2015 GENEL SEÇİM - 10 Nisan 2015 Cuma 16:20

Diş hekimi Yamaner çifti seçim yarışında iddialı

A
A
A
Diş hekimi Yamaner çifti seçim yarışında iddialı

MHP’nin 7 Haziran’daki seçimler için YSK’ya sunduğu aday listesinde en dikkat çeken iki isim diş hekimi olan Yamaner çifti. Aynı listede biri 14, diğeri 20’nci sıradan aday olan Damla- Gökhan Yamaner, oldukça da iddialı.

MHP’nin İstanbul 3. bölgeden aday gösterdiği Diş Hekimi Uzman Dr. Gökhan Yamaner ile eşi Yardımcı Doç. Dr. Işıl Damla Şener Yamaner, adaylar arasında en dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. Diş hekimi Dr. Gökhan Yamaner 3. Bölge 20. sıradan aday listesinde yer alırken, eşi diş hekimi Işıl Damla Şener Yamaner ise aynı bölgede 14. sıradan aday gösterildi.

Adaylığı ile ilgili soruları yanıtlayan Gökhan Yamaner, “Ben siyaseti meslek olarak görmüyorum. Topluma hizmet etme aracı olarak görüyorum. Biz ortak değerlerimizin bir bütün olduğunu savunuyoruz. Bunun içinde MHP’nin vizyonunda kendimizi ifade edebileceğimiz bir yer olarak gördük ve ben 20 yıldır da bir şekilde topluma hizmet etmeye, ortak değerlere vurgu yapmaya çalışıyorum” dedi.

REKABET VAR MI ?

Yamaner, karı-koca aday olmanın aile içinde rekabete nasıl etki yapacağı sorusuna ise, “Evimizde tabii bir rekabet yok. Biz birbirimize çok saygı gösteren aileyiz. Ailecek o durumdayız. Bizde son sözü hanım söyler. Onun için hanımımızın önde olmasından da çok büyük gurur duydum” şeklinde yanıt verdi.

Eşi ile birlikte partisi tarafından aday gösterilen Yardımcı Doç. Dr. Işıl Damla Şener Yamaner ise “Biz eşimle hekimliğimizi çok seviyoruz. Sağlığımız izin verdiği sürece devam ettireceğiz. Elimizden geleni yapacağız sağlık için ama en azından biraz daha bir şeylere katkımız olabilecekse eğer, bir grubun söz hakkı diye bir şey söz konusu değil. Ülkemizi çok seviyoruz. Genelde eğitimli insanlar biraz daha sivrildiği zaman yurt dışına gidiyorlar. Bir yerlerde yaşıyorlar ama ne olursa olsun burası bizim evimiz, bu ülke evimiz ama dışarıda 20 yılda kalsanız, 30 yılda kalsanız yabancısınız. Başka bir ülkedesiniz ne olursa olsun. Evimize sahip çıkmamız gerektiğini düşündük. Onun için böyle bir düşüncemiz, kararımız oldu. Çok uzun dönem sürecek bir şey olarak da değil. Sadece bu dönemde belki de bir tepki diyebiliriz” diye konuştu.

Eşi ile birlikte aday gösterilmesinin evde bir rekabet ortamı oluşturmayacağını ifade eden Yamaner, önemli olan şeyin ortak değerlere sahip çıkılması olduğunu anlattı. Yamaner, “Rekabet söz konusu değil. Zaten Gökhan Bey ile biz çok ayrıyız. Çünkü Gökhan Bey’in siyasete derin bir ilgisi var. Bir ömür boyunca sürecek bir ilgisi var. Onunla aynı kulvarda değiliz. Birbirimize rakip değiliz. Kesinlikle alakası yok. Evet, evliyiz, soyadımız aynı, aynı fikirde değiliz. Birbirimizden bağımsızız. Çünkü Gökhan Bey’in bugüne kadar gelen birçok bağlantıları var. Arkadaşları, üye olduğu gruplar vs. birçok şey var. Ama ben sokakta yürüyen sade bir vatandaşım” dedi.

SADIK KAHRAMAN-SELİM BAYRAKTAR
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Çocuklar Filistin için yazdıkları mektupları balonlarla gökyüzüne bıraktı Kastamonu’da çocuklar, Filistin’de İsrail zulmüne uğrayan yaşıtları için yazdıkları mektupları ve çizdikleri resimleri balonlarla gökyüzüne bıraktı. Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, Kastamonu’da çocuklar Filistin’deki akranları için bir araya geldi. "Minik Kalplerden Filistin İçin Umut Balonları" projesi kapsamında il merkezindeki Nasrullah Meydanında bir araya gelen çocuklar, İsrail zulmünden etkilenen Filistin’deki çocuklar için mektuplar yazıp resimler çizdi. Çocuklar daha sonra yazdıkları mektupları ve çizdikleri resimleri bağladıkları balonlarla gökyüzüne bıraktı. Proje yürütücüsü Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Damla Ekmekçi, "Gazze’deki çocukların yaşadığı zorluklara karşı bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Çocuklarımızın dünyadaki hak ihlallerine karşı duyarlı, vicdanlı ve dayanışma ruhuna sahip bireyler olarak yetişmesi en büyük gayemizdir" dedi. Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin de Kur’an-ı Kerim’i hatmederek projeye destek verdiğini dile getiren Ekmekçi, çocuklara barış, adelet ve empati duygusunu aşılamak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi. Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagat Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Özkanlı da, "Kastamonu Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Ofisinin katkılarıyla bu projeyi hazırladık. Amacımız çocuklarımıza Mescid-i Aksa’yı, Filistin’i ve orada yaşananları anlatmaktı. Çocukların hem resimlerle hem yazılarla kendilerini ifade ederek Filistinli kardeşlerine ses olmalarını istedik" şeklinde konuştu. Etkinliğe çocuğuyla katılan Halil İbrahim Görgün ise, "Çocukların böyle bir organizasyonla bilinç kazanması bizim için oldukça mutluluk verici. Balonlara duygularını yazmaları, resimlemeleri ve gökyüzüne özgürlük ve bağımsızlık duygusuyla bırakmaları çok anlamlıydı" ifadelerini kullandı.