POLİTİKA - 26 Ocak 2019 Cumartesi 18:24

Cumhur İttifakı’nın Adana belediye başkan adayları tanıtıldı

A
A
A
Cumhur İttifakı’nın Adana belediye başkan adayları tanıtıldı

Cumhur İttifakı’nın Adana belediye başkan adayları tanıtımı gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Biz bu büyük birlikteliğe fitne sokup dünü konuşmak isteyenlere dönüp bakmayacağız. Önümüze bakacağız" dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, "Cumhur İttifakı’nın tarafları olarak hiçbir zaman anlaşmazlığa düşmedik. Biz, bizden olanlarla yürüyoruz" dedi.

Adana’da Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adaylarının tanıtımı gerçekleştirildi. İstasyon Meydanı’nda miting havasında geçen tanıtım toplantısına çok sayıda AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili katıldı.
Burada halka seslenen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, sadece 31 Mart Yerel Seçimleri’nde değil, sonuna kadar Cumhur İttifakı’ndan yana olacaklarını belirterek, "Cumhur İttifakı’na karşı ihanetin, işgal ve istila emellerinin can ve kan düşmanıyız. Biz MHP olarak AK Parti ile birlikte Cumhur İttifakı çatısı altında buluştuk. Milli kaderimize birlikte yön verdik. Biz yeni 15 Temmuz’ların olmaması için, bekamızın korunması için tedbirli olmak zorunda olduğumuzu gördük. 31 Mart’ta yapılacak seçimin de tarihi bir önemi bulunmaktadır. Türkiye’nin önünü kesmek isteyenler hazırlık yapıyor. Zalimler fırsat kolluyor, hainler ortam yokluyor. Cumhur İttifakı’nın mimarları Erdoğan ile Bahçeli, milli beka için Cumhur İttifakı’nın 31 Mart’ta da devam etmesi gerektiği kanaatine vardılar. Zillet ittifakının yeni hükümet sistemimizi boğma, emelini bozguna uğratmanın bir borç olduğu gerçeğinde birleştiler. Cumhur İttifakı’nın bu muhteşem tablosu göstermektedir ki 31 Mart Seçimleri’nde Adana, bu zillete geçit vermeyecek, yeni bir tarih yazacaktır" dedi.

"Cumhur İttifakı’nın tarafları olarak hiçbir zaman anlaşmazlığa düşmedik"

Milli bekayı lekelemek isteyenlere sessiz kalmadıklarını, bir olarak Cumhur İttifakı’nın iradesini 31 Mart’ta göstermek, zilleti etkisizleştirmek için harekete geçtiklerini ifade eden Karakaya, "Cumhur İttifakı’nı bir seçim ittifakı basitliğinde görmedik. Cumhur İttifakı’nın tarafları olarak hiçbir zaman anlaşmazlığa düşmedik. 30 Büyükşehir Belediye Başkanlığının tamamında ve alt belediyelerinde Cumhur İttifakı’nın amaçlarına yakışır şekilde AK Parti ile birlikteliğe vardık. Biz MHP olarak 27 Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayarak, Cumhur İttifakı’nın adaylarını destekleme kararı aldık. Onlar da 3 Büyükşehir Belediyesinde bizi destekleme kararı aldı. Aynı şekilde alt belediyelerde de ilkesel bazda anlaştık. Karşılıklı olarak ittifakımızın gereği neyse onu yaptık" diye konuştu. 

Bugün İstasyon Meydanı’nda tanıtımı yapılan belediye başkan adaylarının Cumhur İttifakı olduğunu ifade eden Karakaya, "Bu ittifak, sizleri belediye başkan adaylarımızı seçtirmek için bir ittifak değildir. Bu ittifak, 31 Mart akşamı bitecek bir ittifak da değildir. İnanıyorum ki adaylarımız, seçildikten sonra da Cumhur İttifakı’nın ruhuna göre hareket edeceklerdir" dedi.

"Biz, bizden olanlarla yürüyoruz" 

Başarının ancak istenirse geleceğini dile getiren Karakaya, "31 Mart’ta düşmanı sevindirmeyelim. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni ters düz edeceklerini iddia edenlere prim vermeyelim. Fitne ve fesada hayat hakkı tanımayalım. Küskünlükleri, dargınlıkları arkamıza atıp ülkemizin doğruluşuna hep birlikte omuz verelim. 1 Nisan için sinsi sinsi kurgu yapanları sükut-u hayale uğratalım. Cumhur İttifakı olarak Anadolu’nun her yerinde ant olsun çalışacağız ve başaracağız. Biz, bizden olanlarla yürüyoruz" ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi farkındalıklarını bir kenara bırakan, aynı duyguları paylaşan bir Adana gördüğünü belirterek, "15 Temmuz gecesini inkar edenlere inat, o gecenin ruhunu asla unutmamamız gerekiyor. Çünkü o gece çıplak ellerimizle devletimize, milletimizin istiklaline sahip çıktığımızda, sağımızda solumuzdakine siyasi görüşünü sormadık. Kardeş olduk ve gönüldaş olduk. 15 Temmuz bir milattır. 15 Temmuz öncesinde kimin ne dediğine değil, kimin nerede durduğuna bakmak lazım. Cumhur İttifakı bu milletin doğal mutabakatıdır. Biz 15 Temmuz’dan sonra 7 Ağustos Yenikapı Mitingiyle, yeni bir bilince karar verdik" dedi. 

