ÇEVRE - 10 Eylül 2022 Cumartesi 22:12

Dağların arkasından yükselen dolunay kartpostallık görüntü oluşturdu

A
A
A
Dağların arkasından yükselen dolunay kartpostallık görüntü oluşturdu

Van'ın Muradiye ilçesinde bulunan İsabey dağlarının arkasından yükselen dolunay kartpostallık görüntü oluşturdu.

Muradiye sınırları içerisinde bulunan ve 3 bin metre rakımlı İsabey dağları üzerinde yükselen dolunayı gören vatandaşlar mest oldu. Gökyüzünde parlaklığıyla göz kamaştıran dolunay, kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Dağların arkasından yükselen dolunay kartpostallık görüntü oluşturdu

Muhammed Onur Yavrutürk - Saim Sabah Kendir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir’deki Mobil Göç Noktası’nda bin 577 yabancının kimlik bilgileri sorgulandı Eskişehir’de kurulan ve bin 577 yabancının kimlik bilgilerinin sorgulandığı Mobil Göç Noktası’nda kontrolleri yapılan Suriye Türkmeni Cüneyt Cuma, “Böyle kayıtlar güzel. Çünkü bir insanda sıkıntı olduğu zaman burada belli oluyor, devletten de halktan da Allah razı olsun” dedi. Göç İdaresi Başkanlığı tarafından düzensiz göçle mücadele kapsamında hayata geçirilen Mobil Göç Noktası uygulaması, ilk olarak 19 Temmuz 2023 tarihinde İstanbul’da, 1 Aralık 2023 itibarıyla da diğer tüm büyükşehirlerle birlikte Eskişehir’de hizmet vermeye başlamıştı. Eskişehir’de hizmet veren Mobil Göç Noktası aracında, 1 Aralık 2023 ile 20 Mayıs 2024 tarihleri arasında bin 577 yabancının sorgulaması yapıldı. Yapılan kontrollerde bin 523 yabancının yasal kalış hakkı bulunduğu tespit edilirken, 54 yabancının yasal kalma hakkı olmadığı belirlendi. Söz konusu yabancılar Geri Gönderme Merkezlerine sevk edilerek hemen sınır dışı süreçleri başlatıldı. Parmak izi kontrolü yapılıyor Düzensiz göçle mücadele kapsamında gerçekleştirilen uygulama ve denetimlerde güvenlik güçleri, düzensiz göçmen olduğundan şüphelendikleri kişilerin kimliğini kontrol ediyor. Kimliğini ibraz edemeyen yabancılar gerekli kontrollerin sağlanması amacıyla Göç İdaresi Başkanlığına ait Mobil Göç Noktası aracına davet ediliyor. Burada söz konusu yabancıların, Göçnet veri tabanı üzerinden biyometrik verilere ilişkin parmak izi sorgulaması yapılanların yasal kalış hakkı olup olmadığı ve diğer konulardaki kontrolleri sağlanıyor. Yasal kalış hakkı olan yabancılar serbest bırakılırken, düzensiz göçmen konumunda olduğu tespit edilenler ise geri gönderme merkezine sevk edilerek hemen sınır dışı işlemleri başlatılıyor. "Devletten de halktan da Allah razı olsun” 9 sene önce Türkiye’ye gelen ve mevsimlik işçi olarak çalışan Suriye Türkmeni Cüneyt Cuma, uygulamadan memnun olduğunu belirtti. Yetkililere teşekkür eden Cuma, “Böyle kayıtlar güzel. Çünkü bir insanda sıkıntı olduğu zaman burada belli oluyor. Mesela ceza ya da belediyeden bir sıkıntı geliyor, burada kontrol ettiği zaman her şey çıkıyor. Yaklaşık 9 senedir Türkiye’deyim. Benim iznim var, kimliğim Eskişehir’de. Şimdi de Trabzon’da çalışmak için izin aldım. Tarla, fındık ve çay işlerinde çalışıyorum. Her işi yapıyorum. Devletten de halktan da Allah razı olsun” dedi.
Ankara Gazze’ye 600 ton insanî yardım Bombardımanın başladığı ilk günden itibaren Gazze’ye yardımlarını sürdüren Beşir Derneği, Kızılay ve AFAD işbirliği ile bölgeye desteğini devam ettiriyor. İsrail tarafından 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana abluka altına alınan Gazze’de temel yaşam malzemelerine olan ihtiyaç giderek artıyor. Bombardımanın başladığı ilk günden itibaren Gazze’ye yardımlarını sürdüren Beşir Derneği, Kızılay ve AFAD işbirliği ile bölgeye desteğini devam ettiriyor. Kızılay öncülüğünde Gazze için hazırlanan insanî yardım gemisine Beşir Derneği tarafından toplamda 600 tonluk gıda yardım kolisi yüklendi. Türkiye’nin tüm illerinden yola çıkan temel ihtiyaç ve gıda paketleri, Beşir