DÜNYA - 23 Ocak 2024 Salı 21:02 | Son Güncelleme : 23 Ocak 2024 Salı 21:03

Dışişleri Bakanı Fidan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi heyetini kabul etti

A
A
A
Dışişleri Bakanı Fidan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi heyetini kabul etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’nin New York kentinde Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi heyetini kabul etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ndeki Filistin konulu toplantıya katılmak üzere ABD’nin New York kentinde bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, temaslarına devam ediyor. Bakan Fidan, Türkevi'nde Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi heyetini kabul etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beyza Arıcı: "Tek amacımız ülkemize en iyi şekilde hizmet edebilmek" Eczacıbaşı Dynavit’in milli voleybolcusu Beyza Arıcı, milli takımın mücadele edeceği FIVB Milletler Ligi (VNL) ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları öncesi, "Tek bir amacımız var ülkemize en iyi şekilde hizmet edebilmek, bayrağımızı gururla temsil edebilmek" dedi. FIVB Milletler Ligi (VNL) ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda bu yaz boy gösterecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın 28 yaşındaki oyuncusu Beyza Arıcı, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. FIVB Milletler Ligi ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda şampiyonluk hedeflediklerinin altını çizen Beyza Arıcı, "İki turnuvada da kesinlikle ilk hedefimiz şampiyonluk. Şu ana kadar hazırlık etabımız çok kısa sürdü. Birbirini tanıyan ve sürekli birlikte oynayan bir ekibiz. O yüzden hazırlık etabı güzel geçiyor. Farklı kulüplerde olsak da hemen kaynaştık ve tek bir amacımız var ülkemize en iyi şekilde hizmet edebilmek, bayrağımızı gururla temsil edebilmek. Önce VNL turnuvası var. Yoğun bir turnuva olacak. Daha sonrasında da olimpiyatlara hazırlanmak için zamanımız olacak. Umuyorum iki turnuvada da şampiyonluk kazanabiliriz" ifadelerini kullandı. "Federasyonumuz maddi ve manevi desteğini bize hissettiriyor" Dünya sırlamasında 1 numarada olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın uzun yıllar zirvede olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten 28 yaşındaki voleybolcu, "Öncelikle istikrarlı olmak gerekiyor. Bu şampiyonluğun üzerine yerimizin sarsılmaması için daha çok çalışmamız lazım. Bu istikrarı kesinlikle korumamız gerekiyor. Federasyonumuz da her zaman hem maddi hem manevi desteğini bize hissettiriyor. Bunun da devam edeceğini umuyorum. Bu güzel kimya bozulmadan federasyonun ve Türk halkının desteğiyle bu süreç bence uzun seneler devam edecek" şeklinde konuştu.
İstanbul Benzin istasyonu çalışanlarından 90 milyon liralık ’slip’ vurgunu İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Polisi, Büyükçekmece’de benzin istasyonlarında çalışanların aralarında olduğu, sahte akaryakıt fişi üretip ve komisyon karşılığı kar elde ederek vergi kaçıran şebekeyi, Büyükçekmece ve Esenyurt’taki eş zamanlı operasyonla çökertti. Naylon fatura operasyonda 3 kişi tutuklanırken, polis şu ana kadar 90 milyon liralık vurgunu açığa çıkardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece’de benzin istasyonunda çalışan şüphelilerin; servis, nakliye ve şirket araçlarına yüzdelik komisyon şeklinde haksız kazanç karşılığı sahte akaryakıt fişi üretip sattıkları, sahte fişleri alan firmaların ise bunları gider kalemi gösterip vergi kaçırdıkları, sahte özel belge niteliğindeki fişleri evlerine kurmuş oldukları özel makine ve düzenekler sayesinde ürettikleri yönünde ortaya çıkan iddialar üzerine harekete geçti. Vergi kaçakçılığı yaptıkları tespit edildi Polis ekipleri yaptıkları derin araştırma üzerine, şüphelilerin, benzin istasyonlarından edinmiş oldukları bilgi ve tecrübeler neticesinde fiş (slip) basma cihazları ve dijital materyaller aracılığıyla birçok firmaya yüksek miktarlarda tutarlara sahip sahte fatura düzenleyerek, firmaların vergi kaçakçılığına sebep oldukları, kendilerinin ise yapmış oldukları bu usulsüz eylemlerden dolayı farklı yüzdelik oranlarda menfaat temin ederek haksız kazanç elde ettiklerini tespit etti. Toplamda 90 milyon liralık kazanç elde edildiği belirlendi. Benzin istasyonunda çalışıp çevre edindiler Şüphelilerin, uzun süre boyunca benzin istasyonlarında çalışmaları sebebiyle çevre edindiği bu sayede de ayrıca konuyla ilgili bilgi ve tecrübe kazandıkları ortaya çıktı. Teknik olarak da kendilerini geliştiren şahısların, kesmiş oldukları naylon faturalar ve sebep oldukları vergi kaçakçılığından yüzde bir komisyon aldıkları öğrenildi. 