"Biz bu büyük birlikteliğe fitne sokup dünü konuşmak isteyenlere dönüp bakmayacağız" 

Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü’ye 15 Temmuz gecesi gösterdiği duruştan dolayı teşekkür eden Ünal, "Biz bu büyük birlikteliğe fitne sokup dünü konuşmak isteyenlere dönüp bakmayacağız. Önümüze bakacağız. Biz MHP ve AK Parti olarak Cumhur İttifakı'yla tarihin içerisindeki kutlu yürüyüşümüzü sürdürmeye bakacağız. Bizler işimizi gönülden yaparız. İşte bugün gönül adamları bugün burada. Cumhurbaşkanımız, ‘gönül belediyeciliği’ diyor. İşini gönülden yapacaksın. Tıpkı 15 Temmuz gecesi ‘Vatan söz konusuysa, gerisi teferruattır’ diyerek gönlünü, yüreğini ortaya koyan, o gece şehadet şerbeti içen 251 şehidimiz gibi" diye konuştu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ise Adana’da gerçekleştirilen tanıtım toplantısının Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, "İnşallah Adana’dan yükselen bu coşku, tüm Türkiye’ye dalga dalga yayılacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Delet Bahçeli’yle birlikte 31 Mart akşamı zafere ulaştıktan sonra Adana’nın her köşesine, milletimizin bizden beklediği hizmetleri götüreceğiz" dedi. 

Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Hüseyin Sözlü, başkanlık yaptığı dönemde olduğu gibi gelecek dönemde de Cumhur İttifakı’na yakışır şekilde hizmetlerini sürdüreceğini ifade etti.

Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adayları tanıtıldı 

Konuşmaların ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal sahneye gelerek Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve ilçe belediyelerinin başkan adaylarını tanıttı. 

Adana’da Cumhur İttifakı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkan Adayı MHP’li Hüseyin Sözlü olurken, Seyhan Belediye Başkan Adayı AK Partili Fikret Yeni, Yüreğir Belediye Başkan Adayı AK Partili Mehmet Fatih Kocaispir, Çukurova Belediye Başkan Adayı MHP’li Yusuf Baş, Sarıçam Belediye Başkan Adayı MHP’li Bilal Uludağ oldu. 

Adana’da Cumhur İttifakı’nın diğer ilçelerindeki belediye başkan adayları ise şu şekilde: 

Ceyhan Belediyesi: Ali Alper Boydak
Aladağ Belediyesi: Mustafa Akgedik
Feke Belediyesi: Ahmet Sel
İmamoğlu Belediyesi: Gazi Adamhasan
Karaisalı Belediyesi: Saadettin Aslan
Karataş Belediyesi: Necip Topuz
Pozantı Belediyesi: Mustafa Çay
Saimbeyli Belediyesi: Mustafa Şahin Gökçe
Tufanbeyli Belediyesi: Remzi Ergü
Yumurtalık Belediyesi: Türkeş Filik

