GÜNDEM - 07 Temmuz 2013 Pazar 17:34

Çocuklara özel imsakiye

A
A
A
Çocuklara özel imsakiye

Konya’nın merkez Selçuklu Belediyesi tarafından Ramazan ayında çocukları özel Selçuklu Medeniyeti’nin resimlerle anlatıldığı “Çocuk İmsakiyesi” hazırlandı.

Konya’nın merkez Selçuklu Belediyesi tarafından Ramazan ayında çocukları özel Selçuklu Medeniyeti’nin resimlerle anlatıldığı “Çocuk İmsakiyesi” hazırlandı.Selçuklu Belediyesi, Ramazan ayında çocuklara özel bir çalışma yaptı. Çocuklar için hazırlanan çocuk imsakiyesi ile “Selçuklu Medeniyeti” resimli olarak anlatılıyor. Konya’da ilk olan bu çalışma ile çocuklar Ramazan ayını keyifle geçirirken Selçuklu Medeniyetini de daha yakından tanıma fırsatı bulacak. Selçuklu Dönemine ait birçok tarihi karakter, olay ve eserin anlatıldığı çocuk imsakiyesi, ay takvimine göre hazırlandı. Masa takvimi şeklinde tasarlanan imsakiye ile çocuklar Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir tarihi olay ve karakterleri yakından tanıma fırsatı bulacak. İmsakiyede ayrıca Selçuklu Medeniyeti’nin önemli bilim ve düşünürleri Mevlana Celaleddin Rumi, İmam Gazali, Yunus Emre, İbni Sina, Hacı Bektaş-ı Veli, Ömer Hayyam ve El Biruni gibi önemli şahsiyetlerin hayatları ve eserleri hakkında da bilgililer yer alıyor.

İmsakiyenin bir parçasını koparıp biriktirecek olan çocuklar, Ramazan ayı sonunda bu parçalarla güzel bir koleksiyonun da sahibi olacak. Çocukların geçmişten gelen “tutulan orucu satma” geleneğinin de yaşatılması için imsakiyede koparılıp büyüklere satılacak bir bölümde tasarlandı. Hazırlanan “Çocuk İmsakiyesi” Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu İlçe Müftülüğü tarafından eğitim verilen Selçuklu’daki tüm okullarda da dağıtıldı.
Öte yandan, Selçuklu Belediyesi çocukların Selçuklu Medeniyetini çizgilerle öğrenmeleri amacıyla hazırladığı “Selçuklu Çizgi Romanı”nda da çalışmalarda sona yaklaşıldığı ifade edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Coşkulu mezuniyet töreni Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Anadolu Lisesi 27. dönem mezunlarını verdi. Bahçeşehir Koleji Halkalı Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreni Okul Müdürü Tarık Esen’in öğrenci ve velilere yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Salonun tamamını dolduran öğrenci velileri, çocuklarının mezuniyet heyecanına ortak oldu. Okul Müdürü Esen, konuşmasında, öğrencilere sosyal medyada daha az vakit geçirmeleri uyarısında bulunarak, "Bugünün öznesi sizlersiniz, bugünün başrolünde sizler varsınız. Anne ve babaların da katkısı paha biçilmez. Öğretmenlerimizin de bu tabloda katkısı çok fazla. Sevgili mezunlarımız sizleri çok iyi yetiştirdik. Tüm çabayı sarfettik. Vizyonumuz insanlara faydalı bireyler yetiştirmek. Hayalleriniz için, istediğiniz üniversite için bir adım kaldı. Eğitim yaşam boyu devam eder. Bugün insanlık yepyeni alanlarla tanışıyor. Yakın gelecekte bir çok iş kolu robotlar yardımıyla yapılacak. Hayatta sağlıktan sonra en önemli şey zaman. İnanın üniversite hayatı da çok çabuk geçecek. Artık hepiniz kendi kararını alabilen özgüveni yüksek bireylersiniz. Çok çalışacaksınız, sosyal medyada daha az vakit geçireceksiniz. Sevgili mezunlar umutsuzluğa kapıldığınız anlar olacaktır ama asla pes etmeyin" dedi. 4 yılın sonunda okul başarısı ortalamasında, ilk üç dereceye giren öğrencilere belgeleri takdim edildi. İlk üç derecenin ardından bu yıl okuldan mezun olan tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri müdür yardımcıları ve öğretmenler tarafından takdim edildi. Belgelerini öğretmenlerinin ellerinden alan öğrenciler mezuniyet coşkusunu yaşadılar. Törende daha sonra okul flaması temsilci 12. sınıf öğrencileri tarafından 11. sınıf öğrencilerine teslim edildi. Tören, öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.
Kocaeli Kağıtsporlu izciler yaparak yaşayarak öğrendi Büyükşehir Kağıtsporlu izciler, 19 Mayıs’ın 105. yıl dönümünde kamp ateşi yaktı ve fener alayı düzenledi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor izcileri geçtiğimiz hafta sonunda çadır kampı gerçekleştirdi. Kampa Kağıtspor’un Barbaros, Orhun, Albayrak, Atlas, Ötüken, Turan, Vecihi Hürkuş ve Ayyıldız Bayrak ünitelerinden 85 izci ve 11 izci liderleri katıldı. Büyükşehir Kağıtsporlu izciler, 19 Mayıs’ın 105. yıl dönümünde kamp ateşi yaktı ve fener alayı düzenledi. İzcilik metotlarından biri olan ‘’Yaparak, Yaşayarak Öğrenme’’ metodunu baz alan liderler, açık arazide izcilere hem teorik hem uygulamalı dersler verdi. Açık alanda izcilere; balta bıçak kullanımı, kamp ateşi yakımı, tesis yapımı, izci düğümleri ve izcilere verilmiş olan malzemelerle nasıl yemek yapabileceklerini anlatılıp uygulamaları istendi. Kağıtspor İzcileri kampın son günü Servetiye Köyündeki müzeyi ziyaret etti. Servetiye Cami Köyü merkezinde bulunan müzenin önünde izciler Tek Kurşun Anıtını inceledi. İkiye ayrılmış bir mermi çekirdeği görünümündeki anıtın iç kısmındaki çifte kitabede Kurtuluş Savaşı’ndaki yöresel olaylar ile Servetiye Cephesi’nde yer alan isimler sıralandığı bilgisi verildi. Ardından müzeye giren izciler, Kurtuluş Savaşı’na ait silahlar ve aletler, yöresel kültürel eşyalar, yazılı ve görsel ürünlerle muhtelif malzemelerin sahiplerinin isimleriyle birlikte sergilendiği alanları inceleyip bilgi edindi. İzciler liderlerin eşliğinde 19 Mayıs 1919’ta Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümü dolayısıyla fener alayı gerçekleştirdi. Kamp alanından itibaren izciler ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle gerçekleştirdiği fener alayı, 5 kilometrelik bir yürüyüşün ardından son buldu.