3 ayrı adrese eş zamanlı operasyon Ekipler topladıkları bilgiler sonrasında Büyükçekmece ve Esenyurt’ta 3 ayrı adrese baskın düzenledi. Düzenlenen baskın neticesinde, 6 adet slip basma cihazı ve bunlara bağlı bilgisayarlar, 6 bin 200 adet yaklaşık 18 milyon 500 bin lira tutarında basılmış sahte fiş ve 400 adet basılmamış slip fiş rulosu ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Başkan Doğan; "Annelerimiz en büyük dayanağımızdır" Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Hayatımızın her döneminde sevgisini ve desteğini yanımızda hissettiğimiz değerli annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi. Başkan Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Sonsuz bir sevginin ve şefkatin simgesi olan, evlatlara her koşulda destek çıkan annelerimiz en kıymetli varlıklarımızdır. Kaç yaşında olursak olalım doğduğumuz ilk andan itibaren annelerimiz en büyük dayanağımızdır. Yeri geldiğinde dost, yeri geldiğinde sırdaş olan, sevgisi ve ilgisiyle yaşamımızı şekillendiren saygı değer annelerimize olan saygımız sonsuzdur. Varlıklarıyla hayatımıza anlam ve renk katan, sevgi dolu yürekleriyle evlatlarına rehber olan, onların ülkelerine faydalı birey olarak yetiştiren annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Yanlarında huzur bulduğumuz, sonsuz sabır, şefkat ve iyiliğin sembolü değerli annelerimizi, sadece Anneler Günü’nde değil her zaman hatırlamalı, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermeliyiz. Onların deneyimleri ve tecrübeleri ile geleceğe umutla bakmayı ve mücadele etmeyi, bir işin en doğrusu ne ise onu yapmayı öğrendik. Her zaman başımızın tacı olan annelerimiz sevgilerin en yücesine layıktır. Bu duygu ve düşüncelerle şehit ve gazilerimizin anneleri başta olmak üzere bütün annelerimizin gününü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım ve aramızdan ayrılmış olan tüm annelerimizi de saygı ve rahmet ile anıyorum"
Denizli Üniversiteli gençler iş dünyasının duayenleriyle buluştu Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde beşincisi düzenlenen sektör günleri, iş dünyasının duayenlerini ağırladı. PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) beşincisi düzenlenen sektör – öğrenci buluşmalarının beşincisi özel sektörün önde gelen isimleri Denizli Ticaret Odası YİK Üyesi Oktay Mersin, Sanayi Odası Meclis Başkanı Okan Konyalıoğlu ve DEGİAD Başkanı Hakan Urhan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. İİBF Dekanı Prof. Dr. Ender Coşkun, Dekan yardımcısı Prof. Dr. Abdulvahap Özcan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı program İİBF A Blok Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek Konferans Salonunda düzenlendi. Özel sektördeki kariyer imkânları ve kariyer planlama süreçlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği konularının ele alındığı etkinlikte sektörün öğrencilerden ve öğrencilerin sektörden beklentileri üzerinde duruldu. Oktay Mersin yaptığı konuşmada iş hayatında iletişim kabiliyetinin önemi üzerinde durdu. Okan Konyalıoğlu ise yaptığı konuşmada yaşam boyu öğrenme, liderlik, inovatif düşünme gibi kavramların önemini vurguladı. Hakan Urhan ise yaptığı konuşmada öğrencilere yurt dışında eğitim, staj gibi konuların sağlayacağı katkı üzerinde durdu. İİBF Maliye Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Akçay’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ve konuşmacıların kendi tecrübelerini aktardığı söyleşide öğrenciler özel sektöre dair kariyer planlamalarına ilişkin sorulara da cevap buldu. Konuşmacılara plaket takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile etkinlik sona erdi.