Rüşan Anıl Atar - Mustafa Yusuf Kantarlı
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polise önce yalvardı sonra küfürler edip kaçtı: O anlar kamerada Aksaray’da helezonu kesik ve camları filmli araçla polisin uygulamasına takılan genç, ceza kesileceğini öğrenince polis memurlarına önce yalvardı sonra da küfürler yağdırdı. Olayı görüntüleyen basın mensubunu da burnunu kırmakla tehdit eden genç, küfretmeyi sürdürerek olay yerinden yaya olarak kaçtı. Anbean kameralara yansıyan kovalama sonrası yakalanan genç gözaltına alındı. Olay, Taşpazar Mahallesi Ebulfeyz Elçibey Caddesi Tiyatro Kavşağında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri helezon yayı kesik ve camlarında film bulunan 35 EB 8575 plakalı otomobili durdurdu. Y.Ö. (19) isimli kadın sürücüyü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçiren polis memurları araçta yaptığı incelemede helezon yaylarının kesik ve camlarda film olduğunu tespit etti. Bunun üzerine ceza işlemi başlatırken, araçta yolcu konumunda olan H.E.Ö. (18) ceza yazılacağını öğrenince polis memurlarından görmezden gelmelerini istedi. Bir süre polis memurlarına dil döken ve "Abi kız arkadaşımın yanında beni bozma" diye konuşan genç, polis memurlarının işlemi sürdürmesi üzerine sinirlenerek küfürler yağdırmaya başladı. "Yazmazsanız, bağlamazsanız" diye peş peşe küfürler ederek refüje çıkan H.E.Ö., burada da olayı görüntüleyen gazeteciyi "Çekme lan, senin burnunu kırarım bak" diyerek defalarca tehdit etti. Bekçiler tarafından sakinleştirilmeye çalışılan gencin yanına gelen Y.Ö. isimli kız arkadaşı gencin ensesinden tutup iterek uzaklaştırdı. Genç kız, polis memurlarından da özür diledi. Genç ise, her şeye rağmen küfür ve tehditlerini sürdürünce polis memuru genci küfrettiği için yanına çağırdı. Bunun üzerine şahıs yine küfürler ederek yaya olarak kaçmaya başladı. Polis memurları da yaya olarak H.E.Ö.’nün peşine düşerken, şahıs ile polis arasında kovalamaca başladı. 10 dakika süren kovalamaca sonrası genç çok kaçamadan aynı mahallede yakalandı. Yakalanınca da olayı görüntülemek isteyen gazeteciye tepki gösteren H.E.Ö. polis aracına bindirilmek istendi. Polis memurlarına direnen ve polis aracına binmek istemeyen şahıs ekiplere güçlük çıkarırken, bir süre sonra polis aracına bindirilerek gözaltına alındı. Sürücüye, kesik helezon ve cam filminden 7 bin 716 lira para cezası kesilirken, trafikten men edilen araç ise çekici marifeti ile otoparka alındı. H.E.Ö. isimli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
Hatay Araçla birlikte köprüden düşerek akıntıya kapılan 19 ve 20 yaşındaki 2 genç kayboldu Hatay’da etkili olan yağış sonrasında Antakya ile Samandağ’ı birbirine bağlayan köprü tek taraflı yıkıldı ve akıntıya kapılan araçtaki 2 kişi kayboldu. Suya kapılarak kaybolan 19 ve 20 yaşındaki 2 genci arama çalışmaları devam ediyor.Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısında bulunduğu Hatay’da dün akşam saatlerinden itibaren şiddetli yağış etkili oldu. Kentte caddeler göle dönerken, sel ve heyelan afeti yaşandı. Aşırı yağışların etkili olduğu Samandağ ilçesi Karaçay Mahallesi’nde bulunan Karaçay nehri, yağış sonrası taştı. Taşan Karaçay nehri, Samandağ ile Antakya ilçelerini birbirine bağlayan Karaçay köprüsünün Samandağ’a gidiş yönünü çökertti. Çökme esnasında köprünün üzerinde ilerleyen araçtaki 20 yaşındaki Musa Paşa ve 19 yaşındaki Deniz Hoşgel kayboldu. Olay yerine sevk edilen AFAD, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su altı Arama ve Kurtarma ekipleri başta olmak üzere çok sayıda ekip arama çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan gençlerim akıntıya kapıldığı araçsa ekipler tarafından hurdaya dönmüş halde bulundu.Selden dolayı yıkılan köprüden düşen şahısların kaybolduğunu ifade eden muhtar Cemil Gültekin, "Gece kuvvetli bir yağış oldu. Aniden gelen taşkınla Karaçay nehri doldu taştı. Nehir taşınca Antakya ile Samandağ ilçelerini bağlayan köprünün tek tarafı yıkıldı. Kaybolan kişi Antakya’dan gelirken bazı vatandaşların dur ikazına uymadan devam ettiği için arabasıyla yıkılan köprüden aşağıya düştü. Nehre düşüp akıntıya kapılınca kayboldu. Arabası bulundu ama kendisinden henüz haber yok. Sahil Güvenlik, jandarma, AFAD bütün ekipler seferber oldu. Allah devletimizden razı olsun. Gece boyunca yağış hiç durmadı" ifadelerini kullandı.
Ankara 14 yaşındaki Güner’in öldüğü kazaya ilişkin davada sanık 4 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı Ankara’da 19 Şubat’ta aracıyla 14 yaşındaki Elif Güner’e çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılanan tutuklu sanık, 4 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi. Ankara 68. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Yasin Aloğlu, maktule Güner’in annesi Tuğba Güner, babası Dündar Güner ve kardeşi Arda Güner ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme hakimi, duruşma salonunun yetersizliği sebebiyle basın mensupları ve izleyicilerin salona alınmayacağını ifade etti. Söz alan sanık Aloğlu, istemeden böyle bir kazaya sebep olduğunu belirterek mahkemeden tahliyesini istedi. Güner ailesi ise sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. Beyanların ardından kararı açıklayan mahkeme, sanık Aloğlu’nun "Bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 4 yıl 5 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar vererek, tahliyesine hükmetti. Olayın geçmişi Ankara’nın Çankaya ilçesinde 19 Şubat’ta saat 20.00 sıralarında Turan Güneş Bulvarı’nda yolun karşısına geçmeye çalışan 14 yaşındaki Elif Güner’e, iddiaya göre yüksek hızla ve makas atarak ilerleyen Yasin Aloğlu idaresindeki otomobil çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Güner, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın ardından Güner’in hayatını kaybetmesine ilişkin Aloğlu hakkında "bilinçli taksirle ölüme sebep olma" suçundan cezalandırılması talebiyle iddianame hazırlamıştı. İddianame, Ankara 68. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.