GÜNDEM - 04 Mart 2026 Çarşamba 11:26

Ümraniye’de akran zorbalığı iddiası: Çelme takılan öğrencinin kolu kırıldı, okul yönetimi ambulans çağırmadı

A
A
A
Ümraniye’de akran zorbalığı iddiası: Çelme takılan öğrencinin kolu kırıldı, okul yönetimi ambulans çağırmadı

Ümraniye’de 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi, arkadaşının çelme takması sonucu düşerek kolunu kırdı. Okul yönetiminin yaşanan olayın ardından hiçbir şekilde ambulans çağırmadığını dile getiren baba Canpolat Gezen, ’Sokakta bir kedi yaralansa merhamet edilir, biz evladımızı emanet ediyoruz’ diyerek ihmal iddiasıyla hukuk mücadelesi başlattı.



Ümraniye Can Gür İlkokulu’nda meydana gelen olayla birlikte akran zorbalığı konusu da dikkat çekmeye devam ediyor. İddiaya göre E.S.G. (7), 11 Şubat günü arkadaşı tarafından kasıtlı olarak çelme takılarak yere düşürüldü. Düşmenin etkisiyle E.S.G.’nin kolu kırıldı. Okul yönetiminin ise yaşanan olay üzerine aileyi bilgilendirmesine rağmen bu süre zarfında hiçbir şekilde ambulans çağırmadığı ve tedavi için harekete geçmediği öne sürüldü. Baba Canpolat Gezen, meydana gelen olay nedeniyle oğlunun büyük bir korku ve mağduriyet yaşadığını ve eğitimine evde devam etmek zorunda kaldığını belirtti.



"Öğretmen bize haber veriyor fakat ambulansı aramıyor"


"Oğlum okulda sınıftayken bir çocuk maalesef çelme takıyor ve oğlum düşüyor. Düşer düşmez de kolunu kırıyor maalesef. Kaldı ki çocuk o gün okula yarım kollu bir tişörtle gitmişti; yani kolunun kırıldığı ve şiştiği çok belli oluyor. Çocuk orada dakikalarca ağlıyor, bir süre sonra da öğretmeni bize haber veriyor; fakat bize haber verdikten sonra ambulansı aramıyor. Ben oraya vardığım zaman çocuğumun kolu çok fazla morarmış ve şişmişti, diğer koluyla da zaten net ayırt edilebiliyordu. Ve ağlamaktan çocuğun gözleri şişmişti, alelacele hemen acile götürdüm. Oğlum yolda giderken bana dedi ki, ’Baba ben yarım saattir ağlıyorum, öğretmen bana hiçbir şey yapmadı.’ Bu çocuğun direkt kendi beyanı. Acile götürdüm hemen film çekildi, alçıya alındı. Sonrasında da Ümraniye Devlet Hastanesi’nde ameliyata aldılar."



Öğretmen ambulansı aramadı, sadece ’Çocuğunuz kolunu tutuyor, ağlıyor, gelin’ dedi


Oğlunun kolunun kırıldığının fark edilmesine rağmen ambulansın çağrılmadığını öne süren Gezen, şu şekilde konuştu:


"O öğretmen bir ambulans çağırabilirdi. Arayıp ’Alo’ diyorsun 5 dakikaya ambulans geliyor. Şurada bir kedi yaralansa merhamet ediyoruz değil mi? Benim derdim sadece kendi çocuğum değil; başka okullarda da böyle şeyler olmasın istiyoruz. Biz onlara bir can emanet ediyoruz ve veliye sadece haber verip sorumluluğu üzerinden atamazlar. CİMER’e yazdım, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittim dilekçelerimi verdim, bu okuldan davacıyım. Çünkü öğretmen bana sadece ’Çocuğunuz kolunu tutuyor, ağlıyor, gelin’ dedi, bu kadar. ’Akran zorbalığı’ diyemiyorum ama ’Bana bilerek çelme taktı’ diyor. Biz çocuktan davacı değiliz tabii ki sonuçta 7 yaşında, böyle şeyler olabilir. Sadece annesinin babasının onu ikaz etmesi lazımdı."



"Okula gittiği zaman çocuğumun o sınıfta olmasını istemiyorum"


Oğlunun eğitimine ara vermek durumunda kaldıklarını belirten Gezen devamındaki süreçle alakalı ise, "Karşı tarafın ailesinden beni arayan olmadı, onlara da ayrıca kırgınız. En azından hastaneye gelebilirlerdi ya da sorabilirlerdi değil mi? Sanki olay tamamen örtbas edildi. Evet çocuk bir hata yapıp çelme takmış, çocuğumu düşürmüş ve kolu kırılmış ama esas ondan sonraki sorumluluk okulda ve büyüklerde değil mi? Böyle bir şey asla olmadı. Oğlum iki ay okula gidemeyecek. Şu anda evde, eğitimine de ara vermemiz gerekecek mecburen. Ama işte sonrasında o okulda nasıl devam edebilecek? Okula gittiği zaman ben çocuğumun o sınıfta olmasını istemiyorum, öğretmeni görmesini de istemiyorum" ifadelerini kullandı.



