POLİTİKA - 18 Ekim 2021 Pazartesi 13:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola'da resmi tören ile karşılandı

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola'da resmi tören ile karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Angola'nın başkenti Luanda'da resmi tören ile karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyaretleri kapsamında ilk durağı olan Angola'ya geldi. Angola'nın başkenti Luanda'ya dün gece saatlerinde iniş yapan Erdoğan, Angola Devlet Başkanı Joao Manuel Gonçalves Lourenço tarafından bugün resmi tören ile karşılandı.

İki ülke marşlarının okunduğu törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra karşılama kıtasını selamladı. Tören sırasında basın mensuplarına poz veren Erdoğan ve Angola Devlet Başkanı Lourenço'ya karşılıklı olarak heyetler tanıtıldı. Resmi ziyaretlerine bugün başlayacak olan Erdoğan, Angola Devlet Başkanı Lourenço ile resmi törenin ardından başbaşa görüşmeye geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Angola Devlet Başkanı Lourenço, görüşmeler sonrası ortak basın toplantısı düzenleyecek. Angola Meclisine hitap etmesi beklenen Erdoğan daha sonra da Dr. Antonio Agostinho Neto Anıtı'nı ziyaret edecek.

Türkiye- Angola İş Formu'na ve Lourenço tarafından onuruna verilecek resmi akşam yemeğine katılacak olan Erdoğan, Angola ziyaretini sonlandıracak.

Erdoğan Angola ziyareti tamamlamasının ardından resmi temaslarda bulunmak üzere Nijerya ve Togo'yu ziyaret edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30