DÜNYA - 16 Kasım 2007 Cuma 15:07

Dizayi Türkiye’den süre istedi

A
A
A
Dizayi Türkiye’den süre istedi

Kürdistan Demokratik Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizayi, PKK’nın lojistik desteğini kesmek için çalıştıklarını belirterek sonuçları görmek için Türkiye’den zaman istedi.

Safin Dizayi, “Zaman içerisinde bu önlemleri tamamlayıcı yeni adımlar atmamız gerekebilir. Bu sürekliliğin sağlanması için Türk yetkililerle görüşmemiz gerekir” dedi.

Dizayi, Türk yetkililerle her Ankara’ya gittiğinde görüşebildiğini bunun Kürt yönetiminden başka siyasiler için de geçerli olduğunu belirtti. Ancak Dizayi, iki taraf arasındaki görüşmelerin resmi bir kimlik kazanmasının daha verimli sonuçlar alınmasını sağlayacağını savundu.

Kürt yetkili, Irak ve Türkiye’nin iki komşu ülke olduğunu belirterek ikili ilişkilerde ABD’yi araya sokmanın doğru olmadığını kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da kurban pazarında uykusuz mesai: Geceyi hayvanlarının başında geçiriyorlar Elazığ’da Kurban Bayramı öncesi kurulan kurban pazarında besicilerin yoğun mesaisi gece boyunca da devam ediyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinden kente gelen üreticiler, bir yandan kurbanlıklarını satmaya çalışırken diğer yandan pazarda yaşam mücadelesi veriyor. Bayram yaklaşırken hareketliliğin arttığı pazarda, vatandaşlar gece saatlerinde de kurbanlık almak için besicilerle pazarlık yapmayı sürdürüyor. Gün boyu satış yapan üreticiler ise yoğunluğun azalmasının ardından çay demleyip yanlarında getirdikleri yiyeceklerle karınlarını doyurarak dinlenmeye çalışıyor. Bazı besiciler araçlarında uyurken, bazıları ise hayvanlarının zarar görmemesi için sabaha kadar nöbet tutuyor. Hayvanlarının başından ayrılmayan üreticiler, emeklerinin karşılığını almak için gece gündüz mücadele ediyor. Kurban satıcısı Yılmaz Uygur, yaşadıkları zorlu süreci anlatarak, "Dünden beri 24 saattir yatmamışım. Gerçekten başım patlıyor. Hayvanlarımın başında bekliyorum çünkü çok büyük emek sarf etmişim. Bunlar benim ve çocuklarımın geleceği. Gerekirse içlerinde yatıyorum zarar gelmesin diye. Bu hayvanları çok seviyorum. Sabaha kadar etraflarında dönüyorum, onlar bana ben onlara bakıyorum. Bazen arabada yatıyorum yine de uykum gelmiyor. Bazen köpekler geliyor onları kovalıyorum. Domates ve salatalık getirmişim, onlarla idare ediyorum" dedi.