Derneği Mersin deposunda bir araya getirilerek Mersin Limanından Kızılay İyilik Gemisine transferi gerçekleştirildi. “9. İyilik Gemisi El-Ariş Limanına Ulaştı” 6 Mayıs tarihinde Mersin Limanından yola çıkan Kızılay 9. İyilik Gemisi, EL-Ariş Limanına demir attı. Akdeniz üzerinden 55 saat süren seyahatin ardından Kuzey Mısır’da bulunan El-Ariş Limanına varıldı. Gönderilen yardımların Refah sınır kapısından Gazze halkına ulaştırılması için Mısır Kızılay’ı çalışmalarını devam ettiriyor. Türkiye’de bulunan tüm STK’lar ve Beşir Derneğinin katkılarıyla hazırlanan Kızılay 9. İyilik Gemisinde bebek ürünleri ve uyku tulumlarının da bulunduğu 3774 tonluk temel ihtiyaç malzemesi yer alıyor. “Elimizden geldiğince Gazze’nin ve Gazze halkının yanında olmaya devam edeceğiz!” Beşir Derneği Başkanı Fatih Sarıyar, Gazze yardımlarının devam edeceğini belirterek destek olan herkese şükranlarını sundu. Aynı zamanda Sosyolog olan Sarıyar, mesajında şu sözlere yer verdi; “Açlık, susuzluk ve ölümcül yaşam şartlarıyla mücadele eden Gazze’de insanî yardıma olan ihtiyaç, her geçen gün daha da artıyor. Temel yaşam gereksinimlerini gideremeyen ve abluka altında tutulan Gazze halkı, yaşam mücadelesini zorlu şartlarda sürdürmek zorunda bırakılıyor. İyilik Gemisi hareketleriyle bölgedeki ihtiyaçların karşılanmasını hedefleyen Türkiye, 9. yardım sevkiyatını El-Ariş Limanına ulaştırdı. Türkiye’nin her il ve ilçesinde teşkilatlanması bulunan Beşir Derneği olarak gemiye 60 tırın üzerinde, toplamda 600 tonluk destek paketi yükledik. Temel gıda ve kumanya malzemelerini içeren bu yardımların devam ettirilmesini hedefliyoruz.”
Eskişehir Eskişehir’deki Mobil Göç Noktası’nda bin 577 yabancının kimlik bilgileri sorgulandı Eskişehir’de kurulan ve bin 577 yabancının kimlik bilgilerinin sorgulandığı Mobil Göç Noktası’nda kontrolleri yapılan Suriye Türkmeni Cüneyt Cuma, “Böyle kayıtlar güzel. Çünkü bir insanda sıkıntı olduğu zaman burada belli oluyor, devletten de halktan da Allah razı olsun” dedi. Göç İdaresi Başkanlığı tarafından düzensiz göçle mücadele kapsamında hayata geçirilen Mobil Göç Noktası uygulaması, ilk olarak 19 Temmuz 2023 tarihinde İstanbul’da, 1 Aralık 2023 itibarıyla da diğer tüm büyükşehirlerle birlikte Eskişehir’de hizmet vermeye başlamıştı. Eskişehir’de hizmet veren Mobil Göç Noktası aracında, 1 Aralık 2023 ile 20 Mayıs 2024 tarihleri arasında, bin 577 yabancının sorgulaması yapıldı. Yapılan kontrollerde bin 523 yabancının yasal kalış hakkı bulunduğu tespit edilirken, 54 yabancının yasal kalış hakkı olmadığı belirlendi. Söz konusu yabancılar Geri Gönderme Merkezlerine sevk edilerek hemen sınır dışı süreçleri başlatıldı. Parmak izi kontrolü yapılıyor Düzensiz göçle mücadele kapsamında gerçekleştirilen uygulama ve denetimlerde güvenlik güçleri, düzensiz göçmen olduğundan şüphelendikleri kişilerin kimliğini kontrol ediyor. Kimliğini ibraz edemeyen yabancılar gerekli kontrollerin sağlanması amacıyla Göç İdaresi Başkanlığına ait Mobil Göç Noktası aracına davet ediliyor. Burada söz konusu yabancıların, Göçnet veri tabanı üzerinden biyometrik verilere ilişkin parmak izi sorgulaması yapılanların yasal kalış hakkı olup olmadığı ve diğer konulardaki kontrolleri sağlanıyor. Yasal kalış hakkı olan yabancılar serbest bırakılırken, düzensiz göçmen konumunda olduğu tespit edilenler ise geri gönderme merkezine sevk edilerek hemen sınır dışı işlemleri başlatılıyor. "Devletten de halktan da Allah razı olsun” 9 sene önce Türkiye’ye gelen ve mevsimlik işçi olarak çalışan Suriye Türkmeni Cüneyt Cuma, uygulamadan memnun olduğunu belirtti. Yetkililere teşekkür eden Cuma, “Böyle kayıtlar güzel. Çünkü bir insanda sıkıntı olduğu zaman burada belli oluyor. Mesela ceza ya da belediyeden bir sıkıntı geliyor, burada kontrol ettiği zaman her şey çıkıyor. Yaklaşık 9 senedir Türkiye’deyim. Benim iznim var, kimliğim Eskişehir’de. Şimdi de Trabzon’da çalışmak için izin aldım. Tarla, fındık ve çay işlerinde çalışıyorum. Her işi yapıyorum. Devletten de halktan da Allah razı olsun” dedi.
