GÜNDEM - 08 Aralık 2016 Perşembe 11:09

Diyarbakır’da iki belediyeye kayyum atandı

A
A
A
Diyarbakır’da iki belediyeye kayyum atandı

Diyarbakır’da başkanları terör soruşturması çerçevesinde tutuklanan Yenişehir ve Kayapınar ilçe belediyelerine kayyum atandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma” soruşturması çerçevesinde önceki gün gözaltına alınan Kayapınar Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Aydın ve Yenişehir Belediye Eş Başkanı Selim Kurbanoğlu, dün sevk edildikleri adliyede “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Tutuklanan belediye başkanlarının yerine ilçe kaymakamları kayyum olarak görevlendirildi. Kaymakam Dr. Mehmet Özel Yenişehir Belediyesine, Kaymakam Mustafa Kılıç ise Kayapınar Belediyesine atandı.

Mehmet Pişkin
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Yamaç paraşütçülerini indirdikten sonra freni boşalan safari aracı boş eve daldı Antalya’nın Alanya ilçesinde yamaç paraşütçülerini araçtan indirdikten hemen sonra freni boşalan bir safari aracı yaklaşık 100 metrelik rampadan geriye doğru hızla inerek, çevredeki bir evin duvarına çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle evin duvarında ve çatısında maddi hasar oluştu. Kaza, dün sabah saatlerinde Yamaç Paraşütü Dünya Hedef Şampiyonası 1. Etabının düzenlendiği Hıdrellez mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sporcuları ve ekipmanlarını taşıyan 07 AHJ 876 plakalı safari aracı rampa yukarı çıkarken sporcuları indirdikten sonra bir anda freni boşaldı. Yaklaşık 100 metrelik mesafeden hızla rampa aşağı geri giden araç çevredeki tek katlı bir evin duvarına çarparak durabildi. Evin duvarında ve araçta maddi hasar meydana geldi. Sporcuların paraşüt malzemeleri ise daha sonra aracın üzerinden indirildi. Kaza anında araçta sporcuların bulunmaması muhtemel bir yaralanmanın önüne geçti. Kazanın ardından evin duvarının bir bölümünün yıkıldığı ve çatısında hasar oluştuğu görüldü. Kaza anı ise bir sporcunun cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde safari aracının freninin boşaldığı ve geri giderek evin duvarına çarptığı anlar yer aldı. Görevlilerin paraşüt malzemelerini aracın üzerinden boşaltma görüntüleri de cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.