POLİTİKA - 01 Haziran 2023 Perşembe 15:30

Cumhurbaşkanı ikinci tur kesin seçim sonuçları Resmi Gazete’de yayımlandı

A
A
A
Cumhurbaşkanı ikinci tur kesin seçim sonuçları Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanı ikinci tur kesin seçim sonuçları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı ikinci tur kesin seçim sonuçları, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yayımlanan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan 27 milyon 834 bin 589 oyla yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Recep Tayyip Erdoğan’ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise 25 milyon 504 bin 724 oy aldı. 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlere katılım oranı yüzde 84.15 oldu ve 54 milyon 23 bin 601 vatandaş oy kullandı. Kullanılan oyların 684 bin 288’i geçersiz sayıldı. 28 Mayıs'ta yapılan yurt içi oylamada 52 milyon 93 bin 375 seçmenin oy kullandığı ve oy kullanma oranının yüzde 85.72 olarak gerçekleştiği görüldü. Yurt dışında yapılan oylamada ise 1 milyon 930 bin 226 seçmenin oy kullandığı ve toplam katılım oranının yüzde 56.34 olduğu görüldü.

Ömer Faruk Karataş - Tolga Başer

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’da eş zamanlı PKK-KCK operasyonu: 6 gözaltı Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde PKK-KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı. Valilikten yapılana açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesi ve terör örgütü mensupları ile ilişki içinde bulunan, yardım ve yataklık ile terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen şahısların yakalanarak adalete teslim edilmesi maksadıyla Terörle Mücadele (TEM), İstihbarat Şube Müdürlükleri (İSTH) ve Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordineli yürütülen çalışmalar neticesinde bugün 11 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, icra edilen operasyonda PKK/KCK terör örgütü propagandasını yaptıkları tespit edilen 6 şüpheli yakalandığı, 5 şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmekte olduğu ifade edildi. Şüpheli şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 2 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 4 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet tabanca şarjörü, 156 adet fişek, 11 adet boş fişek, 6 adet cep telefonu, 7 adet sim kart, 1 adet flaşh bellek, 2 adet hafıza kartı ve 2 adet PKK terör örgütünü simgeleyen bez parçasının ele geçirildiği kaydedildi. Gözaltına alınan şüphelilerin adli işlemleri tamamlanmak üzere Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiği belirtildi.
Kayseri Büyükşehir’in Glütensiz Kafe’si 100 bini aşkın kişiye hizmet verdi Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen insan ve sağlık odaklı sosyal sorumluluk projesi Glütensiz Kafe, zengin ürün yelpazesi ile çölyak rahatsızlığı olan ve glütensiz beslenmeyi tercih eden vatandaşlardan hem ilgi görüyor hem de takdir topluyor. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın insan ve sağlık odaklı hizmet vizyonu çerçevesinde projelendirilen ve 2021 yılı Ağustos ayında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYTUR A.Ş. eliyle hizmete alınan ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören Glütensiz Kafe, zengin ürün çeşitliliği ve güler yüzlü hizmeti ile çölyak rahatsızlığı olan ve glütensiz beslenmeyi tercih eden bireyleri ağırlamaya devam ediyor. Kocasinan ilçesi Mimarsinan Mahallesi Tuna Caddesi üzerinde hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Glütensiz Kafe, açıldığı günden bu zamana kadar 100 bini aşkın vatandaşa hizmet verdi. ‘Glütensiz üret, sağlıklı tüket’ sloganıyla hizmete açılan Glütensiz Kafe’de, pide çeşitlerinden pizzaya, glütensiz yaşam kahvaltısından aperatif yiyeceklere, glütensiz tatlı çeşitlerinden ekmek çeşitleri ve simide kadar birçok ürün ve lezzet çölyak rahatsızlığı olan ve glütensiz beslenmeyi tercih eden bireylerin hizmetine sunulurken paketli ürünlerin de satışı yapılıyor. Öte yandan Büyükşehir’in Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı’nda üretilen doğal ürünler, Glütensiz Kafe’de gıda mühendisleri kontrolünde sağlıklı şekilde işlenerek vatandaşlarla buluşturuluyor. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören ve takdir toplayan Glütensiz Kafe’nin personel kadrosu da glütensiz beslenen kişilerden seçilirken uzman bir diyetisyen tarafından glütensiz beslenen misafirlere ücretsiz şekilde glüten ve çölyak ile ilgili danışmanlık hizmeti de veriliyor. Ayrıca, kafede glütensiz ürünlerin tamamı satışa sunuluyor.
Adıyaman Adıyaman’da İngilizce Dil Festivali düzenlendi Adıyaman’ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen İngilizce Dil Festivali yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Kahta Kültür Merkezi’nde düzenlenen İngilizce Dil Festivali projesi çerçevesinde öğrenciler, İngilizce şarkı, skeç ve kitap okuma yarışmalarına katılarak kıyasıya yarıştı. İngilizce Dil Festivali’ne katılan öğrenciler, hazırladıkları İngilizce şarkı, skeç ve kitap okuma ile yabancı dil öğrenmenin kolaylığını ve topluluk önünde konuşmanın heyecanını yaşadı. 14 ortaokul ve 6 lise olmak üzere toplam 235 öğrencinin katıldığı İngilizce Dil Festivali yarışması ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başlı, “Kahta ilçe Milli eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin dil gelişimini desteklemek, yabancı dile bakış açılarını değiştirmek adına İngilizce Dil Festivali projesini gerçekleştirdik. Bu projeyi Türkiye’de ilk uygulayan ilçelerden biriyiz. Bu kapsamda yıllardır bu etkinliğimiz devam etmektedir. Bu sene de yine etkinliğimiz devam ediyor. Bu kapsamda İngilizce şarkı yarışması, İngilizce skeç yarışması ve İngilizce kitap okuma yarışmalarını gerçekleştirdik. Yarışmalar neticesinde dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi. Burada başka bir konuya da vurguda bulunmak istiyorum. Yıllardır gerçekleştirdiğimizden dolayı proje kapsamında dahil olan öğrencilerimiz şu anda üniversitelerini okuyarak aramıza dahil olmuşlardır. Hatta jüri içerisinde yer alan öğrencimiz bulunmaktadır” dedi. İngilizce Dil Festivaline katılan öğrenciler ise, böyle etkinlere katılarak hem İngilizcelerini geliştirdiklerini hem de dile olan ilgilerinin artığını söyledi. İngilizce Dil Festivali yarışması çerçevesinde Ortaokul kategorisinde düzenlenen skeç yarışmalarında Şehit Medet Mat Ortaokulu birinci, Girne Ortaokulu ise ikinci olurken Özel Kahta Uğur Ortaokulu ise üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise, Ebu Sadık Anadolu İHL birinci, Kahta Anadolu Lisesi ikinci, Kahta Borsa İstanbul Fen Lisesi ise üçüncü oldu. İngilizce Dil Festivali çerçevesinde yapılan ortaokul kategorisinde düzenlenen şarkı yarışmasında ise, Kahta İmam Hatip Ortaokulu birinci, Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu ise ikinci olurken, Yavuz Selim Ortaokulu ise üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise, Şehit Yunus Uğur Anadolu Lisesi birinci, Kahta TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci ve Özel Uğur Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.
İstanbul Orhan Atik: "TFF’nin bu değerli çalışmasını tebrik etmek gerekir" Galatasaray Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Orhan Atik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Double Pass iş birliğiyle hayata geçirilen Akademi Projesi’nin önemli ve değerli olduğunu söyledi. Galatasaray Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Orhan Atik, TFF ve Double Pass iş birliğiyle hayata geçirilen Akademi Projesi’nin değerli olduğunu belirtti ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin bu projeye dair fikirlerini beğendiklerini dile getirdi. Atik, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun yapmış olduğu bu değerli çalışmasını tebrik etmek gerekir. Önemli olan; eğer biz iyi sporcular, gelecekteki oyunu kurgulayacağımız sporcular yetiştirmek istiyorsak kendimizi de geliştirmek zorundayız. Akademi olarak 10 tane antrenörümüz ve ben bizzat bu çalışmalara katıldık. Süreklilik arz etmesi ve bu çalışmaların çocuğa ulaşması noktasında da yapılan her türlü yardıma açık olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizler eğer gelişirsek çocuklarımızı geliştirebiliriz. Çünkü kendisini geliştiremeyenler, bunları çocuklara aktaramazlar ya da günü yakalayamazlar ya da olması gereken, ihtiyaç duyulan eğitimi veremezler" dedi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin genç futbolcu gelişimine verdiği önemi aktaran Orhan Atik, "TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birkaç kez toplantılarda bulunma fırsatım oldu. Bizzat Double Pass projesinin de son bölümünde bizimle birlikte oldu. Paylaşımlarımız oldu genellikle kendileriyle. Türk futboluna ve Türk futbolcusuna, gelecekteki Türk futbolcusuna yapılacak yatırımların ve Türk futbolunun ekonomisine olacak etkisi konusunda fikirlerini beğeniyoruz. Bununla ilgili çaba göstermesi bizi mutlu ediyor. Çünkü biz de Türk futbolcusunun, Türk futboluna ve hatta dünya futboluna ulaşabilmesi noktasında bir seviyeye gelmesini isteyenlerdeniz" ifadelerini kullandı. A Milli Futbol Takımı’nın, EURO 2024’te başarılı olacağına inandığını da kaydeden Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Orhan Atik, "Ben bu konuda ümitliyim. Bu jenerasyonun, yapının artık bir kalkış noktası bulması gerektiğini, ivmelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu milli takımla olursa diğer oyuncuları da olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. En azından genç milli takımlar nezdinde her kulübün önde olan oyuncuları var. Bizlerin de var. O oyuncuların da bunu örnek alarak başka bir mantaliteye bürüneceği düşüncesindeyim. Futbolu olumlu etkileyecektir diye düşünüyorum. Orada oynanacak bir çeyrek final, yarı final beklentim var" cümlelerine yer verdi.