İstanbul Gizem Örge: "Oynadığımız her turnuvada kupayı kazanmak istiyoruz" Fenerbahçe forması giyen milli voleybolcu Gizem Örge, mücadele ettikleri her turnuvada kupa kazanmak istediklerini söyledi. FIVB Milletler Ligi (VNL) ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda bu yaz mücadele edecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarılı liberosu Gizem Örge, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na en iyi şekilde hazırlanmak istediklerini aktaran Örge, "Kampa çok yoğun başladık. Ama heyecanı ve motivasyonu gerçekten çok büyük bir yaz. Milletler Ligi bizim için çok önemli. Oynadığımız her turnuvada kupayı kazanmak istiyoruz. Onun dışında da olimpiyatlara iyi hazırlanabilmek çok önemli. Olimpiyatlara en iyi halimizle gitmek istiyoruz" dedi. "Büyük bir motivasyon, keyifle antrenman yapıyoruz" Başantrenör Daniele Santarelli ve ekibiyle iyi bir uyum yakaladıklarını söyleyen 31 yaşındaki libero, "Geçen yaz tüm ülke gördü. İnanılmaz enerjisi yüksek biri. Onun sırrı da tek başına değil, muazzam bir ekibi var. Antrenörlük kısmında da büyük bir takım işi var. O yüzden bunu çok iyi başarıyorlar. Onların enerjisi de bize aynı şekilde geçiyor. O yüzden büyük bir motivasyon, keyifle antrenman yapıyoruz" ifadelerini kullandı. "Kazandığımız kupa Fenerbahçe ailesine armağan olsun" Fenerbahçe ile bu sezon Sultanlar Ligi’nde şampiyonluk yaşayan Örge, kazanılan kupayı sarı-lacivertli taraftarlara armağan ettiğini dile getirdi. CEV Şampiyonlar Ligi’ne yarı finalde veda ettikleri için üzgün olduklarını sözlerine ekleyen Gizem Örge, "Tabii ki sezonu yine iki kupayla bitirdik. Hepsi birbirinden değerli kupalar ama gözümüz CEV Şampiyonlar Ligi’ndeydi. Kısmet olmadı, talihsiz bir şekilde yarı finalde elendik. Yine de lig kupasıyla bitirmek ve iki sene üst üste aynı başarıyı yakalamak da önemliydi bizim için. O yüzden bu kupa Fenerbahçe ailesine armağan olsun. Benim için çok zor bir seneydi, çok stresli bir seneydi. Hiç kolay olmadı. Benim yorgunluğumun yüzde 50’si stresmiş dedim sezon bittiğinde" şeklinde konuştu. "Voleybola olan ilgi de sevgi de çok ciddi derecede arttı" Fenerbahçeli taraftarlara destekleri için teşekkür eden Örge, "Onların desteği çok önemli. Sonuçta bu sene çok ciddi bir seyirci kitlesinin desteğiyle oynadık. Voleybola olan ilgi de sevgi de çok ciddi derecede arttı. Bu bizim için çok önemli. Fenerbahçe taraftarı zaten her zaman yanımızda. Voleybol bu kadar popüler değilken de yanımızaydı. Onların desteği ve gelip bizi izlemeleri çok kıymetli" diyerek sözlerini noktaladı.
Mersin Mersin Büyükşehir Belediyesinin arkeolojik kazılara desteği sürüyor Mersin Büyükşehir Belediyesi, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için arkeolojik kazılara destek vermeyi sürdürüyor. Bu çerçevede ’Patara İmparator Nero Deniz Feneri Kazı ve Restorasyon Süreci’ konulu söyleşi düzenledi. Büyükşehir Belediyesi, Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) Turizm ve Arkeoloji Kurulu ile İçel Sanat Kulübü iş birliğinde düzenlenen söyleşide, Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Patara’da açığa çıkardıkları ve imparator Nero tarafından yaptırılan deniz fenerinin kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Patara kazı çalışmalarının başkanlığını yürüten Işık, "Patara’da bu fenerle birlikte büyük bir kazı çalışmasının ardından, ülkemizin yüz akı olabilecek nitelikte gayet başarılı ve önemli bir restorasyon gerçekleştiriliyor. Ben de bütün Türkiye’ye bu süreci anlatmak için yollardayım. Bilim ve bilgi paylaştıkça güzel. Mersin gibi çok kadim bir kültür coğrafyasında, üniversitesinde arkeoloji bölümünün olduğu bu güzel şehirde bir arkeoloji buluşması gerçekleştirip, yaptıklarımızı meslektaşlarıma ve öğrencilerimize aktarmak istedim. Çünkü örnek alınması gereken ve pek çok kazıya fikir verecek uygulamalar ve yeni çarpıcı sonuçlar var" diye konuştu. Yerel yönetimlerin, yapılan çalışma ve projelere destek vermesinin önemine işaret eden Işık, "Her akıllı belediye, kendi yönetim alanında bulunan bütün arkeolojik kazılara sonuna kadar destek vermeli ve sonuna kadar koruyup kollamalıdır. Çünkü bu bir refah problemi ve geçmişi sahiplenme sorunudur" dedi. Akça: "Toplam 19 arkeolojik kazıya destek veriyoruz” Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Katılımı ve Sivil Toplumla İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, Mersin’in, arkeolojik açıdan çok zengin bir şehir olduğunu belirterek, toplam 19 arkeolojik kazıya maddi ve ayni desteklerinin sürdüğünü ifade etti. Akça, Patara Antik Kenti’nde kazı ve restorasyon sürecinde yaşanılan tecrübeleri ve deneyimleri Mersin’de uygulayabilmek için, söyleşide yer aldıklarını kaydetti. Söyleşiye katılan Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi Bensu Atar, "Söyleşi, bir arkeoloji öğrencisi olarak bana farklı bakış açıları kazandırdı. Bilmediğim birçok yeni bilgi öğrendim” diye konuştu. Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ferhat Hamza Devebakan da yeni bir alanda yeni bilgiler öğrenmekten dolayı heyecan duyduğunu kaydetti.