GÜNDEM - 11 Haziran 2016 Cumartesi 15:01

Çorlu'ya 5 milyon TL'lik yatırım

A
A
A
Çorlu'ya 5 milyon TL'lik yatırım

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Çorlu’da yapılacak ve yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olacak altyapı çalışmalarına düzenlenen törenle başlandı. Törende konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa: “TESKİ olarak Çorlu’ya önem veriyoruz” dedi.

Çorlu Otogarı'nda düzenlenen törende konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak, ilimizin en büyük ilçesi olan en çok abonemiz bulunan Çorlu’da ikinci büyük yatırımın temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başa, “Bu yılın başlarında Nusratiye mahallesinde kanalizasyon kolektör inşaatının temelini atmıştık. Dolayısıyla bu inşaat devam ediyor. DSİ tarafından bir başka istikamette kanalizasyon inşaatları devam ediyor. TESKİ olarak şehir merkezinde de problemli olan, alt yapı sorunu çekilen yerlerin altyapısını değiştirmek üzere proje çalışmaları başladı. Özellikle en önemli caddelerimizden olan Kumyol Caddesi'nde ve ilçenin değişik caddelerinde, alt yapısı eskimiş, işlev görmez hale gelmiş bölgelerde alt yapıyı yenilemek ve Çorlu’nun ana bulvarlarında yağmurlardan mütevellit oluşan yağmur suyu problemini çözmek üzere proje çalışmalarımız başlatıldı. Bu çalışmalarımızı TESKİ olarak bizzat yürüttük ve mahallinde çalıştık. Özellikle Çorlu Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet Sarıkurt da bizzat nezaret etti, özel bir ekip kurduk. Çorlu'nun kanayan yarası haline gelmiş, kangren hale gelmiş, problemi nasıl çözeriz diye çalışma yaptık, projesini gerçekleştirdik. Hemen hızlıca ihalesini de gerçekleştirdik. KDV hariç 4 milyon 615 bin 578 TL bedelle işi ihale ettik ve çalışmalar çeşitli mıntıkalarda başladı” dedi.

“ŞEHRİN YÜZDE 30’UNA HİZMET EDEN ASBEST BORULAR İPTAL EDİLECEK”
Çorlu ilçesinde içme suyu hattını da yenilediklerine dikkat çeken Başa, “Kumyol Caddesi’nde ve diğer mahallelerimizde 4 bin 850 metre içme suyu hattını yeniliyoruz. Asbest borular tamamen değişiyor. 13 bin 950 metre kanalizasyon inşaatı yapıyoruz. Yani 14 kilometre civarında kanalizasyon altyapısı yenilenecek. 4 bin 30 metre yağmur suyu inşaatı yapıyoruz. Özellikle Ziyabey Caddesi'nde, Atatürk Bulvarı mevkiinde, Kumyol Caddesi'nde devamı niteliğinde olan Güney Caddesi’nde Kazımiye Mahallesi Bahçelievler Mevkii, Reşadiye Mahallesi Mehmet Ağa Sokak Mevkii, Nusratiye Mahallesi Kırkova Meydanı Mevkii, Dere Sokaklar, Şeyhsinan Mahallesi Arpalık Sokaklar, Reşadiye Mahallesi Yunus Emre Caddesi sokakları mevkiinde kanalizasyon çalışmalarımız olacak. İçme suyu işinde de Atatürk Bulvarı ile Kumyol Caddesi’nde bulunan asbest borular yeni tahsis edilecek olan borularla değiştirilecek. Şehrin yaklaşık yüzde 30`una hizmet eden asbest boru iptal edilip yeni sağlıklı içme suyu hattı döşenecek diye konuştu.

“KIŞ AYINA VARMADAN ÇALIŞMALARI BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Kış mevsimi gelmeden çalışmaları bitirmeyi hedeflediklerini de söyleyen Dr. Şafak Başa, “Yağmur suyu hatlarında da şehrin girişi niteliğinde olan Ali Osman Çelebi Bulvarı ve Bülent Ecevit Bulvarı’nda her açıdan sorun ve tehlike oluşturan yağmur suyu birikmeleri tesis edilecek büyük çaplı borular ile güvenli bir şekilde deşarj noktalarına ulaştırılması hedeflenmektedir. Bu Çorlu ilçemizde komple bir altyapı projesidir. Hem yağmur suyu hem içme suyu hem de kanalizasyon çalışmalarını içeriyor. Çok çeşitli mahallelerde çalışmalar yapılacak. Kış ayına varmadan çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmalar olurken takdir edersiniz ki trafikte bazı sorunlar yaşanacak. Bazı cadde ve sokaklar kısmi olarak trafiğe kapatılacak. Bazı vatandaşlarımız ister istemez çalışmalardan dolayı sıkıntı yaşayacaklar. Elimizden geldiği kadar hızlı ve sorunsuz bir çalışma yürütmeye gayret göstereceğiz. Bu konuda emniyet ve zabıtamızla işbirliği içerisindeyiz. Çorlu`ya TESKİ olarak önem veriyoruz. İçme suyu sıkıntısını çözmek için su sağlamak üzere kuyu açmayı sürdürüyoruz. Biz bu çalışmaya birinci etap dedik çünkü nerede sorun varsa çözmek için diğer bölgelerde de çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

