgulandı.

İdam yöntemi bilinmiyor

İkili hakkında verilen idam cezasının geçtiğimiz 31 Ocak'ta Chongqing 5 Numaralı Orta Dereceli Halk Mahkemesi tarafından infaz edildiği duyuruldu. Çocukların annesi Chen Meilin yaptığı açıklamada, "3 yıldan fazla süredir ailemize işkence eden kabus nihayet sona erdi" ifadelerini kullandı. İnfaz haberi sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi, idam kararına destek veren paylaşımlarda bulunuldu.
İdam yöntemi hakkında bilgi verilmezken, ülkede çoğunlukla zehirli iğne veya idam mangası kullanılıyor.

Cenk Özkömür

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt’ta “Sıra Gecesi” düzenlendi Esenyurt Belediyesi’nin Halk Oyunları kursunda eğitim alan kursiyerlerin düzenlediği “Sıra Gecesi” etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, en kısa zamanda Anadolu Ateşi’ni Esenyurt’a getireceğinin müjdesini vererek, ilçeyi bir kültür ve sanat kenti haline dönüştüreceklerini söyledi. Esenyurt Belediyesi’nin açtığı Halk Oyunları Kursu’nda eğitim alan kursiyerler, Sıra Gecesi düzenledi. Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen geceye Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, CHP Esenyurt ilçe örgütü, meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcıları katıldı. Güneydoğu Anadolu yöresine ait halk oyunları gösterisinin sergilendiği gecede, çiğköfteler yoğrularak kardeşlik halayları çekildi. Halk oyunları ekibiyle birlik ve beraberlik halayında buluşan Başkan Özer, kültür ve sanatın önemine dikkat çekerek Esenyurt’ta bu gibi etkinliklerin artarak devam edeceğini belirtti. “Etkinliklerimiz artarak devam edecek” Programda yaptığı konuşmada Anadolu Ateşi dans grubunu Esenyurtlularla buluşturacağının müjdesini veren Başkan Özer, “Biz türkülerle ağlamış, türkülerle gülmüşüz, içimizi türkülere dökmüşüz. Böyle bir halkız. Bu ezgiler bu toprağın, suyun, bu insanın sesidir. Bizim doğanın, suyun, ağacın, toprağın, canlıların ritmine ritim tutan, ritim katan bir geleneğimiz var. Onun adı da halk oyunları. Aslında halk dansları vücudun doğayla konuşmasıdır. Halk dansçıları ise doğa dostu olan, doğayla hemhal olan, yüreğinde kir pas olmayan pırıl pırıl insanlardır. Bizim çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren halk danslarına, halk oyunlarına gitmeliler, öğrenmeliler, oynamalılar. Kurslarımıza gelsinler. Biz onlara göz bebeğimiz gibi bakıyoruz. Kurs yerlerimizin ve eğitmenlerimizin sayısını da arttıracağız. Esenyurt’u bir barış ve kardeşlik şehri yapmayı planlıyoruz. Bunun yolu da bu tür yerlerden geçiyor. Doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli aynı halaya durursa, el ele omuz omuza olursa işte orada Esenyurt’un kimliğini oluşturmuş oluruz, yolumuz açık demektir” dedi.
İstanbul İstanbul’da polise direnen şüphelilerle arbede kamerada: Asker kaçakları polise saldırdı Küçükçekmece’de yapılan uygulamada şüphe üzerine durdurulan şahıslar, polise zorluk çıkartarak direnmeye başlayınca ortalık karıştı. Şahıslardan biri polisi burnuna yumruk atarak yaralarken diğeri ise memura şarjörle saldırdı. Gözaltına alınan 4 şüpheliden ikisinin asker kaçağı olduğu ve araçta da bir miktar esrar ele geçirildiği ortaya çıktı. Yaşananlar ise kameralara yansırken, şahısların “uyuşturucu madde kullanmak” suçundan toplamda 9 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Olay, dün öğle saatlerinde Küçükçekmece İstiklal Caddesi üzerinde meydana meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı motorize polis timi, cadde üzerinde uygulama yapmaya başladı. Bu sırada polis ekibi, şüphe üzerine 14 KJ 146 plakalı hafif ticari aracı durdurdu. Araçtan inmeleri sonrasında üst aramaları yapılacağı esnada polise direnmeye başlayan şahıslardan B.G., polis memuru S.A.’yı burnuna yumruk atarak yaraladı. Diğer şahıs C.K. da polis memuru O.B.’nin belindeki şarjörü alarak ona vurmaya başlayınca ortalık karıştı. Polisin burnuna yumruk atıp şarjörüyle saldırdılar Polis ekiplerinin müdahalesi sonucu B.G. ve C.K. ile birlikte U.K. ve S.G., kelepçelenerek etkisiz hale getirildi. Ardından araç içerisinde yapılan aramada bir miktar tütüne karıştırılmış esrar maddesi ele geçirildi. Aramaların ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirilen 4 şahıs, emniyete götürüldü. Emniyette “görevli memuru mukavemet” ve “uyuşturucu madde kullanmak” suçundan adli işlem yapıldı. Emniyette “uyuşturucu madde kullanmak” suçlarından toplamda 9 adet suç kaydı olan şahıslardan ikisinin asker kaçağı olduğu ortaya çıktı.
İzmir Ruhsatsız tabancalar, çamaşır makinesinden çıktı İzmir’in Bornova ilçesinde gerçekleştirilen ruhsatsız tabanca operasyonunda şebekenin gizlediği tabancalar, çamaşır makinesinin içinde çıktı. Polis tarafından derinleştirilen soruşturma kapsamında toplamda 7 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca ve çeşitli silah parçaları ele geçirilirken, olayla ilgili toplam 6 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Motosikletli Polis Timleri Amirliği ekipleri, Bornova ilçesinde bir adreste yasa dışı silah ticareti yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Polis ekipleri tarafından adrese gerçekleştirilen baskında, çamaşır makinesine gizlenmiş 2 ruhsatsız tabanca ve 1 kurusıkı tabanca ele geçirilirken olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı. Gasp Büro Amirliği tarafından derinleştirilen soruşturma kapsamında yakalanan şüphelilerle bağlantılı olduğu tespit edilen şahısların da adreslerine baskın gerçekleşti. Adreslerde yapılan aramalarda, 5 adet ruhsatsız tabanca, ve çeşitli silah parçaları ele geçirilerek 4 şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan çalışmalar sonucunda toplamda 7 ruhsatsız tabanca,1 kurusıkı tabanca ve çeşitli silah parçaları ele geçirilirken, 7 şüpheli sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 4’ü silah ticareti yapmaktan çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla, 1 şüpheli de mahkemeden serbest kaldı.