"Sözüm sadece bu ihmali yapan kişilere"


Son olarak Gezen, okul yönetimlerine yönelik bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yapılmasını talep ederek, "Elbette ki öğretmenlerimize saygı duyuyorum, bu herkes için geçerli değil. Mutlaka vicdanlı ve rahmetli binlerce öğretmenimiz vardır, onlardan Allah razı olsun. Sözüm sadece bu ihmali yapan kişilere. Belki bundan sonrasında okullarda bununla alakalı bir bilinçlendirme yapılabilir. Yani böyle bir şey olmuş, bakın müdahale edilmemiş ve ambulans çağırılmamış gibi, okullarımızda böyle bir eğitim verilmesi ve farkındalık oluşturulmasını talep ediyorum, faydalı olacaktır" dedi.



Ümraniye’de akran zorbalığı iddiası: Çelme takılan öğrencinin kolu kırıldı, okul yönetimi ambulans çağırmadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer Belediyesi ve YASAV’dan kız öğrenciler için yurt protokolü Nilüfer Belediyesi ile Yarına Şans Ver Derneği (YASAV) arasında, Yüzüncüyıl Mahallesi’nde hayata geçirilecek 144 kapasiteli yükseköğrenim kız yurdu için iş birliği protokolü imzalandı. Nilüfer Belediyesi, Yüzüncüyıl Mahallesi’nde yapılması planlanan 144 öğrenci kapasiteli yükseköğrenim kız yurdunun yapımına destek veren Yarına Şans Ver Derneği (YASAV) ile bir protokol imzaladı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Başkanlık Makamı’nda düzenlenen imza törenine; Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Bukle Erman ve Mahmut Demiröz, YASAV Başkanı Emire Cantürk Eren ile YASAV Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. "Kız çocuklarının barınma sorununu dayanışmayla çözeceğiz" Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, dayanışma kültürünün ilçe için taşıdığı değere dikkat çekti. Herkesin kendini rahat ve mutlu hissettiği bir kent için çalıştıklarını belirten Başkan Şadi Özdemir, şunları söyledi: "Her zaman dayanışmanın sesi Nilüfer diyoruz. Nilüfer bir kadın kentidir ve böyle bir kentin belediye başkanı olarak sizlerle ortak proje üretmekten büyük mutluluk duyuyorum. Kız çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitime erişebilmesi için öncelikle güvenli ve hijyenik ortamlarda barınma sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Hayata geçirmek istediğimiz kız yurduna verdiğiniz destekten ötürü YASAV’a teşekkür ediyorum." Nilüfer’de kadınlara, çocuklara, gençlere, dezavantajlı gruplara ve tarıma yönelik hassasiyetlerin altını çizen Başkan Şadi Özdemir, ilçede yapımı devam eden üç yeni kreş projesinin de yine bu dayanışma ruhuyla ilerlediğini sözlerine ekledi. "Her kız çocuğu yarının kendisidir" YASAV Başkanı Emire Cantürk Eren ise dernek olarak kız çocuklarının eğitim, sosyal yaşam, spor ve sanat alanlarında eşit fırsatlarla yer almalarını önemsediklerini belirtti. Eren, "YASAV Turna Kızları projemizle kız çocuklarımızın potansiyellerini keşfetmelerini ve özgüvenlerini artırmalarını hedefliyoruz. Bu imza ile kızlarımıza destek olmak adına büyük bir adım atıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, her kız çocuğu yarına şans değil; yarının kendisidir" dedi. Konuşmaların ardından, Yüzüncuyıl Mahallesi’nde inşa edilmesi planlanan yurt için protokol imzalandı.
İstanbul Pendik’te börekçi kardeşlerin yargılanmasına devam edildi Pendik’te evine sipariş götürüp, eşine mesaj atan börekçinin dükkanını basan şahsı bıçaklayarak yaralayan börekçi kardeşlerin yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz sanıkların duruşması dosyadaki eksiklerin giderilmesi için 8 Temmuz’a ertelendi. Pendik’te 3 Eylül 2024 tarihinde Sarıyer Börekçisi’nde meydana gelen olayda kurye İbrahim Demir, sipariş götürdüğü evdeki Burçin Boz’a mesaj atarak arkadaşlık teklif etmişti. Boz’un durumu eşine anlatması üzerine börekçiyi basan kocası Uğur Boz, darp edilerek bıçakla yaralanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘cinsel taciz’ suçundan yargılanan ve 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası alan İbrahim Demir hakkında "silahla kasten basit yaralama" suçundan 1 yıl 6 aya kadar, Ömer Demir hakkında "silahla kasten basit yaralama", "silahla tehdit", "hakaret" suçlarından 8 yıl 10 aya kadar, Uğur Boz hakkında ise "haksız tahrik altında silahla kasten basit yaralama" suçundan 6 aya kadar hapis talebiyle dava açılmıştı. İbrahim ve Ömer Demir kardeşler, görülen duruşmada savunmalarında pişman olduklarını söyleyerek karşı taraftan özür dilediklerini belirtmişlerdi. Ara kararda ise sanıklar hakkında tahliye kararı verilmişti. Davanın beşinci celsesi bugün İstanbul Anadolu 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya taraf avukatları katıldı. Mahkeme, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 8 Temmuz tarihine erteledi.