“ÇORLU ÖNEMLİ BİR MERKEZ”
TESKİ'nin lojistik merkezinin de Çorlu’da kurulduğuna dikkat çeken Genel Müdür Dr. Şafak Başa, “Çorlu önemli bir merkez. TESKİ olarak lojistik merkezimizi de Çorlu’da açacağız. Çorlu'yu malzemelerimizin depolandığı, dağıtımlarının yapıldığı, gerçek bir lojistik merkezi yapacağız. Çalışmalarda bize destek veren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve ekibine teşekkür ediyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak`ın Çorlu’ya olan hassasiyetlerini bildiğimiz için biz de elimizden geldiği kadar Çorlu`muzun alt yapı problemlerini çözmek için gereken gayreti göstereceğiz. Yapılan hizmetin Çorlu’muza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“DESTEK VEREN TESKİ GENEL MÜDÜRÜNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise, ilçelerinin en büyük sorunlarımızdan birisinin de alt yapı problemi olduğunu dile getirdi. Başkan Baysan, “Göreve geldiğimizde iller bankası ile beraber proje çalışmalarına başladık. 2014 yılında büyükşehir kurulunca bu işler TESKİ’ye devredildi. Arıtmamız yapılıyor. Altyapı da büyük değişiklikler yapılacak. Asbest borular değişecek. Bunlar da kısa sürede bitecek Yenice’ye öyle kötü kokulu su akmayacak, arıtmadan çıkan su bahçelerde kullanılmak üzere akıtılacak. Bunun da müjdesini veriyorum. Bu konuda destek veren TESKİ Genel Müdürü’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇORLU EN AZ 50 VİLAYETTEN DAHA BÜYÜK”
Temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, “Çorlu artan nüfusu ile Ergene’nin ayrılmasına rağmen Türkiye’nin en büyük ilçelerinden, en azından 50 vilayetten daha büyük nüfus yapısı ile genel, siyasi, sosyal ve ekonomik yapısı ile büyükşehirde çok önemli bir yer işgal ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin de kendi yapısını tamamlaması özellikle 2016 yılının başından itibaren yatırım yılı ilan etmesi, TESKİ biriminin oturması nedeniyle artık yatırımları ve tamamlanan yatırımları çok sık göreceğiz. Bugün temelini atacağımız, Kumyol Caddesi içme suyu ve diğer mahallelerin yağmur suyu çalışmaları özellikle benim ısrarlı bir şekilde üzerinde durduğum bir konuydu. Projelendirme aşamasında, TESKİ Genel Müdürüm ve ekibi büyük bir çalışma yaptılar. Bugün bunu başlatmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü, törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“PROJE MALİYETİ 5 MİLYON LİRA, BU ÇORLU AÇISINDAN BÜYÜK BİR PROJEDİR”
“Ben bilgiyi aldım, sizlerle de paylaşayım. Bugün temelini attığımız projede 14 kilometrelik kanalizasyon inşaatının temeli bugün atılıyor. Yaklaşık 5 kilometrelik içme suyu hattının, 4 kilometrelik yağmur suyu hattının temeli atılıyor. Proje maliyeti 5 milyon lira. Bu Çorlu açısından büyük bir projedir. Çorlu Belediyemiz, Büyükşehir ve TESKİ kurulmadan evvel Çorlu’nun birçok bölgesine Şinasi Kurşun Caddesi’ne, Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi’ne, Mustafa Kemal Caddesi’ne, Çobançeşme bölgesine Reşadiye Mahallesi’ne, Muhittin Mahallesi’ne, alt yapı çalışmalarının büyük bir çoğunluğunu tamamladı. Şimdi Omurtak Caddesi ve Kumyol Caddesi’ni baz alırsak bu caddenin üst tarafındaki alt yapı projelerinin tamamlanması gerçekleşecek. Bahçelievler’den diğer kalan bölgenin hepsini kapsayan bir biçimdedir. Bu ikinci temel atma, ilki de Nusratiye Mahallesi'ndeki temel atmaydı. Çorlu’dan seçilmiş bir milletvekili olarak söylüyorum, Ergene ile Çorlu arasını bağlayan Çırak Bayırı’nın bir an evvel düzeltilmesini başkanımdan rica ediyorum. Orayla ilgili de bir proje gerçekleştirilmesini de istiyorum. Bizim bir noktada atılım yapma, artık Tekirdağ’ın marka değerini arttıracak projelerin gerçekleştirilmesinin zamanı geldi. Bu uğurda yapılan çalışmalara, bu uğurda ortaya konulan emeklerin her birine teşekkür ediyorum. Kazma sallayan arkadaşlardan, imalat projelerinde çalışanlardan, bu işlerin ihalesini yapanlardan ve onları koordine edenlerden şu müdürlerinden belediye başkanlarına kadar bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve bir kez daha çıktıkları bu mücadelede başarılar diliyorum. Her zaman söylediğimiz gibi Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın.”
Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak ilk kaynak sembolik olarak yapıldı. 

SERDAR ŞAHİN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir