MAGAZİN - 20 Mayıs 2008 Salı 11:06

Cüneyt Arkın mahkum çiftin nikah şahidi oldu

A
A
A
Cüneyt Arkın mahkum çiftin nikah şahidi oldu

Ünlü sinema oyuncusu Cüneyt Arkın, cezaevinde nikah şahidi oldu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Kocabaş beldesindeki D Tipi Cezaevi'nde bir dizi etkinlik düzenlendi. Ünlü sinema oyuncusu Cüneyt Arkın'ın davetli olduğu etkinliklerde, cezaevinde tanışan ve evlilik kararı alan bir çift de dünya evine girdi.

Cezaevinde hükümlü olan 23 yaşındaki İrfan Köse ile cezaevinde tanıştığı 38 yaşındaki Ülkü Yayla düzenlenen törenle evlendi. Kocabaş Belediye Başkanı İsa Cin'in kıydığı nikahta, çiftin şahitliklerini Cüneyt Arkın ve Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu yaptı.

Nikah töreninin ardından düzenlenen söyleşide, uyuşturucu, alkol ve sigaranın zararlarını anlatan bir konuşma yapan Cüneyt Arkın, zararlı alışkanlıkların cezaevinde unutulması gerektiğini söyledi.

Zararlı alışkanlıkların bırakılması için cezaevinde karar verilmesi ve dışarıya çıkıldığında da bunun uygulanması gerektiğini belirten Arkın, tutuklu ve hükümlülerin sorularını da cevaplandırdı.

Cüneyt Arkın, bir sinema filmi çekerken başından geçen ilginç bir olayı anlatarak sigaranın zararını anlattı: "Bir filmde, atıyla kale duvarının içinden geçmesi gerektiğini anlatan Arkın, çalışmayı 3 gün çekemedik. Bir sonraki gün atın gözünü bağlayıp duvarın içinden geçmeye çalıştım, ancak çimento torbalarından sertleşen duvara çarpınca atım yaralandı, ben düşüp bayıldım. Veterinerler geldi yaralı atı tedavi etti. Atta kan olduğu için o atı kullanamadık. Başka bir at bulduk. Onu da diğer atın yerine yatırmamız gerekiyordu, onun içinde atın bayılması lazımdı. Ne yaptıysak atı bayıltamadık. Veteriner de atı bayıltamayınca, o yörede yaşayan biri geldi. Cebinden çıkarttığı sigaranın tütününü ezdi suyunu sıktı ve ata enjekte etti. Atın bir anda bayıldığını gördük. Buradan da anladım ki bir sigaranın içinde koca bir atı bile bayıltacak kadar zehir bulunuyor."

Söyleşinin ardından Honaz Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Türk sinemasına katkılarından ve cezaevindeki söyleşi sebebiyle Cüneyt Arkın'a plaket verdi.

ALTAY VAROL-DENİZLİ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.