Gaziantep Park halindeki araç önce kundaklandı, sonra kurşun yağmuruna tutuldu Gaziantep’te park halindeki bir araç iki ay arayla önce molotofkokteyli ile kundaklandı, sonra da pompalı tüfekle kurşun yağmuruna tutuldu. Aracın kundaklanma ve kurşunlanma anları saniye saniye güvenlik kamerasına yansırken yaşananlara tepki gösteren araç sahibi, can güvenliğinden endişe ettiğini ifade ederek şüphelinin bulunmasını istedi. Olay, Şahinbey ilçesi 60. Yıl Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bir vatandaşa ait park halindeki hafif ticari araç, 22 Mart 2024 tarihinde kimliği tespit edilemeyen kasklı şüpheli tarafından molotofkokteyli ile kundaklandı. Kundaklama sonrası küçük çapta maddi hasarın meydana geldiği araç, 16 Nisan 2024 tarihinde ise yine kasklı şüpheli tarafından pompalı tüfekle kurşun yağmuruna tutuldu. Aracın kundaklanma ve kurşunlanma anları saniye saniye kamerada Her iki olayda da araçta maddi hasar meydana gelirken aracın kundaklanma ve kurşunlanma anları çevredeki bir güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, kafasında kask bulunan şahsın önce araca molotof kokteyli atarak, sonra da kurşun yağmuruna tutarak kaçma anları dikkat çekti. Güvenlik kamerası görüntülerinde, şüpheli şahsın aracı kundaklarken attığı molotofun aracın altından seke seke karşı tarafa gitmesi ve kurşunlama anında da elindeki tüfeğin 3 kez tutukluluk yaptıktan sonra dördüncü denemede ateş alması da görüntülere anbean yansıdı. "Yapan şahsın yakalanmasını istiyoruz, can güvenliğimizden endişe ediyoruz" Yaşananlara isyan eden araç sahibi ise can güvenliğinden endişe ettiğini ifade ederek şüphelilerin bulunmasını istedi. Araç sahibi, "Ramazan ayının ilk haftaları aracımızın altına molotof kokteyli atarak yakmaya çalıştılar. Şikayetçi olduk ama sonuç alamadık. Can güvenliğimizden endişe ediyoruz. Geçen hafta da aracımız kurşunlandı. Her yere şikayette bulunduk ama kimin yaptığına dair bir sonuç alamadık. Kimseyle bir düşmanlığımız yok. Yapan şahsın yakalanmasını istiyoruz. Kamera kayıtları da var. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Nereye gittiysek sonuç alamadık. Çünkü çok tedirginiz" ifadelerini kullandı.
Samsun Murzioğlu: “Samsun, lojistik iddiası olan bir kent” Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Samsun, lojistik iddiası olan bir kent. Dört ulaşım aksının bir arada olduğu Karadeniz’deki tek şehir. Dolayısıyla havayolu taşımacılığının güçlenmesini, hizmet kalitesinin artmasını kıymetli buluyoruz” dedi. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türk Hava Yolları (THY) Samsun Satış Müdürü Göktuğ Dervişoğlu’nu makamında ağırladı. Ziyarette, Turkish Cargo’nun sunduğu hızlı, güvenli hizmetler ile hava kargo potansiyelinin arttırılması ve THY sadakat programı kapsamında Corporate Club üyeliği ile kurumsal müşterilere yönelik ayrıcalıklı hizmetler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu, bunun Samsun’un ihracat kapasitesine katkı sağlayacağına vurgu yapıldı. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bu tür etkileşimler, kentimizin ticari potansiyelini daha da artıracaktır. Samsun, lojistik iddiası olan bir kent. Dört ulaşım aksının bir arada olduğu Karadeniz’deki tek şehir. Dolayısıyla havayolu taşımacılığının güçlenmesini, hizmet kalitesinin artmasını kıymetli buluyoruz. Bununla birlikte iş camiası olarak Ankara ve İstanbul öncelikli olmak üzere farklı lokasyonlara uçuş alternatiflerinin artması, daha verimli saatlere göre planlama yapılması da beklentimiz dahilindedir” diye konuştu. Ziyaret sonrası Dervişoğlu, Başkan Murzioğlu’na anı takdiminde bulundu.