GÜNDEM - 12 Aralık 2022 Pazartesi 23:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan’a gidiyor

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları 1. Zirvesi’ne katılmak üzere Türkmenistan’a gidecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları 1. Zirvesi’ne katılmak üzere 13-14 Aralık tarihlerinde Türkmenistan’ı ziyaret edeceği belirtildi. Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un davetine icabetle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanısıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in iştirakleriyle 14 Aralık Çarşamba günü Avaza’da düzenlenecek zirvede ticaret, enerji ve ulaştırma başta olmak üzere dost ve kardeş üç ülke arasındaki işbirliğinin her alanda daha da derinleştirilmesine dair atılacak adımların ele alınacağı kaydedildi. Zirve vesilesiyle mezkur alanlarda işbirliğini kuvvetlendirecek anlaşmalar imzalanacağı ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikili görüşmeler de gerçekleştireceği belirtildi.

Musa Enes Aksakal
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.